NEC teknik ger snabbare hastighet än USB 3.0

Det japanska företaget NEC har just visat upp teknik för seriella bussar som ökar bandbredden och med det överföringshastigheten rejält. USB 3.0 är på väg ut nu och man kan se artiklar om USB-hubs med USB 3.0 men alltid är helt nytt. USB 3.0 klarar 4,8 Gbps(Gigabit per sekund), det NEC visade upp klarade 16 Gbps.

När man skickar information i form av en bitström med ettor och nollor är det lätt hänt att något går fel och förvrängs på vägen, en siffra hit eller dit gör stor skillnad. Därför är det viktigt att ha ett bra system som kollar att allt kom fram korrekt så att man inet får felaktiga filer på sin dator sen. Det är denna felkorrigering som fungerar som drar ner på hastigheten och NEC har en teknik för att snabba upp detta.

Det ska blir intressant att se hur dom som står för USB och andra seriella bussar reagerar på detta. Dom kan knappast bara ignorera det och köra sitt eget race. Med den hastighetsförbättringen måste dom nog erkänna att NEC:s tekniker faktiskt har överklassat dom.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback