Så blir du av med påsarna under ögonen!

Brukar du precis som jag sitta uppe vid datorn lite för länge, stressa under dagarna, glömma bort att äta ordentligt och sen vakna upp med svullna påsar under ögonen? Det är helt naturligt och vi alla drabbas av svullna påsar eller mörka ringar under ögonen då och då. Läkarna brukar uppge att symptomen uppkommer pga vitaminbrist, allergier, njurproblem, dåligt lymfflöde, sömnbrist, vätskebrist m.m.

Självklart finns det en massa "mirakelkrämer" som stramar åt huden och får dina påsar att försvinna, men dom flesta upplever att dom inte hjälper. Du smörjer och dom minskar lite men nästa morgon vaknar du med påsarna igen. Här nedan får du lite tips på naturliga sätt som inte kostar skjortan! Först kan du försöka finna vad som ger just dig påsar, här har jag radat upp dom vanligaste faktorerna:


Sömnen

Klassikern. Alla vet att för lite sömn sliter på kroppen och dessa påsar under ögonen ger inte alltid det bästa intrycket på jobbet tex. Varför sömn är så viktigt är för att det är på natten som huden(och övriga kroppen) återhämtar sig från alla påfrestningar den blivit utsatt för under dagen. Det är när du sover som kroppen bygger upp sig själv. Mellan klockan 01 och 04 är cellförnyelsen som störst så det gäller att lägga sig i tid!


Kosten

Först och främst bör du tänka på att äta så varierad mat som möjligt. Om du äter för ensidigt kan du drabbas av vitaminbrist vilket i sin tur påverkar vår extremt tunna hud under ögonen. Lite snabba tips:

  • Börja dagen med ett glas selleri- eller tranbärsjuice
  • Testa att byta ut riset/potatisen/pastan mot quinoafrön, det går lika fort att koka
  • Lägg ner några frukter i väskan att äta när du sitter på tåget tex
  • Grönsaker bör finnas med till varje måltid
  • Drick massor med vatten(inte överdrivna mängder dock, då sköljer man bort kroppens viktiga salter)
  • Ät mindre salt och skräpmat, det binder vätska som sedan kan samlas i påsar under ögonen
Dålig blodcirkulation
Först och främst bör du sluta röka om du inte redan gjort det. Det hjälper hälsan i hela kroppen inte bara påsarna under ögonen. Lider du redan av dålig blodcirkulation är det dags att börja motionera! Med motion bygger du upp musklerna i din kropp och hjärtat är även den en muskel. Med starkare hjärta kan blodet pumpas ut bättre. Massage sägs öka blodcirkulationen och det är sant men bara till viss del. Man hjälper till att sätta igång blodcirkulationen men detta hjälper bara tillfälligt, motion är det enda som ger långvarig förbättring.


Kroppsliga skäl
Dåliga njurar kan ge mörka ringar under ögonen och det finns inte så mycket att göra åt. Det sägs dock att man kan bygga upp njurfunktionen genom att äta: valnötter, svarta sesamfrön, fänkål, lök, rödbeta, selleri, lax, forell, blåbär, björnbär, nyponte, maskroste, vitlök. Jag är dock ingen läkare så om det verkligen funkar är inget jag kan uttala mig om.

Lider man av dåligt lymfflöde rekommenderar läkarna att man testar massage för att få bort nackspänningar och med det ökat lymfflöde till ögonen. Börja med att massera uppe vid skallbasen. Strax ovanför nacken på båda sidorna finner du två svaga knölar i skallen. Där fäster alla senor och muskler och att massera deras fäste hjälper avsevärt. Sen fortsättter du massagen ner mot nacken, fram mot halsen och avslutar nere vid nyckelbenens grop.

Allmänna skönhetstips mot svullnad oavsett orsak:
  • Kalla gurkskivor dämpar svullnad, det är därför dom anväder det som lock för ögonen på spa!
  • En gurkmask ger samma effekt som gurkskivor
  • Att lägga påsar med kamomillté ca 10 min under ögonen dämpar också tillfällig svullnad
  • Köp en kylande mask, minskar inte bara svullnad utan är väldigt avk opplande också
OBS! Det finns även dom som drabbas av permanenta påsar under ögonen, främst äldre. Då har fett som ska sitta under ögonen halkat ner och bildat påsar. Detta går endast att avhjälpa med kirurgiska ingrepp och inga av tipsen ovan kommer ge någon effekt.

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


Kommentarer
Postat av: Becka

haha så kan det vara :P

2010-01-17 @ 21:42:57
URL: http://itisbecka.blogg.se/
Postat av: Denise, en av de från Playboy Mansion♥

haha tack ! har haft detta problem allt för länge. och nu ser det sjukt osexigt ut kan jag säga... bläää :)

2010-01-17 @ 22:47:12
URL: http://playboymansions.blogg.se/
Postat av: Kenneth

Det troligaste är, tror jag, att det är något i inomhusmiljön som är orsaken; så som mögel, kemikalier eller allergener

2011-07-28 @ 09:48:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback