Safari 5 - nu ännu snabbare än firefox

Ungefär så lät det när Apple i sitt pressmeddelande avslöjade att en ny version av Safari nu finns ute! Självklart har vi anat att Safari 5 var på gång men Apple är bra på att överraska oss. Igår låg såklart nästan all fokus på deras nya iPhone 4 och då passar dom på att lite i efterhand skicka ut pressmeddelandet medan all fokus ligger på dom.

Det finns många förbättringar med Safari 5. Den nya JavaScript-motorn ska vara 30% snabbare än Safari 4 vilken innebär att dne är dubbelt så snabb som Firefox(3% snabbare än Google Chrome med). Ytterligare HTLM5-funktioner samt möjligheten för utvecklare att bygga egna extensions(tilläggsprogram) lär locka fler webdesigners.

Funktionen "Safari Reader" som tillkommer ska hjälpa oss att läsa längre texter på nätet. Den plockar ut det viktigaste textstyckena ur långa artiklar eller röriga hemsidor. Hur detta fungerar har jag dock inte kunnat testa än. Nu finns även Bing som valbar sökmotor om man inte trivs med Google eller Yahoo!

Jag laddade genast ner den nya versionen och hittills har allt flutit på som oljan i mexikanska golfen! Vill du också ha en enkel och snabb webbläsare finns Safari 5 att ladda ner till både mac och Windows här på Apples hemsida.
,,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback