Google Analytics generarar besökare

Google Analytics är ett verktyg som hjälper dig att hålla koll på dina läsare. Det finns många olika typer av bloggare och inte alla är ute efter besökarna men majoriteten av oss uppskattar ändå någon sorts respons på det vi skriver. Såg just en film(julie and julia) där en nybliven bloggare säger:

"I feel like I'm just sending things into this giant void"

Det tror jag dom flesta av oss upplevde i början! Så hur gör man nu för att anpassa sin blogg så att den intresserar läsarna? Hur kan man ta reda på vad i bloggen dom gillar och inte gillar? Att fråga dom är så klart ett självklart svar men det finns andra sätt. Sätt som hjälper dig att locka nya läsare som aldrig tidigare varit inne på bloggen.

 

Så här kan det se ut när man loggat in på sitt google analytics konto där man lagt in webplatsen man vill kolla statistiken över. Mängden besökare är inte det vi är ute efter. Först och främst kan ni kolla på trafikkällorna. Trafikkällorna visar vilka sidor som genererar flest besökare till din blogg.

 

Direkttrafik säger sig självt, besökare som medvetet går in på just din blogg direkt utan att söka eller klicka på någon länk till den. Hänvisningswebbplatser är webbplatser som länkar till inlägg på din blogg. Du kan även se vilka inlägg som genererar mest folk via länkar ute på andra webbplatser. Sökmotorer är tex google, bing, yahoo. Där kan du se hur många som når din blogg via sökningar på sökmotorerna. Nu kommer finessen här. Du kan faktiskt se vilka sökord som leder dom till din blogg.

 

Nu vet du både vilka inlägg folk blir intresserade av och klickar på via länkar och vilka sökord som är populära. Nu är det bara att fortsätta skriva om dom ämnena, länka tillbaka till äldre inlägg samt använda orden som var populära sökord!

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback