Playstation 2 firar 10 år

För exakt 10 år sedan tog sig sonys playstation 2 ut på marknaden och med den konsollen visade sony vad som menades med att vara dominerande. Dom levererade en konsoll som säljer bra även 10 år senare, finns det någon annan teknisk pryl som klarat sig så länge? Det är iaf väldigt stort i teknikens värld.


Det är även 15-årsjubileum för playstation. En konsoll som inte höll sig lika länge, dels pga deras egna uppföljare. Ni kan själva se sonys egna tidslinje här där dom årtal för årtal visar vilka produkter som släpptes eller uppdaterades.

Playstation 2 var en hit på alla sätt och vis. Kontrollerna var passade perfekt i handen, dom har nästan inte ändrats alls till playstation 3. Formen var praktiskt stapelbar inne i tv-bänken. Playstation 2 slim har behållit den formen bara förminskat storleken.

Kan ni tänka er att detta var mångas första dvd-spelare? Dom hade tänkt på allt. Dvd och spel i ett. Den kan även spela upp musik. En ultimat underhållare. Som bevis på det kan man se att än idag släpps spel såsom Guitar Hero och Sing Star till Playstation 2. Den har många år på nacken men levererar fortfarande. Det enda som har gått framåt inom tv-spelsvärlden enligt mig är live-funktionerna. Jag håller ändå kvar vid min Playstation 2 ett par år till.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback