Playstation Move - en ny rörelsekontroll

GDC (Game Developers Conference) 2010 är i full gång och det var det perfekta tillfället att lansera sin nya rörelsekontroll tyckte Sony PlayStation. PlayStation Move är namnet på den nya kontrollen som gör det möjligt för digatt spela med rörelser  på din vanliga PlayStation 3 konsoll. Nu får Nintendo Wii seriös konkurens. Riktiga gamers kommer nu vilja köra med rörelsekontroller även om dom tidigare dissat Wii. Det ett betydligt mindre steg att köpa ett tillbehör än en helt ny konsoll och alla med en PlayStation 3 kommer vilja testa det.

Den kommer släppas till hösten säger Sony. Själva kontrollen fungerar med hjälp av deras PlayStation Eye-kameran som redan finns. Ska man spela skjut spel behöver man två kontroller. En move och en subkontroll. Med subkontrollen springer man då och med Move-kontrollen reglerar man siktet och skjuter. Det dom gör Sonys kontroller annorlunda från Wii är att dom båda är sladdlösa men ändå väldigt lätta. Dessutom har dom mycket högra precision.


"Den rörelsekänsliga handkontrollen PlayStation Move har en exakthet som är helt ojämförlig. Det är tack var dess avancerade rörelsesensorer som bland annat innefattar ett tre dimensionsgyroskop, en tredimensionsaccelerometer och en sensor som känner av jordens magnetfält, samt en sfär som byter färg och som följs av PlayStation Eye-kameran."

Så skriver Sony själva om hur kontrollerna fungerar på deras hemsida.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback