Intern strid mellan ägarna av Dreamhack

Dreamhack är som ni säkert vet världens största lan, i en enda stor anläggning där 1000-tals människor samlas under ett och samma tak med sina datorer två gånger per år. Så pass många att Elmia snart börjar bli trångt och frågan om man ska börsnotera företaget eller inte har kommit upp.

Denna nyhet är rätt gammal men helt plötsligt har tex SVD, GP och DN dragit upp den med Jönköping TT som källa. Kul att dom uppmärksammar Dreamhack men tråkigt på vilket sätt det sker. Allting handlar om ett bråk mellan dom två ägarna som sägs ha startat då de hade delade åsikter om att börsnotera företaget.

När David Garpenståhl motsatte sig börsnoteringen började Bernt Ohlén granska ekonomin och fann att den var mycket värre än bevarat. Han anklagade då David för att ha mörkat det och David fick sparken som VD i Mars, en månad senare avgick han frivilligt från Dreamhacks styrelse.

Detta var inget roligt för David Garpenståhl som själv anser sig helt oskyldig. Han säger att Bernt har haft full insyn i ekonomin. Därför polisanmäldes sedan Bernt för brott mot aktiebolagslagen. Något som ingen tog direkt seriöst.

En sak som jag tycker man kan se tydligt är att även om du är en hangiven e-sportälskare och verkligen kämpar för evenemanget dreamhack kommer det inte göra dig till en bättre affärsman. Allting är extremt barnssligt och dåligt hanterat. Från alla sidor. Hade David verkligen misskött sitt VD-jobb är det klantigt av resten av styrelsen att inte upptäcka det tidigare. Är David oskyldig blir hela situationen ännu värre.

Man vet inte vad man ska tro men jag kan mycket väl tro på att Dreamhacks ekonomi inte är toppen trots dom många besökarna. Jag hoppas bara att dom håller ut ett tag till för det är ett imponerande och unikt arrangemang.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback