Facebook statistik över relationsslut

Nyligen presenterade David McCandless väldigt häftig statistik på TED (väldigt häftig sida fylld med nytänkande och häftiga idéer). Han har på olika sätt samlat ihop data oh fört statistik. En av grejerna han gjort var att med Facebook skapa statistik över när människor gör slut.

Detta skedde inte genom att kolla när flest ändrade sin status från "I förhållande" till "Singel" utan när folk skrev något på sin logg innehållande orden break up eller broken up. Alltså är denna statistik bara över den grupp människor som aktivt använder facebook och delar med sig av privata saker(vilket nu för tiden är en skrämmande stor del av befolkningen imo). Vad vi också vet att denna statistik bara innehåller "break ups" från människor som skriver på engelska.


Först och främst kan man se att januari är rätt lugn. Det är först i februari när alla börjar tröttna på att sitta inne och mysa som förhålladen börjar ta slut. Enligt denna statistik kan vi se att man inte vill vara ungdom med ett förhållande när spring break kommer, tur att man lever i ett land utan det lovet!

Att första April var en sådan pik tyder på många lite väl elaka skämt eller besvikelsen på utwblivna skämt? Annars kan man också se det som ett mätfel. Det är säkerligen många som skämtar med sina nära och kära genom att skriva att dom just gjort slut eller att någon annan gjort slut.

Klarar man av måndagarna i april-maj kan man ta det förhållandevis lugnt resten av veckan, Good to know! reta inte upp folk med farligt måndagshumör alltså. Att många gärna är singlar under sommaren var väll ingen nyhet. Att det är så pass många förhållanden som tar slut där i december precis i den värsta stressen innan jul förvånade mig dock rejält.

För mig är julen så mysig och det är inegn tid då man bråkar eller är elak mot varandra. Som tur är slipper man iaf att bli singel på själva juldagen så när du väl klarat av julstressen innan kan du pusta ut på alla sätt och vis efteråt! Jag råder er dock att inte bry er allt för mycket om det här diagrammet eftersom det nog skapar mer oro än hjälp i era liv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback