Iron Man 2 recension

Nyss hemkommen från biografen där jag såg den mycket efterlängtade Iron Man två. Jag har väntat på den länge och all väntan var inte förgäves. Det är action, superhjältar, humor, cool teknik och grymma skådespelare. Kan det bli bättre?

Filmen handlar så klart om Iron Man eller Tony Stark som han också kallas. Regeringen är ute efter hans dräkt eftersom dom anser att det är en stridsmaskin. Tony påstår dock att det inte är ett vapen och att så länge han äger det enda exemplaret kommer världsfreden bevaras. Ingen kommer våga anfalla USA förän dom själva har en liknande dräkt vilket tar minst 10 år att skapa.

Någon vecka senare under ett bilrace går Tony fienden Wiplash till mötes, en rysk man vid namn Ivan Vanko försedd med två piskor som glider igenom metall som om det vore smör. Självklart lyckas Iron Man ta hand om honom men hela hans trovärdighet är skadad. Han sa att det skulle ta 10 år, det tog en vecka. Wiplash visade också att Iron Man inte är oövervinnerlig.

Det blir en tuff tid för Stark Industries då Tony själv är döende i förgiftning från sitt mekaniska hjärta och assistenten Pepper Potts får ta över. Den största konkurrenten till bolaget är den andra stora vapentillverkaren Hammer Industries. bolaget drivs av en man vid namn Justin Hammer, en man som inte drar sig för att vidta drastiska åtgärder så länge Tony Starks namn smutsas ner.


Som ni ser är Tony Stark fullt utrustad med en massa häftig teknologi, detta hade aldrig varit möjligt om filmen inte haft en så stor budget. Mer än halva filmen är uppbyggd i datorn men detta är inget man reagerar för. Specialeffekterna är så bra gjorda och allt håller en så bra kvalitet genom hela filmen.

Att dom spenderat mycket pengar på filmen märks även när man kollar på rolllistan. Gwyneth Paltrow spelar Tony Starks assistent och även den kvinna han kommit närmast i sitt liv. Hon får dock konkurrens av snygga Scarlett Johansson som också får ett jobb hos Tony. Samuel L. Jackson har också en liten roll.

Att Scarlett Johansson och Samuel L. Jackson får såna små roller, Jackson har verkligen bara en obetydlig biroll, tycker jag antyder på att det kommer en uppföljare där dom förhoppningsvis får större utrymme. Att dom inte gjorde filmen redan nu i 3D förvånade också många, jag anser dock att 3D försämrar skärpan och hela filmens kvalitét när det handlar om riktiga skådespelare.


Det som är så bra med just Iron Man är att han är en vanlig man med mycket pengar som han spenaderar på högteknologiska prylar som gör honom till en superhjälte. Han är lätt att aceptera även för dom som är emot hela grejen med serietidningar fyllda av påhittade figurer med superkrafter.

Hela historien tror jag dock uppskattas ännu mer om man förstår lite av alla dessa historier som berättar i seritidningarna. Scarlett Johansson i rollen som Natalia Romanova/Black Widow och Samuel L. Jackson som Nick Fury kommer från The Avengers och försöker få över Iron Man, detta missar dom flesta.

Nu har jag berättat massor om fakta men hur var den bortsett från bra effekter och bra skådespeleri? Jo den var över mina förväntningar. Jag tänkte att den skulle vara förutsägbar och att det bara skulle vara en enda stor fight sen var allt slut. Det var en positiv överraskning, den var inte alls så lätt att förutspå hur allt skulle gå.

Det tråkiga är dock att en sån här film är toppen första gången man ser den men den  blir aldrig lika bra när man ser om den. Det är aldrig samma överraskningmoment i historian men skämten skulle jag definitivt kunna njuta av ännu en gång.

För att sammanfatta det hela: Jag rekommenderar verkligen alla att gå och se Iron Man 2 i helgen. Se den på bio, köp den inte på dvd(oavsett om du har blue ray eller inte).

smart automation med gräsklippare

Jag gillar verkligen att se fyndiga tekniska lösningar på vardagsproblem, tänk mcGyver! Hittade ett härligt youtube-klipp från en killle som kom på idén att binda fast sin motordrivna gräsklippare vid en påle. På så sätt klipper den gräsmattan helt själv oc du behöver inte klippa mycket alls.

Detta är inte direkt en lösning på ett problem, bara ett sätt att förenkla vardagen. Det lär definitivt minska risken för ryggont. Så äger du en cirkulär gräsmatta(eller åtminstone kvadratisk) tycker jag du ska ge det ett försök!


Sony Ericsson zylo - en billig retromodell

I höst släpper Sony Ericsson flera billigare walkmanmodeller. Zylo är en av dom, den är billig men med flertalet häftiga funktioner. Runt 1500 förväntas den kosta vilket ger den mycket prestanda för pengarna.

Det är en 3G-lur med 3,2 megapixels kamera, stegräknare, USB-laddarkontakt för att bara nämna några. Den har förinstallerade applikationer för facebook och twitter. Den funktion som jag dock värderar högst är sms-threading. Sms-threading kan ni se i iPhone och xperia tex. Det innebär att du ser alla tidigare sms som du skickat eller tagit emot från personen.


Med Zylo går Sony Ericsson tillbaka till walkmans ursprung. En toppmodern mobil som till synes spelar kassettband, är inte det klockrent? Man kan inte spela kasetter i den, det är bara en bakgrundsbild, men det ger en skön retrokänsla. Back to the roots!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Nörd med stil

Hur mycket du än alskar den där gamla urtvättade star wars tröjan funkar den inte på fest. Nu finns det dock en lösning! Den här space invaders slipsen höjer definitivt din nördstatus men din outfit får en mycket mer elegant touch.


Den finns både i en gul och blå variant hos since 1337. Bara namnet på hemsidan gör det värt ett besök! Trots att jag inte är av "rätt" kön vill jag äga en slips med space invaders på. Min t-shirt fyller helt enkelt inte det behovet...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

augumented reality med web cam och iron man

först och främst: Jag ber om ursäkt för alla Iron Man-inlägg, på onsdag är det över!

Förstärkt verklighet eller augmented reality som det heter på engelska har jag redan förklarat vad det är här, där skrev jag ett inlägg om hur smarta LEGO utnyttjar sig av den tekniken för att visa upp sina produkter. Förstärkt verklighet är något som jag verkligen tror kommer ha stor framgång. Här är ett bra exempel på hur ett filmbolag har utnyttjat tekniken för att marknadsföra och ge folk cravings efter den nya Iron Man filmen.


Allt du behöver göra för att själv få se dig i en cool Iron Man hjälm är att gå in på den här hemsidan. Ladda ner och installera ett plugg-in program sen är det bara att tuta och köra! Riktigt fascinerande enligt mig. Man vet hur det fungerar och har sett det på video men att se sig själv bakom den där masken ger ändå en WOW-känsla som jag inte var beredd på.

Kick Ass filmrecension

Jag var igår och såg filmen Kick Ass som hade premiär på bio för några veckor sen. Jag har längtat efter den länge och jag må säga, det var värt väntan. Kick Ass är en film om en helt vanlig kille som en dag kommer på att han vill bli superhjälte. Alla har fått det fel, man behöver inga speciella superkrafter för att bli en superhjälte utan det räcker att rädda människor i nöd. Hans pseudonym blir Kick-Ass!

Han kommer snabbt i kontakt med farliga brottslingar än han kan hantera och kommer då i kontakt med två andra superhjältar, Hit-Girl och Big-Daddy. Far och dotter som i åratal övat upp sina färdigheter och fyllt huset med olika vapen. Han dras in i en kamp mot en hel knarkliga mot sin vilja och allting tar många oväntade vändningar.


Helt underbar film i min mening! Jag förväntade mig en bra film med action, humor och coola superhjältar. Jag fick det gånger tusen. Fighterna var brutalare, superhjältarna var coolare och skämten var roligare. Jag trodde den skulle vara typisk amerikansk och aningen förutsägbar, oh så fel jag hade!

Hit-Girl gick rät in i hjärtat på mig och det är en film jag verkligen rekommenderar er att se! Jag varnar dock känsliga tittare för att det förekommer mycket blod och slakt. Trots all död går man ifrån biosalongen med ett stort leende på läpparna. Toppbetyg!

Modifierad psp - spela med ps2 kontroll!

Hittade en häftig video från en kille som lyckats koppla en ps2 kontroll till sin playstation portable. Jag antar att han lessnade på dom små knapparna eller helt enkelt hade lite för mycket fritid över. Jag tycker det är riktigt häftigt med dessa mcgyver-lösningar.

Killen i videon har gjort det ganska snyggt också. Han har en liten låda i vilken han samlar alla sladdar och kopplar ihop allt. Självklart dög det inte med bara en kontroll till psp:n utan han var först och främst tvungen att koppla in tv-skärmen. Vips har du en helt egen tv-spelskonsoll!


Teaser Trailer för Marvel vs. Capcom 3

Marvel vs Capcom 2 blev en hit enligt dom som kör fightingspel, dessa människor kan nu fira lite extra för det är nu officiellt att Capcom kommer ge ut en uppföljare. "Marvel vs. Capcom 3 - Fate of two worlds" kommer titaln på spelet lyda.

För er som inte är så insatta kan jag berätta att Capcom är ett av dom största och mest välkända spelbolagen i världen. Dom har gett ut spel med titlar så som Street Fighter och Resident Evil, spel som alla känner till. Marvel vs. Capcom spelen är fightingspel (tänk dig tekken fast utvecklat). Precis som namnet anger får vi se Marvels superhjältar möta Capcoms egna påhittade karaktärer.


Denna teaser-video visar lite av vad som finns att vänta. Riktigt grymt ljud för att vara ett youtubeklipp måste jag säga. I videon får vi se superhjältar såsom Hulken, Iron Man(<3) och Wolverine från Marvels sida. Jag är lite besviken på hur lätt Iron Man lät sig förföras, han är ju min... Anyways, ett spel att se fram emot om man äger en playstation 3 eller en xbox 360 och känner för att mosa lite superhjältar!

Vad gömmer sig i väskan?

Har varit och shoppat loss under eftermiddagen, efter shoppingen såg min väska ut så här :


Någon som kopplar det direkt?

Jag ser iaf Iron man rött! Yes jag laddar inför premiären. I väskan fann sig en mask precis som den ni ser nedan. Nu är frågan bara ska man försöka ha på sig en hel iron man dräkt eller köra med en lila tröja med iron man på istället?

Vanliga tjejer har problem med att välja kläder för skoldagen eller festen, jag har problem inför iron man 2's premiär.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

bilder och filmer på nya iphone har läckt ut

Gizmodo.com måst nog vara den mest besökta sidan i världen idag, dom fick händerna på en borttappad prototyp av den nya iPhone 4 från Apple.  Jag tänkte gå till sängs men kände att det är min plikt att rapportera om något så här världsomvälvande.

Man ska inte tro på rykten men det här ser ju definitivt äkta ut, dom har tom plockat isär den för att visa att det inte är en iPhone 3G eller 3GS. Den är betydligt mindre, tyngre, med ett större batteri och ännu mindre komponenter inuti. Det kan inte vara en annan ombyggd iPhone alltså.


Som ni ser är hela den typiska iPhone, iPod touch och iPad designen borta! Den rundade formen är som bortblåst för en tuffare och snyggare design enligt mitt tycke. Baksidan består inte heller av blant aluminium som gör att ens älskling glider ur handen utan den har ersatts av svart plast/gummi.

På iPaden har ju aluminium-baksidan visat sig minska WiFi-mottagningen, alltså är detta en ändring både för design och av praktiska skäl. Jag tycker det var på tiden att Apple rörde sig utanför lådan och deras säkerhetszon.


Senast för 30 minuter sen gick jag och funderade på om man kanske skulle köpa sig en iTouch att ha och leka runt med. Efter att ha sett dom här bilderna är dom planerna som bortblåsta och jag är fylld med ett kvävande ha-begär! Ett längre inlägg kan ni finna här med fler bilder och filmer om ni vill dregla lite till.

Den är tunnare, den är snyggare, den är den nya iphone 4.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Rolig spelreklam för cod modern warfare 2

Call of duty modern warfare 2 blev som ni säkert vet en riktig hit med miljontals spelare världen över. Infinity Ward och Activision ska vara riktigt stolta tycker jag. Självklart behöver ett så bra spel en lika bra reklam. Everybody is doing it, det anser gubben i den här reklamen.

Jag tänkte först åh nej vad obvious det är att han pratar om något annat än det reklamen anspelar på. Men sen fick han mig att skratta när han drog in att göra det hardcore och i domination mode. Ska inte avslöja för mycket nu, se den!

"Some people have steady aim and others just spray EVERYWHERE!"

Chariot skates en mix av inlines och cykel

I alla tider har människan sökt efter snabbare sätt att ta sig fram än att gå till fots. Chariot Skates är ett nytt färdmedel som varit under utveckling i över fyra år och i höst lanseras det äntligen. Alla vi som kört inlines vet hur svårt det kan vara att ta sig dit man vill med dom små hjulen. Grusvägar är bara att glömma, likaså kullersten. Grov asfalt är inte heller att leka med. Regnar det blir allting genast mycket mer riskabelt oavsett underlag. Som ni ser finns det många begränsningar.

Men cykeln då? Med den kan man ta sig fram överallt och i alla väder. Det tänkte den hängivna sportaren Michael Jenkins också när han uppfann Chariot Skates. Om man byter ut dom små hjulen mot cykelhjul skulle allting bli mycket lättare att ta sig fram med!


Själva hjulen är ett aluminium cykelhjul(finns att köpa på cykelaffärer) och ett vanligt inlineshjul bakom. Inlineshjulet hindrar cykelhjulen från att glida fram okontrollerat, det ger stabilitet så att man inte faller bakåt. Själva metallen är lätt kolfiber, precis som i bättre cykelramar. Man vill ju inte släpa runt på en tung klump runt fötterna!

Som ni ser fäster man dom ända upp till knäna för extra stabilitet. Om man bara hade en sko liknande inlines-skon skulle hjulen lätt skära in i benet. Tydligen så går det riktigt snabbt med dom där på fötterna. Att det går snabbare än inlines förvånade mig inte, jämför bara hjulens diameter.

Det är dock inte helt riskfritt att glida runt med hjul på fötterna. Skaparen själv kör alltid med skydd och även fast han åker många mil i veckan sker det ett och annat fall. Inte så konstigt när man sätter på sig såna där grejer och susar fram med hög fart, dom har ingen stop nämligen, då får man ta lite smällar. Här nedan ser ni en video på dom säkra stop-sätten. Jag tvivlar dock starkt på att det är så lätt att använda i en nedförsbacke.


Själv älskar jag frihetskänslan när man susar fram med hjul under fötterna mycket mer än känslan av att sitta på en obekväm sadel med ett krampaktigt tag om styret. Det kände även Michael. Först trodde jag att det var något nytt för handikappade som ville sporta, ack så fel jag hade. Den så kallade underhållningsfaktorn är säkerligen stor på dom här. Hade det inte varit för att det ser totalt puckat ut och att dom kommer kosta någonstans runt 35000-70000 kronor hade jag gärna provat på detta.

LCD och LED tv från Marvel

En hel serie med LED och LCD-skrämar i storlekar mellan 22" och 55" med olika superhjältemotiv får varje nörds hjärta att smälta. Marvel verkar bara bli mer och mer framgångsrika. Deras sortiment med produkter utökas ständigt och dom ser genast var det finns pengar att hämta. Deras samarbete med HM har återupplivat superhjältarna och samtliga killar under 8 bär kläder med motiv från marvel.


Antingen gillar man superhjältar tokmycket eller så gillar man dom inte alls, ungefär så är det. Seriesamlare är kända för att betala extrema summor för sina små papperstidningar. Därför hyser jag stora hopp om att den här serien kommer bli väldigt uppskattad. Priserna är inte ens högre än normala tv-skärmar!? Dom hade definitivt kunnat ta åtminstone 200$ extra. Hade jag själv bott i USA hade jag inte tvekat på att köpa en 46" LED med superhjältemotiv istället för en vanlig svart.

Dom finns i alla färger och med alla hjältar du kan tänka dig! Full HD och allt. Vad mer kan man önska sig? Kika in på deras hemsida och klicka er vidare till shoppen om ni vill kika på lite fler skärmar. En väldigt väldesignad sida måste jag säga.


Jag måste bara tacka alla snälla människor som kommenterar också, tusen tack! Era kommentarer betyder mycket för mig. Jag hoppas ni alla får en trevlig fredagskväll och fortsatt helg.

Opera mini toppar itunes lista över apps

Som ni alla säkert vet släpptes Opera Mini i tisdags. Jag har tidigare bloggat om hela dilemmat här men Apple insåg väll att dom skulle få mest positiv feedback genom att släppa igenom operas överlägsna webläsare.

Jag äger ingen ipod tocuh eller iphone ändå följer jag itunes nedladdnings-topplistor. Är man nörd så är man. På bara två dagar har Opera tagit över toppen i princip alla länder på listan över dom gratis applikationerna. Som man kan se här är Angry Birds deras starkaste motståndare i kampen om tronen. It's Hitchcock all over again, beware!

(ja det här exakt sådana bilder man använder sina photoshopskills till)

Mantys golf cart - för latmaskarna

Jag kom över en video på en eldriven golfvagn för den som spelar ensam på golfbanan och vill ta sig snabbt fram till bollen. Vi har alla sett många exempel på produkter som käns aningen onödiga. Desto fler produkter med reklamer som får en att skratta och definitivt avböja ett eventuellt köp. Tv-shopsyndromet kallar jag det.

Mantys golf cart här i videon är visserligen inte helt onödig, men spelar man inte golf för att motionera och komma ut i den friska luften? Jag skrattade så jag grät när jag såg videon. Discomusiken och solbrillorna på killen som glider runt, det blev för mycket!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Sonys nya walkman w250 ultimat för träning

Igår gav Sony ut sin pressrelease för deras nya Walkman W250. Sony är kända för sina små nätta designer och ofta med en sportigare attityd än exempelvis iPod. Nu kommer ännu en extrem liten musikmaskin. Du hänger den över ena örat och sen kan den följa med dig hela träningen, även in i duschen efteråt. Den nya W250 är nämligen vattentät!


Den tar dom vanligaste musikformaten såsom mp3, wma occ aac. Du får med programvara som tillåter dig att enkelt dra över dina spellistor från iTunes tex, allt för att underlätta för ipod-användare att gå över till walkman. Den kommer släppas i två storlekar, 2 GB och 4 GB. Dessutom kan man få den i flera snygga färger. Vit, svart, grön och rosa är dom som den kommer släppas i allra först i maj.


Som om inte detta vora bra nog kommer den med ett riktigt häftigt bateri också. Den har en sorts snabbladdning som gör att du från 3 minuter av laddning får 90 minuter speltid! Hur braär ietn det när du ska ut och springa men inser att du glömt ladda musikspelaren?

Verkar som en grym pryl som jag gärna skulle äga. Det enda jag är lite skeptisk tilll är själva hänga-på-örat-funktionen. Alla har inte samma storlek på öronen och kommer den verkligen hänga kvar när man hoppar runt? Förhoppningsvis kommer man kunna testa den på innan man köper något. Jag blev iaf riktigt sugen på träning med denna skapelse när jag såg bilderna på Sonys pressrelease.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

påskägg i datorn

Om ni gillar känslan när man hittr ett påskägg och öppnar det utan att riktigt veta vad som finns i kommer ni nog gilla dom här påskäggen! Programmerare världen över har gömt små extrafunktioner eller överraskningar för oss att upptäcka. IDG samlade 11 av dessa små grejer i en artikel här.

Testa att skriva in "google easter egg" i googles sökfält ich klicka sedan jag har tur så kommer ni till ett spel med en påskhare som försöker fånga påskägg.

Använder ni Firefox som webbläsare kan ni skriva in about:robots i adressfältet så får ni en robothälsning! Skriver ni about:mozilla får ni höra en pampig berättelse om mozillas historia.

Ni kan få winamp att pulsera i takt med musiken. Spela tetris i µTorrent eller varför inte spela ett space invaders-liknande spel i open offices, excelliknande program, calc. Jag var naturligtvis tvungen att prova alla saker och fastnade många minuter med spelen!

Så glad påsk och lycka till med datorpåskäggen!

Apilskämten inom teknik 2010 - dagen efter

Igår vågade man ju inte skriva om tekniknyheter, vad är sant och vad är ett riktigt lurigt aprilskämt? Oftast går det faktiskt att avgöra om man bara är på sin vakt och inte glömmer bort att det är 1 April. Skribenterna på andra tekniksidor levde iaf loppan och här är några av dom roligaste skämten från 2010:

  • Sweclockers artikel om hur sydkoreanerna fixar internet fick mina mungipor att färdas uppåt. Finns en väldigt fånig bild med en bit silvertejp i pannan som sitter och surfar. Silvertejpen reflekterar den trådlösa signalen och förstärker den. "De nätverkskunniga sydkoreanerna är dock inte överens om hur mycket silvertejp som krävs för att ge den optimala täckningen. Vissa menar att det räcker med en liten remsa, medan andra påstår att det bästa är att vira flera varv tejp runt huvudet."
  • Google kunde inte heller hålla sig undan från skämten. En stad i Kansas som tidigare hette Topeka bytte nyligen namn till Google som ett sätt att fira att deras stad fått bli en del i Googles experimentiell projekt med fiber nätverk. För att hedra det bytte Google namn till Topeka.
  •  

  • Mynewsdesk rapporterade igår om Banhofs ökade integritetsskydd på internet. "Som förberedelse inför nästa översyn av lagen inför Bahnhof nu en ny funktion. I stället för att bara låta bli att spara loggfilerna kasseras varje IP-nummer efter användning."
  • ComputerSweden avslöjade igår att FRA har mer lagringsutrymme än dom behöver. Dom ska hyra ut tjänster i molnet(dvs låta företag använda deras superdator) och även lagringsutrymme. " Vi kan erbjuda en extremt säker miljö tack vare våra kunskaper i krypering och datasäkerhet, säger FRAs informationsdirektör Monica Leijmer till Computer Sweden."  • Icade är ett av ThinkGeeks(en stor sida med nördiga prylar, liknande svenska coolstuff). iCade omvandlar alltså din iPad till en spelmaskin. Ett annat aprilskämt från deras sida var glittrigt enhörningskött på burk. Vem som nu vill ha det i sin kyl vill jag inte ens tänka på...
  • Dn kunde igår rapportera att FN nu bildar ett nytt organ som är ut efter att stoppa vår nöjessurfning. Tydligen är surfningen ett hot mot hela infrastrukturen och förbrukar mer bandbredd än internet klara av. "Vi är rädda för att hela internet kollapsar om användandet fortsätter att öka i den takt det gör i dag. Det skulle få förödande konsekvenser, inte bara för världsekonomin, utan också för viktiga samhällsfunktioner som sjukhus och polismyndigheter, säger Nette Weier, chef för det nya FN-organet, i ett pressmeddelande."
  • Google nöjde sig inte med ett enda aprilskämt. Här nedan ser ni GoogleUKs video från igår: