Cod Modern Warfare rap

Jag har en bror, en pojkvän och en massa killkompisar som är fast i CoD-träsket. För en vecka sen testade jag också på det. Över förväntan kan jag säga. Hade inte trott att det skulle var aså kul som det var. Visserligen är jag väldigt dålig men jag har kul när jag spelar iaf. Blir skadeglad varenda gång jag lyckas träffa någon. Nästan lite storhetsvansinne...

"Aha! han blev skjuten av MIG! vilken jävla noob. Han har geekat det här spelet i månader och jag har spelat 4 gånger men jag tog honom moahhahahah!"

Här kommer iaf en video som jag tycker beskriver den känslan rätt bra. Fyndig text!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Snygga t-shirtar med roliga tryck

Som ni kanske har läst är jag ett stort fan av t-shirtar med tryck. Jag tycker det är roligt,jag blir glad varje gång jag får sätta på mig en. Jag börjar dock få lite problem. Min t-shirtlåda är full och jag har itne hjärta att rensa ut något. Funderar på om jag inte kan få inte lite fler i garderoben istället... Eller så får jag se till att det ständigt ligger 20 st i tvättkorgen(kommer inte bli lika uppskattat av mamma).

Åter till ämnet! Hittade en ny rolig svensk sida som heter Phoenix Tshirt med den typen av tryck jag gillar. Har nu kollat igenom hela sortimentet och gjort ett collage av dom jag fäste mig vid.


(på tshirten med Chuck Norris står det "There is no 'ctrl'-button on chock Norris computer. Chuck Norris is always in control")

World of Warcraft magazine nu i butik

Nu är det gjort! En hel tidning endast om mmorpg spelet World of Warcraft. Med endast om spelet menar jag verkligen det. Inte ens annonser finns med i tidningen! En tidning helt utan reklam är anmärkningsvärt bara det i dagens läge. Dessutom är det få tidningar som klarar sig med 4 nummer per år men det har WoW magazine beräknat att dom gör.


Tidningen kommer med lyxig blank utsida och späckad med vackra bilder på insidan. Som ni ser på bilden här ovan över innehållet i första nummret av tidningen kan man läsa om allt från den uppkommande expansion pack:en till hur man spelar sin klass bäst i vissa situationer. Allt detta kan kännas overkill men jag tycker tidningen är så fin med bilderna att jag nästan vill ha den fast jag inte spelar! Man kan läsa om lite nostalgi, hur det var förr innan alla expansions med nya finesser. Bossarna Onyxia och Ragnaros tillhör denna nostalgitripp.

Hur det kändes att vara först på realm:et att dinga 80 känns dock som lite väl mycket information för mig. Jag personligen vill inte läsa om bra spelare genom tiderna eller spelarnas upplevelser. Jag vill hellre ha mer om själva historian bakom Azeroth(världen man lever i inom WoW).

Facebook missar

Man kan dagligen läsa om folk som gör bort sig på facebook. Det finn tom en hel sida för alla pinsamma kommentarer från facebook eller missar folk har gjort. Detta sociala medel får folk att vräka ur sig saker som helt enkelt skulla vara helt oacceptabelt att göra i verkligheten. Vi tappar all uppfostran om sociala regler. Det är tydligen betydligt lättare att skriva saker på internet än att ställa sig mitt på kontoret och berätta om dom inför alla.

Varje dag kan man läsa om folk som blivit sparkade efter att ha skrivit något olämpligt på facebook. allt från "jävlar vilken kväll. Bakis som fan idag, ringde och sjukanmälde mig. Någon som vill komma över och chilla med pizza och tv-spel?" till "var just på arbetsintervju får hoppas att allt går vägen" eller kanske "hahaha min chef ser seriöst ut som en flodhäst, Hon beter sig som en också, ni vet krossar allt i sin väg ;)".


Tydligen tar även poliser statusuppdateringarna på facebook på allvar. Ashley Sullivan åkte till Florida där hon festade rejält med sin pojkvän innan dom båda satte sig i bilen. Dom krashade och pojkvännen överlevde inte, Ashley erkände sig skyldig till fyllekörning och vållande till annans död. En månad senare postar hon sen foton från Florida resan med kommentaren: full i florida!

Detta fick domaren att ta upp fallet igen och han sände henne ett halvår till fängelset med anledningen "jag är bekymrad över ditt uppträdande sedan krashen, det är anledningen till ditt fängelsestraff"

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Leet 1337!


Precis som rubriken redan avslöjar betyder leet och 1337 exakt samma sak. Det är inte sällan man ser spelare byta ut A mot 4 när dom skriver tex. När man skriver 1337 menar man alltså leet. 1=L 3=E 7=T.

Vad betyder då leet? Jo leet kommer från en förkortning av elite. Det använd när någon gör något coolt eller duktigt "fett 1337 mannen!" eller kanske när du själv tycker att du är grym "I'm sooooo 1337!. Numera kallas hela det här "nördspråket"  med ord dom förkortat på sitt egna vis eller bytt ut bokstäver mot siffror(dvs alla ord jag berättar om).

Detta är en av dom vanligaste termerna och man kan se den överallt. Förmodligen har du kanske hört några ungar på tunnelbanan skrika "Killar! Killar! Kolla klockan! Leeeeeeeeeeeeeeeet!". Då har alltså klockan slagit 13:37 och firas av flertalet nördar. På tal om 13:37 har komplett.se valt att starta sin stora rea även kallad "1337 w33k" just idag klockan 13:37. Man kan se deras nedräkning på flertalet sidor. Lite lustigt hur kunderna kan påverka så mycket.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Bli superman med dessa dräkter

Den här videon är helt sjuk! Det finns mycket extrema sporter men det här tar nog priset. Människor tar på sig dräkter och flyger precis som små fladdermöss. Extremt häftiga miljöer också. Dom befinner sig i Norge, dvs inte allt för långt härifrån. Känner du dig modig och dödsbenägen har du inte långt att åka alltså ;)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kvällfika på mitt vis

Igår fick jag världens lust att baka. Så jag gjorde det.
Dock kan kakan inte se ut som helst när jag gjort den. Finns det möjligheter att skapa en kaka med pac man på, klart man tar den!? Familjen verkade iaf lika hungriga som filuren på bilden, kakan gick åt i ett nafs. Min borrsas kommentar

"Ey nu ska jag upp på vent och säga: I went down and ate some sticky cake with a pac man on"


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Relaxande dusch

Denna dusch är bara ett koncept än så länge men den ser väldigt hörlig ut måste jag säga. Dock gör nog själv rummet, utsikten och ljuset sitt också. Att ha en sån inne i vårt egna badrum utan fönster skulle nog inet ge samma maffiga effekt utan snarare skapa trängsel.

Ser nästan ut som bubblan Darth Vader går in i när han ska vila upp sig! Nog blir man uppvilad av den här med men man blir aldrig lika cool som Vader. Det är både en dush och ett badkar i ett. Tänk dig att stiga in i denna kukong och sen kliva ur helt ren och lugn. Om designen inte är nog för att väcka ert ha-begär kan jag tillägga att den även kan massera!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Ninja Turtles

Kommer ni ihåg det? Själv minns jag helgerna då man gick upp extra tidigt för att se på pokémon vid 7. Vi hade endast basutbudet av tv-kanalerna så när man åkte till kusinerna satt man sedan som klistrad framför ninja turtles eftersom det kunde man inte se på hemma. Jag är väldigt fäst vid tecknade figurer och älskar tröjor med motiv. Önskar någon kunde trycka upp en tröja med den här bilden!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Byxor som laddar dina elektronikprylar

Forskare håller på och experimenterar med tyger som ledare eller laddnignslagrande kondensator. Jag läste en artikel här på engelska och det är ganska svårt att översätta allt. Rekommenderar att ni läser den istället för mitt babbel.

Som jag fattat det då är det någon sorts kolnanorör (haha vilka ord, hittar ingen bättre översättning till nanotubes) som när man blandar med en tensid bildar ett sorts bläck eller färgämne. När du sedan doppar dina kläder i det är det nästan omöjligt att få bort nanorören sen. Tyget blir till ett elektriskt ledande material. Forskarna testade tyget både som kondensator och som komponent i kretsar. Det visade sig att tygets laddningsmängd per elektrisk potential var nästan tre gånger så stor som när man utförde samma test med plast istället för tyg.

När tyget sedan sträcktes ut till flera gånger dess ursprungliga längd ökade ledningsförmågan. Med hjälp av olika kemiska ämnen kunde man sedan spola bort mycket av tensiden och öka det ytterligare. Ökad densitet ökade även kapacitansen. Man kunde ladda tyget 1000-tals gånger utan att ledningsförmågan försämrades.

Detta skulle vara en bra ersättning för dom solceller och liknande vi idag släpar med oss för att alltid kunna ladda våra elektronikprylar. Dock är det en lång väg dit eftersom allt fortfarande bara är i forskningsstadiet. Man måste först komma över hur man undviker att elektriciteten drabbar oss utan stannar i tyget. Skulle inte vara så roligt att hamna i elektriska stolen så fort du klädde på dig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

pogoplug gör dina filer lättilgängliga

Progoplug är ett företag med en enda produkt som gör att du enkelt kan komma åt din filer på hårddisken hemma vart du än befinner dig. Dom flesta av oss i dagens läge äger en extern hårddisk för backup som man ansluter till datorn via USB. Progoplug består av en nätverksrouter och du pluggar bara in två kontakter sen är den klar. Allt du behöver göra sen är att koppla in din externa hårddisk med USB:n. Sen är det bara att gå in på deras hemsida och fixa dina nätinställningar.

Pogoplug gör dina filer tillgängliga överallt där du har en internetuppkoppling. Du kan tom nå dom från en iPhone. Du kan även skicka bilderna från din iPhone till hårddisken hemma. Du kan jobba som att din externa hemmahårddisk var anslutn till datorn du sitter vid just nu!


Den stöder alla operativsystem i princip och alla dom vanligaste webbläsarna(safari, IE, firefox, chrome). Den är liten och smidig(ca 15 cm hög). Designen vet jag dock inte vad mna ska säga om... Hela deras hemsida går i samma rosa färg men går detta verklien hem hos kunderna? Jag är tveksam till att kvinnor är deras starkaste kundgrupp.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Cool guys don't look at exlposionsGod morgon världen! Här kommer en klassiker. En rolig låt som nobbar filmvärldens överdrivna attityder ;)

framsteg inom moderkortsteknologin, hydra 200

MSI lanserade under CES-mässan två stycken nya moderkort i deras nya Intel P55(ett chipset) baserade serie Big Bang. Det första heter Trinergy och stöder upp till tre grafikkort och allt vad man kan kräva men det är det andra moderkortet Fuzion som är det intressantaste. Det är vid PCI-e-bryggan som man skiljer dom åt, Trinergy har en krets från Nvidia vid namn NF200 Men Fuzion har en krets från det israeliska företaget Lucida.

Lucida's Hydra 200 gör det möjligt att sammanföra två grafikkort. Inget nytt tänker ni. Ati har Crossfire och Intel har har SLI, denna teknik kräver dock att grafikkorten är identiska för att ihopparning ska möjliggöras. Finessen med Hydra 200 är att det nu går att sammanföra grafikkort av olika modeller men även av olika tillverkare!


Tidigare har grafikkorten tagit hand om varannan bildruta om man kört med två. Lucida har dock gjort allt lite mer avancerat. Istället för att signalerna med Directx/OpenGL skickas direkt till grafikkorten tas dom upp av Hydra-kretsen. Kretsen avgör sen vilka bildrutor som är tyngst att rendera och skickar dom till det bättre grafikkortet och dom lättare bildrutorna till det mindre bra. Sen pusslas allt ihop till en enda stor bild efteråt precis som vanligt.

Dock är inte allting fullt utvecklat ännu känns det som. Hydra stöder inte alla spel tex och det är inte lätt att själv lyckas med att lägga till spel. Den klarar inte heller av grafikkort med flera grafikprocessorer. Den nackdel som väger tyngst för ett sånt här nytt moderkort är dock att det inte stöder Directx 11.

Jag tror att denna teknik snart kommer ta över helt. Lite vidareutveckling krävs men annars är det här ett stort steg i rätt riktning! Tänk dig att slippa byta moderkort eller begränsas av moderkortet när du väljer instickskort. Jag tror att linjerna mellan dom olika märkena till slut kommer slätas ut mer oh mer och att moderkorten får en slags standard som stödjer allt. Självklart är det bara önskletänkande men man kan ju alltid hoppas på fler moderkort med sån här teknologi!

Cykelbokhållare för den modige

Jag snubblade över en rolig bokhållare att montera på cykelstyret. Min första tanke:
"Nej vad coolt! Det är inte alltid man cyklar i så roliga miljöer. Med en bok skulle jag definitivt ta cykeln oftare."

Max en sekund senare:
"Men hur ligger boken kvar?"

Några tiondelars sekund senare:
"Den där saken är ju helt livsfarlig, folk kommer cykla in i saker överallt!"Kul grej men inte lika kul i praktiken. Det skakar förmodligen alldeles för mycket för att du ska klara att läsa. Klarar du mot förmodan att hålla dig koncentrerad och läsa(utan att bli åksjuk, tappa tråden i texten eller tappa balansen på cykeln) kommer du förmodligen inte hålla koll på vägen och cykla in i något olämpligt.

Nej denna upppfinning är nog bäst lämpad för riktigt breda vägar ute på landet, utan gropar och trafik(existerar sådana?).

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Den minsta xbox:en!

Fick igår syn på en riktigt snyggt ombyggd xbox. Ni kan ju jämföra med den stora klumpiga svarta lådan den vanligtvis består av. På bilden kan ni jämföra den med svart xbox 360. Det xbmc har gjort här är att byta ut hårddisken mot en mycket mindre samt att byta ut dvd:n mot en mer slimmad modell. På så sätt har dom kunnat presssa ihop allt i den lilla snygga metalllådan.

 

 


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Harry Potter theme park

Det är nu klart att Universal Studios ska öppna en theme park för Harry Potter i Orlandos egna theme park. Helt plötsligt fick jag ännu ett resemål på min drömkarta. Idag är en bra dag, star wars-skor och harry potter-parker, kan det blir så mycket bättre? Jag har varit och spelat på cybertown (man springer runt och skjuter varandra med laser i ett mörkt rum) och spelar CoD Modern Warfare2, en drömdag helt enkelt.

Åter till ämnet. I denna Theme Park ska det finnas tre åkattraktioner och flertalet överbetalda restauranger och shoppar. Själv är jag nöjd bara jag får vandra runt i trollkarlsvärlden ett tag och drömma mig bort... Okej jag kanske behöver ännu en t-shirt också innan jag är fullt nöjd. Här är en snabb guide genom parken:


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Dom 10 konstigaste USB-minnena

Är minnena verkligen ett ord? Anyways jag har snokat runt lite på internet och funnit massa olika roliga, konstiga och äckliga usb-minnen. Enjoy!Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Adidas <3 Star Wars

Adidas ska nu i år släppa sin Star Wars Collection. Det kommer bli galet!
Här ser ni en video för den nya kollaktionen. Gissa vem som kommer behöva nya skor snart!? Synd bara att det inte var puma som kom på denna briljanta idé, hade varit ännu mer grymt för pumas skor sitter bäst... men nu ska vi itne klaga här! Star Wars skor! Kan inte bli bättre! *hypad-som-fan*


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Lösenord är oftast lätta att knäcka

Har på senaste tiden läst flera artikllar om detta. Inget nytt som hänt, bara folk som verkar slappa med säkerheten och sen klagar dom när dom blir hackade. Visste ni att lösenord med 6 tecken går att knäcka på bara några minuter men lösenord med över 10 tecken tar många timmar att knäcka? Dom sista extra tecknen gör stor skillnad! Jag ska nu lära er några knep för hur man gör ett bra lösenord.

Vi behöver:
 • En personlig grundfras eller långt ord
 • Över 10 tecken totalt
 • Både stora och små bokstäver
 • Tecken såsom % ( ] $ @
 • Siffror


Exempel:
Jag har spelat badminton sen jag var elva i klubben sollentuna bs, jag tänker använda detta som lösenord. Jag behöver både stora och små bokstäver. Man ska inte ta sin adress eller den skola man går på eller liknande. Det är för lätt att gissa.

solLeNtunaBs

Sen behöver jag stoppa in lite tecken för att försvåra hackers arbete med att knäcka det.

$o!LeNtün@Bs

Sist med inte minst behöver jag få in lite siffror. Det görs lättast med att du tar ett årtal eller ett datum som betyder något extra för dig. Ta inte ditt eget födelseår eller något annat uppenbart. Jag väljer att ta 1/12 1997 då en fin person kom till världen.

1$o!L/12eNtün19@Bs97

Ser ni nu har jag ett lösenord på hela 19 tecken och kan ni känna igen Sollentuna bs i allt det där? Självklart använder inte jag det där som lösenord och det är endast ett exempel. Tro mig det är värt några extra minuter att sätta sig ner och arbeta fram ett bra lösenord, ni vill inte bli hackade.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Apple tablet, datorn utan tangentbord

Det florerar ständigt en massa rykten kring Apple men ett av dom som blivit allra mest omskrivet är Apple Tablet. Apple Tablet kan ses som en gigantisk ipod touch eller en touchskärm med inbyggd dator och utan tangentbord. Nästa veka ska Apple lansera något nytt och ingen vet något men folk påstår sig ändå veta med säkerhet att det är en Tablet som ska lanseras.


Detta ska alltså vara en ersättare till vår nuvarande notebook(minilaptop) gissar jag. Själv ser jag inte riktigt poängen med det. Kanske för att jag föredrar tangentbord framför touch. Har problem med naglarna och att träffa rätt små knappar. Det jag gillar med iPod touch är gyrot som gör att man kan spela genom att vinkla på den. Denna tablet tvivlar jag på kommer ha en sån funktion.

Den känns väldigt ömtålig och inget man tar med sig i handväskan direkt eller hivar upp på ett café. Alltså måste den vara till för hemmabruk. Var hemma? man kan inte sätta sig vid skrivbordet och göra läxor på den direkt. Möjligtvis lägga sig i soffan och surfa lite. Kanske slänga in ett kortare blogginlägg men där går gränsen. Har man verkligen tålamod för mer? Känns som ett väldigt begränat användarområde och en onödig produkt när dom redan har sin iPod touch.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Mikroexperiment på youtube

Tänkte bara tipsa om ett gäng jättehärliga experiment med en mikro och ett gäng nyfikna killar. Dom har byggt om ett helt rum till sitt labb, dom har en testmikro och går runt med masker. Allt dokumenterat med en kamera och utlagt på youtube så att vi själv slipper testa vad som händer när man mikrar en furby(ni vet dom där små robotdjuren som var populära på 90-talet) eller kasnke en kamera. Det finns tom klipp där dom mikrar en mikro!

Jag såg dessa klipp för länge sen men nu har dom redigerat alla och gjort en hel serie av dom. Dubbelklicka på klippet för att komma till youtube och se fler häftiga mikrougnsfilmer. Jag blev helt hooked första gången jag såg det och kollade igenom alla. Kan inte bara vara jag som skrattar åt det här ;)


WiDI underlättar uppkoppling mot tv-skärm

Först och främst vill jag be om ursäkt för dålig uppdatering men det var mycket i skolan och så.

Sen vill jag berätta om en cool ny teknik från Intel som dom har döpt till WiDI. Meningen är att datorn ska ta ännu ett steg och nästla in sig i vårt vardagsrum. Snart släpps dom första datorerna som har WiDI stöd med Intels nätverkskort. Denna teknik ska göra det möjligt att trådlöst överföra bild från din laptop till tv-skärmen. Tänk dig att enkelt kunna byta upp din 15" mot 46"!

Det krävs även en snabb router från Netgear som du med HDMI kopplar in i tv-skärmen(eller den skärm du nu vill visa bilden på) och sen är det bara att trycka på en knapp på din dator med WiDI och vips har du bild på den stora skärmen. Dock drar detyta ner hastigheten på din dator rätt rejält och tekniken klarar inte av att spela up blueray tex.

Jag hoppas på att detta är något dom väljer att fortsätta utveckla och satsa mer forskning på. Just nu känns det lite som att datorn och tv:n är två skilda världar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Dreamhack summer 10 någon? Nostalgi!

Funderar på Dreamhack summer 2010 och gick in och kollade ltie tider på hemsidan. Då kom jag och tänka på detta videoklipp på en av dom första dreamhack. Allt började i borlänge, dalarna. Ett litet hemmalan växte och dom blev tvugna att hyra lokal. Idag är det världens största lan med ca 13000 deltagare. Kolla bara på det här klippet eller lyssna åtminstone på musiken... Jag måste säga att jag rådiggar killen med mjölkpaketet i början! Det är annat än dom onaturliga energidrycker som sveps i mängder under våra moderna  dreamhack.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Användbar funktion i windows 7

Windows 7 sägs ju vara allt som vista skulle varit. Vista var en flopp men windows 7 är en flipp. Jag har just suttit i en timme och kollat på youtubeklipp över nya funktioner i windows 7. Den jag fann mest användbar och inte minst sjukt ball är röstigenkänningen. Videon är på engelska men hoppa till 1:00 så kommer ni dit då röstigenkänningen börjar. Även ni utan windows7 bör kolla på det här klippet!
(klicka på knappen med fyra pilar längst ner i höger hörn på menyn för helskärm, annars missar ni mycket)


Detta är alltså ett verktyg som gör att du kan surfa på webben, öppna program ja tom skriva hela uppsatser med din röst enbart! Du kan sitta och kolla på film och sen är det bara att säga paus så pausar den, du behöver inte ens närma dig tangentbordet. Väldigt skönt om du sitter en bit bort från skärmen. Sist men itne minst är det ett väldigt användbart för dyslektiker. Det tar ca en halvtimme att ställa in säger han io filmen men det är det väll ändå värt!?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

10 tecken på att du är datornörd

 1. Du behöver inte längre kolla på tangentbordet när du skriver
 2. Du förstår att det är skillnad mellan CSS och HTML och vet hur man använder en template
 3. Du vet vad en print screen är och hur man tar den
 4. Du använder tangentbordet för att tabba mellan olika fönster, skapa ny flikar, stänga flikar/fönster m.m
 5. Du klipper dina bilder i photoshop istället för i paint
 6. Du använder f-tangenterna regelbundet och förstår nyttan med dom
 7. Du använder headset istället för högtalare
 8. Du har extrema komfortkrav på ditt headset och utseendet spelar inte längre någon roll
 9. Dina fingrar dras till "pg dn" eller "end" när du ska bläddra neråt
 10. Du vet vad Vent, mIRC, Steam och Xfire är


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Supersäker extern hårddisk från ioSafe

Är du orolig för att dina filer på datorn ska gå förlorade kanske du ska ta en titt på ioSafe's Solo SSD hårddisk. Precis som ioSafe's Solo-produkter tål den vatten och eld, det är bara standarden. Utöver det klarar den att köras över av en grävmaskin, inga filer skadas om så ett helt hus rasar över den. Den borde med de angivna specifikationerna klara att skjutas ut ur en kanon, detta har dock inte testats. På hemsidan beskriver dom den som "din personliga svarta låda", ni vet en sån i flygplan. Om du nu är så rädd för dina filer att du är villig att hosta upp strax över 10000 för att skydda upp till 256 MB är detta lådan för dig!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Pwned!


Pwned är itne så klurigt att lista ut var det kommer ifrån men jag tar det ändå!
Om ni kollar ner på era tangentbord så ser ni att p-tangenten ligger precis bredvid o-tangenten. Vad kan vi dra för slutsats av det? Jo det är väldigt lätt att sdkriva fel! Så lätt faktiskt en spelmapp-designer för spelet onlinespelet Warcraft stavade fel när han höll på och kodade. När man blev besegrad av datorn var det meningen att det skulle stå "*dittnamn* has been owned!" men nu blev det istället "*dittnamn* has been pwned!". Något som snabbt adopterades i spelchatterna. Pwned är alltså en nördigare version av owned, vilket betyder att du blev ägd/förlorade stort/är allmänt dålig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Wii balance board snart på sjukhus?

Nintendos Wii Balance Board kan ersätta sjukvårdutrustning. Forskare vid Melbourne University har tillsammans med Singapore General Hospital's avdelning för sjukgymnastik/fysioterapi utfört ett antal tester på Wii Balance Board. Lite lustigt att så seriösa forskare ger sig på att testa ett tv-spels tillbehör... Anyways! Testerna visade att Wii Balance Board är nästan exakt lika bra som dom maskiner som för tillfället används för att testa patienternas balans och förmåga att fördela vikten. Dom manskiner som redan finns är sällsynta, väldigt klumpigt stora och dessutom dyra. En Wii Balance Board går för ca 1000kr i sverige, något som alla sjukhus lätt har råd med.

Wii balance board har en miljon användningsområden verkar det som. Liknande teknologi används i Segways t ex. Nintendos idé med sin bräda var att dom på ett kul sätt skulle hjälpa människor att gå ner i vikt. Jag har själv testat, man spänner verkligen varenda muskel på en sån där bräda! Man har tidigare gjort försök att finna ett bra sätt att utnyttja Wii Balance Board på flygplatser säkerhetskontroller. Med hjälp av sensorer är det meningen att man ska kunna känna av om du är stressad under testet, dvs du anske döljer något som du ska smuggla in till/ut ur landet. problemet är dock att vi alla skulle bli nervösa av ett sånt test, alla utom specialtränad militär. Ingen bra idé alltså


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Laptop-väskor jag gärna stoppar datorn i

Många bäckar små bildar å sägs det. Allt började med en rolig bild sen fann jag några fler. Här är iaf en samling på några laptop-väskor man verkligen sticker ut med. Lite roligare att äga en sån än dom där vanliga svarta tråkiga väskorna som bara skriker att funktionaliteten och diskretionen kommer först. Jag tror att vi alla skulle bli mycket gladare om vi fick se lite fler såna här väskor på stan!Två av dom är dessutom återanvända material så du gör naturen en tjänst samtidigt! Du kan säkert göra dom själv också. Finns säkert någon som säljer ett gammalt tangentbord billigt på blocket eller en äldre släkting som har en bunt oanvända disketter liggandes hemma undanstoppade i något skåp. Den här sista blir man ju nästan liten sugen på. Humor och funktionalitet i ett, me likey!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Apple och Nokia i fight

Så som säkert många av er vet har Apple och Nokia nu legat i strid ett tag angående patent som Apple har för sin Iphone teknologi. Det hela började i oktober då Nokia lämnade in en stämning mot Apple för 10 av deras patent. Apple svarade med att stämma Nokia för brott mot 13 av deras egna patent. I december la Nokia in ännu en stämning på 7 av Apples patent. Stämningarna gäller bla antennen, användargränssnittet och kameran i telefonen.

Apples senaste drag är nu att försöka hindra import av alla Nokias mobiler som innehåller något av dom patent dom har anmält Nokia för brott mot. Kanske lite väl våghalsigt av Apple men vad tycker ni? Ingen gillar en copycat som åker snålskjuts på andras idéer och har man ett patent så har man. Kanske bör Apple lugna ner sig lite och vänta på domstolens beslut istället, bara en tanke...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Nintendo DS Lite vs Nintendo DSi LL/XL

Jag är jättesugen på en portabel spelkonsoll och nörd som jag är tycker jag nintendo känns mest genuint. Du vet att du får bra saker för pengarna och det är sällan dom packar ihop. Bra kvalitet och vem kan konkurera med nintendos mario!? Dom två jag väljer mellan är nu Nintendo DS Lite och Nintendo DSi LL/XL. DSi LL/XL kommer till sveriga först 5:e mars så det blir lite väntan om jag bestämmer mig för att köra på den. Det är två konsoller från samma tillverkare men med olika målgrupper. Jag listar här nedan nackdelarna och fördelarna med respektive konsoll. Båda två har som huvudsyfta att spela på men det går enkelt att koppla upp sig på nätet via WiFi så du kan surfa runt eller kanske blogga?

Bilden föreställer en Nintendo DSI(någon cm större än en DS Lite) och en DSI LL/XL

Nintendo DS Lite
+ Väger endast 200g
+ Liten, mäter 13,3cm x 7,5cm och 2,2cm på höjden
+ Kompatibel med Gameboy Advance-spel
+ Lång batteritid på 5-8 timmar
+ Finns i många fina färger
+ Billigaste alternativet
- Väldigt liten skärm (endast 3")
- Dålig ljusstyrka på skärmen
- Svårare att spela pga skärmen
- Ingen kamera
- Inget inbyggt minne, du måste köpa till
- Sämre ljud

Nintendo DSi LL/XL
+ Stor skärm (hela 93% större, dvs 4,2")
+ Bra ljusstyrka
+ Lättare att spela på
+ Kommer med 3 förinstallerade program (spelet braintraining, DSi webbläsare, Digital ordbok där du kan knappa in främmande ord eller bara fota dom så finner den betydelsen!)
+ Inbyggt minne på 250MB
+ Bra högtalare
+ Inbyggd musikspelare
+ Två kameror(att fota dig själv eller det du har framför dig)
- Dyrare
- 100g tyngre, dvs 300g
- Större, den mäter 16,1cm x 9,2cm men höjden är densamma
- Lite sämre grafik eftersom upplösningen på spelen är desamma emn skrämen är större, allt smetas ut. Dock är detta endast marginellt

Ja ett riktigt knivigt val. Dock lutar det lite mer mot DSi LL/XL för jag vill gärna kunna surfa lite på den och det är i princip omöjligt med DS Lite's lilla skärm. Vad tycker ni?

Pusha gärna artikeln här.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

zOMFG!Dagens ord här igen! Idag ska vi prata lite om zomfg.
Vi kan börja med omg som är "ursprungsformeln" (det här med nördspråk är ytterst seriöst så klart). OMG står för Oh My God (åh min gud). Vissa säger ibland att det står för Oh My Gosh, det är bar en minoritet av alla omg-användare dock. Det har iaf ungefär samma betydelse. Det är ett utrop när du ser något häftigt, något coolt eller när du hamnar i en knepig situation.

OMG har sedan byggts på med först ett F för F*cking. Spelkillar är inte kända för att vara dom mest religiösa lugna människorna nej. Dom käftar upp sig mot sina teammates och skriker fula ord hejvilt. Been there listened to that. Sen Z är lite mer oklart var det kommer ifrån. Vissa säger att det är ett misstag, att man är trött och ska trycka shift så kommer z med. Andra säger dock att det är för att hetta upp uttrycket lite. Man skulle kunna jämföra det med fjortisarnas w över allt(sötnows, naww). Har även hört någon som menat på att det betyder Zombies OMFG men dom blev bara utskrattade.

zOMFG betyder alltså ungefär samma sak som OMG bara mycket grövre och mer nördigt. Används i chatter där någon försöker spela allan och underhålla alla andra.. Används även när man ser extremt många fiender i spelet tex. Uttalas något i stil med: Zoh My Fawking Gawd.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Omedveten Facebook hackning

Här i veckan rapporterades det om en kvinna som omedvetet hade tagit sig in på främlingars facebook sidor. Hon satt med sin Nokia mobil och tänkte logga in på facebook. Hon skrev in facebook och kastades in utan att ens få frågan om användarnamn och lösenord. Väl inne märkte hon att hon hade mycket färre friend request och hon kände inte igen någon av dom människors statur updates hon kunde se. Hon gick in på profilen och upptäcker till sin förskräckelse att hon är en vit man istället för mörkhyad kvinna. Hon hade alltså kommit in på någon annans konto.

Hon trodde att det kanske var något fel med mobilen så hon loggade ut och ropade på sin syster och mor. Båda dom två ägde samma typ av mobil. Systern loggade in och kom även hon till en främlings sida. Deras mor som aldrig varit inne på facebook förut hamnade hos profilen från någon kvinna i Indiana. Dom var förundrade och skrämda, ingen av dom ville ha kvar sina mobiler nu.

Men hjälp kom och det visade sig att det var deras trådlösa router som var boven i dramat. Internet blandade ihop vem som var vem och skickade dom till helt fel ställen. Detta skrämde dock experterna eftersom de aldrig sett något liknande förut. Detta innebär att det mycket väl kan hända igen, även på ställen som är viktigare än facebook. Tekniskt sett borde det kunna hända även mellan en PC och internet, inte bara mobiler.

Nu ska ni dock inte gå och oroa er för era facebook-konton för en riktig hacker bryr sig inte om enskilda individer utan den vill sabba hela systemet. Nägra såna brister finns inte(ingen har iaf lyckats hitta dom) och att logga in på ett konto i taget och förstöra skulle ta oändligt lång tid.

Så surfa nu lugnt, ni vet aldrig vems konto ni hamnar på härnast!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annorlunda högtalare!

Här är en samling högtalare som skulle vara mycket roligare att ha i hemmet än dom vanliga svarta lådorna! Jag tvivlar dock på att ljudet är så bra, men vem vet. En dag kommer det säkert tillverkas roliga högtalare med bra ljud när dom märker att folk gärna har någon möbel som sticker ut lite. Tänk dig att få ha ett par klackskor i hyllan permanent. Ett par klackskor från vilka det strömmar ut partymusik!
 

 

Det jag är mest förtjust i är så klart Star Wars högtalarsystemet men dom här gigantiska iPod-hörlurarna kommer inte långt efter! Som ni kan läsa på texten är dom 500 gånger större än vanliga lurar. Dom här vet jag också tillverkas och säljs på flertalet internetbutiker, här finns dom tom rea!

 

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

10 tecken på att du är datornörd

 1. Så fort du är borta från datorn planerar du vad du ska göra med den när du kommer hem
 2. Du har knytit starkare vänskapsband online än IRL
 3. Du vet var Azeroth ligger
 4. Du äger flertalet tröjor med tryck som ingen annan än andra datornördar förstår
 5. Du har svårt att känna hunger, törst eller trötthet när du har en skärm framför dig
 6. Du vet vad en 360 no scope är
 7. Ditt humör styrs av hur det går i spelet du kör för tillfället
 8. Dina äldre släktingar kommer till dig när datorn inte fungerar
 9. Enda gången du sitter framför en tv-skärm är när du kopplat upp datorn mot den
 10. Du går upp extra tidigt för att hinna kolla till datorn innan du måste till skolan/jobbet

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Jag vill ha ett gamegun!

gamegun är kontrollen alla saknar. Fantastiskt att det finns ett hål på marknaden som ingen lyckats fylla än tycker jag! Idén med ett gamegun är att du håller i en kontroll som liknar ett vapen och som du riktar åt höger om du vill skjuta åt höger i spelet. Istället för att använda knappar eller tangenter använder du din rörelse alltså. Detta är dock väldigt svårt för det är stora krav på precision och reaktionstid när det gäller "pangpang-spel". En sekunds latency/lagg och du ligger i en blodfläck på marken medan dina motståndare drar ett segertjut.


Här är en snubbe som faktiskt gjort ett fungerande gamegun! Dock kom den aldrig ut vid jul som han lovade i videon. Ha är så härligt crazy! I'm totally in love with him... Sen måste han vara hyfsat smart också för det krävs lite tekniska skills för att bygga något sånt hemma.  Sen ser man även en starwars skylt på hans kontor i slutet av filmen, alltså måste han vara en bra kille! Man märker även hans entusiasm i slutet efter eftertexterna "I'm gonna show you this again!" Så smyger han fram till kameran och visar hur det fungerar ännu en gång. Hängiven kille alltså!

Det finns även ett företag kallat XCM som håller på att utveckla en liknande grej. Det finns sedan tidigare dom som har gjort vapen som man med hjälp av ljus siktar på speciella ställen av skärmen där man ser fienden. Men XCM's gamegun påminner om det i videoklippet ovan. Den är  ingen ersättare för dom vanliga kontrollerna utan mer en förstärkare, så du har ingen skräm ovanpå vapnet utan sitter och kollar på din tv-skärm istället. Frågan är om dom kommer lyckas. Den sägs vara 70% klar nu så vi får väll se. Jag hoppas verkligen att dom klarar det. Se videon nedan för att se hur det ser ut när man spelar!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

GLHF!

Vi kör idag igen med ett nytt roligt ord!
Kanske har ni hört det här av någon kompis som smsar er? Eller när ni ska gå ifrån datorn så skriver någon det som avslutningsfras? Precis som ROFLMAO är GLHF en sammansättning av två olika meningar.

GL står för Good Luck, lycka till. Det används ofta i spel när man ska möta en tuff boss eller iväg på något uppdrag så kan kompisarna hälsa GL. HF står för Have Fun, ha det kul. Sammansatt blir det alltså GLHF, Good Luck Have Fun, Lycka till och ha det så kul! En rätt trevlig hejdå-fras alltså om man förstår vad det betyder. Men nu vet ni det så nästa gång någon skriver är det bara att svara U2(you too, du med) om ni vill hänga med i nördsnacket ;)

Så blir du av med påsarna under ögonen!

Brukar du precis som jag sitta uppe vid datorn lite för länge, stressa under dagarna, glömma bort att äta ordentligt och sen vakna upp med svullna påsar under ögonen? Det är helt naturligt och vi alla drabbas av svullna påsar eller mörka ringar under ögonen då och då. Läkarna brukar uppge att symptomen uppkommer pga vitaminbrist, allergier, njurproblem, dåligt lymfflöde, sömnbrist, vätskebrist m.m.

Självklart finns det en massa "mirakelkrämer" som stramar åt huden och får dina påsar att försvinna, men dom flesta upplever att dom inte hjälper. Du smörjer och dom minskar lite men nästa morgon vaknar du med påsarna igen. Här nedan får du lite tips på naturliga sätt som inte kostar skjortan! Först kan du försöka finna vad som ger just dig påsar, här har jag radat upp dom vanligaste faktorerna:


Sömnen

Klassikern. Alla vet att för lite sömn sliter på kroppen och dessa påsar under ögonen ger inte alltid det bästa intrycket på jobbet tex. Varför sömn är så viktigt är för att det är på natten som huden(och övriga kroppen) återhämtar sig från alla påfrestningar den blivit utsatt för under dagen. Det är när du sover som kroppen bygger upp sig själv. Mellan klockan 01 och 04 är cellförnyelsen som störst så det gäller att lägga sig i tid!


Kosten

Först och främst bör du tänka på att äta så varierad mat som möjligt. Om du äter för ensidigt kan du drabbas av vitaminbrist vilket i sin tur påverkar vår extremt tunna hud under ögonen. Lite snabba tips:

 • Börja dagen med ett glas selleri- eller tranbärsjuice
 • Testa att byta ut riset/potatisen/pastan mot quinoafrön, det går lika fort att koka
 • Lägg ner några frukter i väskan att äta när du sitter på tåget tex
 • Grönsaker bör finnas med till varje måltid
 • Drick massor med vatten(inte överdrivna mängder dock, då sköljer man bort kroppens viktiga salter)
 • Ät mindre salt och skräpmat, det binder vätska som sedan kan samlas i påsar under ögonen
Dålig blodcirkulation
Först och främst bör du sluta röka om du inte redan gjort det. Det hjälper hälsan i hela kroppen inte bara påsarna under ögonen. Lider du redan av dålig blodcirkulation är det dags att börja motionera! Med motion bygger du upp musklerna i din kropp och hjärtat är även den en muskel. Med starkare hjärta kan blodet pumpas ut bättre. Massage sägs öka blodcirkulationen och det är sant men bara till viss del. Man hjälper till att sätta igång blodcirkulationen men detta hjälper bara tillfälligt, motion är det enda som ger långvarig förbättring.


Kroppsliga skäl
Dåliga njurar kan ge mörka ringar under ögonen och det finns inte så mycket att göra åt. Det sägs dock att man kan bygga upp njurfunktionen genom att äta: valnötter, svarta sesamfrön, fänkål, lök, rödbeta, selleri, lax, forell, blåbär, björnbär, nyponte, maskroste, vitlök. Jag är dock ingen läkare så om det verkligen funkar är inget jag kan uttala mig om.

Lider man av dåligt lymfflöde rekommenderar läkarna att man testar massage för att få bort nackspänningar och med det ökat lymfflöde till ögonen. Börja med att massera uppe vid skallbasen. Strax ovanför nacken på båda sidorna finner du två svaga knölar i skallen. Där fäster alla senor och muskler och att massera deras fäste hjälper avsevärt. Sen fortsättter du massagen ner mot nacken, fram mot halsen och avslutar nere vid nyckelbenens grop.

Allmänna skönhetstips mot svullnad oavsett orsak:
 • Kalla gurkskivor dämpar svullnad, det är därför dom anväder det som lock för ögonen på spa!
 • En gurkmask ger samma effekt som gurkskivor
 • Att lägga påsar med kamomillté ca 10 min under ögonen dämpar också tillfällig svullnad
 • Köp en kylande mask, minskar inte bara svullnad utan är väldigt avk opplande också
OBS! Det finns även dom som drabbas av permanenta påsar under ögonen, främst äldre. Då har fett som ska sitta under ögonen halkat ner och bildat påsar. Detta går endast att avhjälpa med kirurgiska ingrepp och inga av tipsen ovan kommer ge någon effekt.

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


EU skärper ekodesignkraven och sparar energi

Eu tar nu tag i energifrågan på riktigt och skärper ekodesignkraven på våra hemelektronikprodukter. Genom att ställa minimikrav på flertalet produktgrupper kommer vi kunna minska energiförbrukningen avsevärt. Dom kör med en metod som följer ordspråket "många bäckar små gör en stor å". Reglerna gäller för tex stereoanläggningar, tv-apparater och datorer. Nyligen gick dom ut med att reglerna för produkters standby-läge dras åt.

Tidigare var upp till 1W energianvändning tillåtet i standby-läge men 2011 får dom endast förbruka 0,5W.Redan nu finns det flertalet tv-apparater som klarar kraven. Om man inte håller kraven får ens produkter inte importeras, tilverkas eller säljas inom EU. Har man redan energislukande varor på lager får man sälja dom men inte köpa in några nya.

Ekodesignkraven arbetar med en långsiktig plan och först runt 2020 kommer vi se dom riktigt stora skillnaderna, många bäckar små som sagt. Med hjälp av dessa regler kommer man ha sänkt EU's energianvändning med 5% vid år 2020! Införandet av hårdare standby-regler förväntas bara den minska energianvändningen med 35 TWh(TWh= Terra Watt timmar =  en biljon wattimmar) per år vid 2020.

På detta sätt lyckas EU sänka vår totala energianvändning utan att vi invånare påverkas nämnbart. För det måste erkännas, hur många av oss går efter energiförbrukningen när vi kollar efter en ny tv-apparat? Har du nånsin ens reflekterat över hur mycket energi det går åt till att ha barnens playstation på standbyläge? Eller kanske den där dvd-spelaren? Tillverkarna tar gärna den enklaste vägen till vinst och när vi inte kollar hur mycket energi deras produkter drar tar EU tag i saken åt oss.


Väckarklocka som verkligen får dig att vakna

Denna väckarklocka finner du på teknikmagasinet och den har ett speciellt sätt att få dig ur sängen. När du nyvaket fumlar efter avstängningsknappen är det rätt troligt att du vidrör dom två klockorna vid sidan om den. När det händer får du dig en elstöt och genast är sömnen som bortblåst! Du kan stänga av den utan att få en stöt men då måste du vakna till tillräckligt mycket för att klara av den sortens precision som kräva för att träffa avstängningsknappen utan att röra klockorna. Ingen snoozefunktion här inte. Hur som haver, den får upp dig ur sängen!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Lego vändes till vinst

Lego är nog den ultimata leksaken. Passar både tjejer som killar och är kul i alla åldrar(jag lovar du skulle ha kul om du satte dig ner med lego även om du inte tror det). Lego var näära att gå i konkurs men sen kom det en ny chef och ryckte in. Han gjorde några dramatiska förändringar som att tex minska antalet bitar från 13000 till 7500 vilket förenklade allt! Designarna fick det dock lite tuffare och fick lära sig att återanvända bitar i sina konstruktioner. Med hjälp av detta kortade som även ner tillverkningstiderna från 45 dagar till 3 dagar. Dom väntar nu in i sista sekund med att beställa kartonger från tillverkaren så att dom hela tiden ska kunna följa kundernas efterfrågan.

Hade lego lagts ner hade jag lagt mig ner och grinat, no kidding. Det finns inget annat som är i närheten av lego. Den precision med vilken dom tillverkar sina bitar går knappt att efterskapa. Ni kanske inte har tänkt på det men dom passar alltid perfekt i varanadra, så där lagom trögt. Det får itne skilja en mm för då är allt kört, bitarna går inte att få ihop eller bara faller isär hela tiden. Själv hade jag alltid lego på topppen av min önskelista fram till att jag började högstadiet! Här nedan ser ni ett coolt projektarbete skapat av några tekniker på min skola:


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

ROFLMAO


Det här med dagens ord är en ny grej jag tänkte köra. Inom dator och spelvärlden förekommer det ofta uttryck som för utomstående kan verka obegripliga. Jag ska ge mig på att försöka förklara några av dom. Ni får gärna skicka en kommentar om det är något ord du själv hört och inte förstått!

Först ut i kategorin är alltså Roflmao
Det är ett uttryck som  används i chatter där man pratar om mer än bara spelet... Det är en sammansättning av två förkortningar ROFL och LMAO, nu slår jag alltså två flugor i en smäll alltså!  Rofl betyder rolling on the floor laughing, alltså rullar på golvet av skratt. Lmao betyder laughing my ass of, skrattar rumpan av mig kan man säga med lite finare ord. Tillsammans blir dom alltså rolling on floor launging my ass of, jag rullar på golvet och skrattar rumpan av mig.

Uttrycket bör ej ersätta ordet lol och inte överanvändas, tappar helt sin kraft då. Sen här bjuder jag på en lite rolig video sprängfylld med nördiga ord och förkortningar men framför allt ROFLMAO!
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Helgaktivitet?

Det är nu helg och du har mer fritid än någonsin. Kanske är det dags att testa någon ny rolig aktivitet. Vad säg om kamasutra för nördar? Visst ser det lite småmysigt ut ;) Ja ibland känns det verkligen som att man ser ut som killen på bilden när man håller på och skruvar isär/ihop en dator. Mycket pill och grävande i konstiga positioner.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Oled på frammarsch

Oled står för Organic Light-Emitting Diode och börjar nu så smått komma ut på tv-marknaden. Fördelen med Oled gentemot exempelsvis LCD och plasma är den överlägsna bildkvaliten och dessutom storleken. En oled skärm är endast någon millimeter tjock och drar därför även mindre ström. Du finner dom redan i flertalet mobiler och mp3spelare! Det är svårare att göra större skärmar om du vill behålla den långa livslängden och kvaliten men vi kan idag finna även flertalet tv-apparater i dom vanliga elektronikkedjorna. Dell har även visat upp en bärbar dator med oled så snart lär det komma ut laptops också. Alltså: datorskärmarna är nästa steg för oled!

Samsung visar här upp en transparent Oled skärm på CES(Consumer Electronics Show). Helt fantastiskt coolt tycker jag! vad man nu ska ha för användning av den vet jag inte men räcker det inte med att den är ball!? Denna skärm är 14" stor och med 40%transparens. Vi har tidigare sett skärmar upp runt 25% men det här är nu den världsledande om man ska se det som en tävling.... Alla oledskärmar är transparenta men man sätter ett helfärgat bakstycke bakom skärmen sen så man slipper störas av allt bakom bilden och får en klar stadig bild. Denna skärm är endast ett uppvisningsexemplar hittills.

Bild lånad av engadget där du även kan se en video på denna goding.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

A lion would never cheat on his wife but...

A TIGER WOOD!

Okej nu var jag lite elak...  Han har ju varit en riktig snackis nu på sistonde med otroheten och häriveckan avbröt även General Motors sitt samarbete med Tiger. Någon som vet hur EA games kommer göra? Han har ju gjort ett antal golfspel för dom. Hittade en lite rolig spelreklam för EA games "Tiger Woods PGA Tour 08".


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Håll koll på sladdarna på ett kreativt sätt

Köpte du precis som jag en 5m lång förlängningssladd och sen kom hem och upptäckte att det hade räckt med 3m? Ja då finns det nu en lösning om du inte vill gå tillbaka till affären eller köpa en "sladdöljarlåda" (finner inget annat bätttre sätt att beskriva dom men ni förstår vad jag menar). Är inte det här coolt eller vad!? Nu ångrar jag nästan att jag bytte bort min för långa slad.. Tänk vad mycket roligt man hade kunnat göra! En blip eller kanske mario gjord av svart sladd får gärna infinna sig på min vägg anyday!


Bild lånad av Maise Maud Broadhead som är skaparen till detta underbara kreativa verk.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Safari vs firefox, snabbaste webbläsaren

Den eviga frågan om webbläsare... Jag tror att det kriget aldrig kommer nå ett slut. Det kommer alltid finnas fans för alla sidor som inte ger sig, sen finns det dessutom ett stort antal som inte ens bryr sig om vilken webbläsare dom kör med. "Jag kör med internet! vadå webläsare? Jag kan inget om teknik, det är alldeles för komplicerat för mig. Jag går bara in på nätet" Den och liknande kommentarer har jag hört från många av mina tjejkompisar (no offence tjejer men vårt kön utgör en majoritet av dom som inte bryr sig om webbläsaren).


Nu undrar ni kanske, vilken är bäst då? Ja det är faktiskt en fråga som itne går att besvara. Alla webbläsare har sina fördelar. Angående frågan vilken som är snabbast är det också klurigt. Man får olika resultat i olika undersökningar, dock brukar safari och firefox nästan alltid ligga placerade som 1:a och 2:a. Det är rätt hugget som stucket, skillnaderna i hastighet mellan webbläsarna jämnas ut allt mer och mer genom åren.  Jag har testat samtliga och kör själv med Safari. Internet explorer som är den mest populära webläsaren(för att det är vad microsoft väljer att förse alla sina datorer med och vanliga svensson orkar sällan ladda ner någon annan) känns enligt mig märkbart långsammare. Opera och google chrome tycker jag inte heller når upp till Safaris nivå.

Firefox är den webläsare som ligger 2:a på popularitetsskalan. Den är snabb och dess största fördel är alla plugins/addons/applikationer som finns lättillgängliga. Du behöver aldrig vara orolig att något inte ska passa din webbläsare. Med Safari har jag flera gånger upptäckt att jag saknar vissa program. Jag kan tex inte lyssna på webradio och inte heller se på alla streamade videoklipp. Trots detta känner jag mig mer hemma med safari. Det känns enkelt, rent och snabbt. Sen använder jag firefox som ett kompliment istället.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Ett utdött släkte? Nostalgikick!

Dagens mest chockerande händelse var för mig på bussfärden till skolan. Jag sitter där i godan ro och spelar lite mobilspel då jag plötsligt ser en CD-SPELARE gå förbi! Okej den gick inte själv utan var buren av en kille ca 30år. Men fattar ni!? Det finns alltså människor som fortfarnde konkar runt på dom där stora sakerna och gissningsvis äger dom även flertalet cd-skivor. Jag trodde att mp3 och spotify hade tagit över världen men tji fick jag.


När jag såg den där cd-spelaren började jag fnissa lite lätt för mig själv. Det var en sån där rund, blå/silvrig plastig sak, ja ni vet en av dom "billigare" modellerna. Jag är själv inte allt för gammal men när jag växer upp kan jag i alla fall stolt säga "ja själv var man med på den gamla goda tiden då vi lyssnade på kasetter och cd-skivor. Har du ägt en freestyle? det har jag!" Åh vilken nostalgikick jag fick där jag satt och log i mitt bussäte. Jag var bara tvungen att rota fram min egna!

På bilden ser ni en Sony walkman cd-spelare. Den är "jog proof" och extremt tunn. Frågan är om det verkligen går att göra en tunnare än den jag har? Jag minns hur överlycklig jag blev när jag fick den. Den hade precis kommit ut på marknaden och inte många visste om att det fanns så små cd-spelare. Jag blev genast coolast i klassen så fort det blev dags att lyssna på musik, vilken uppmärksamhet en sådan pryl kan skapa. Jag minns även mina joggingrundor med det där tefatet i fickan ahhh *drömmer mig bort*

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Tekniktillfredsställelse på högsta nivå

Just hemkommen från skolan där min sista lektion var LAN (Lokala nätverk) där man har en server som man sitter och pillar med. På servern finns en massa användare och du jobbar med att organisera dom. Jag har flera lektioner suttit och haft problem med några användarprofiler som inte villa funka som dom skulle.

Först sparades ändringarna på kontot och nget felmeddelande kom. Enda problemet var att jag itne kunde hitta var dom sparades, inet var det i mappen jag ville ha dom iaf... Efter att nu ha suttit och gjort om användare och ändrat namn m.m för att inget gammalt skrot skulle ligga kvar och störa upptäcker jag mitt fel. Hade glömt ett enda futtigt G när jag skulle skriva "pappersuppgifter" i sökvägen! Såg att jag glömt ett s tidigare och det ändrade jag fort men g:et tog mig bra lång tid att upptäcka...

Ett mycket fånigt litet fel men nog känns det helt underbart när man äntligen lyckats lösa det! Är det bara jag eller är inte det höjden av tillfredsställelse!? Att lyckas lösa ett tekniskt problem som man kämpat med länge och få allt att flyta på precis som man vill. De flesta av er måste ha känt det när ni äntligen gjort klart en bloggdesign tex?:D

Det är helg och lan-problemet är löst, finfin start måste jag säga!

Wifi in my heart and on my body...

Det är itne sällan man snubblar över diverse Wifi-pennor med föerataglogos. En väldigt kul och kreativ reklam tycker jag, uppskattas! Dock känns det lite föråldrat och när man äger en sån här snygging som  ni ser på bilden känns det även aningen fånigt. Den fungerar som så att den mäter signalstyrkan och lyser upp en "pinne" i taget inifrån och ut. När alla inklusive den yttesrta raden lyser kan du räkna med skön surfning alltså!


Här följer några citat om wifi-tröjan:
 • "Nu behöver du inte ens öppna din laptop för att kolla om du kan logga in - lyser tröjan är det bara att köra."
 • "Du blir nördarnas konung" (kan behövas när killarnablir ltie väl kaxiga i skolan hahah)
 • "Äntligen kan du få den respekt du förtjänar när andra bugar för dig som är deras Wifi-gud!"
 • "En cool present till den riktiga nörden"

Jag tycker det låter som en perfekt tröja, vem vill inte ha folk som dyrkar en utan att man behöver anstränga sig något mer än bara dra på rätt tröja?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Fräcka iPhone kuddar och super mario

Visst är dessa iPhone-ikon-kuddar fräcka!? Tänk dig att ha en hel lägenhet inredd med såna smånördiga saker mmm*drömmer sig bort*


Säg förresten på vägen hem att min granne satt och spelade super mario på sin 50", jag vet var jag vill sitta barnvakt nästa gång alltså! När jag var barnvakt senst fann jag bara "myror i brallan" och sta wars-spel i legoformat.  Inte lika tillfredsställande som det klassiska mario jag såg nyss...

Jag tror det finns många nördar här i närheten, såg nämligen en kille som satt i fotöljen med WoW på sin feta LCD-tv en halvmeter framför sig och med datormusen på fotöljens armstöd! Hur han nu kan fightas i den positionen det stannade jag itne för att ta reda på, skills kallas det.

Argumentation för datorer till alla elever

Vi fick idag tillbaka våran "argumentative essay" på engelskan. Full pott till mig nu när jag för en gångs skull fick ett ämne jag ville argumentera för. Man kanske borde ta ett snack med skolledningen nu när mina argument är på topp och försöka övertyga dom att införa laptops till alla? Jag tycker iaf att man borde få ta med sin egen och ha den på lektionen om dom nuär för snåla för att ge oss en var. Jag skriver iaf snabbare på en dator(och på datorn kan jag även läsa vad jag skrivit vilket jag inte kan med min förskräckliga handstil HAHA). Här kommer iaf mina 3 argument, motargument och dödandet av det:
 • Argument 1: Det blir bättre för miljön om alla antecknar på datorn så vi sparar papper och inte behöver hugga ner skogen. Vi avverkar papper snabbare än träden växer. hade vi alla en laptop skulle vi kunna maila in våra uppsatser och ta bort alla skrivare i skolan.
 • Argument 2: Det skulle ge oss ökad utbildnign eftersom med en laptop får vi även tillgång till internet. Så fort man kommer på en fundering om något kan man bara googla det! Vi skulle också lära oss att sortera ut användbar och pålitlig fakta från skräp vilket är en bra erfarenhet om man ska plugga vidare senare i livet.
 • Motargument + slakt: Många tror att eleverna bara skulle sitta och spela och leka med sina datorer iställer för att lyssna på läraren och studera. Visst det skulle säkerligen ske men dom eleverna skulle bli lidande av det sen då deras betyg skulle sjunka. Detta lär dom självdiciplin och prioritering.
 • Argument 3: Hela organisationen på skolan skulle förbättras. Lärarna skulle kunna använda det internetbaserade programmet schoolsoft, som vi har redan nu, och lägga ut alla uppgifter där. Eleverna skulle då få allt samlat på sin dator och inga papper med anteckningar skulle riskera att tappas bort.

Så vad tycker ni? är det inte dags för datorer i skolan? Det funkar ju på alla kontor så nog borde det funka på gymnasium med!
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Operativsystemens eviga krig...


No more words needed!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Gör dina CD-skivor extra tåliga med vinyl

Jag satt och klickade runt efter en present till min farbror då jag kom över dom här tuffa skivorna. Det är precis som vanliga CD-R skivor (dvs du kan bränna men inte ändra innehållet på en redan bränd skiva) men dom är mycket tåligare och otroligt mycket tuffare tycker iaf jag! Inget ont mot blanka skivor men dessa svarta godingar skapar en omedelbar mysstämning...

Jag är själv för ung för att nånsin ha köpt en vinylskiva så det här är väll det närmsta jag kommer. Minns när jag var yngre och mamma tog fram sina gamla vinylskivor, sa åt oss att inte pilla för mycket på skivorna eftersom dom var gamla och ömtåliga, hon lade på nålen och jazzmusiken strömmade ut. Jag är itne mycket för jazz men dom stunderna var högtidliga!


Om det coola utssendet inte är nog för att motivera dig att införskaffa en bunt finns det även andra praktiska fördelar. De många lagrerna av svart färg gör dom mycket mer reptåliga, dom tål 200 timmar i solljus(istället för 4 som en vanlig CD) och sen sägs det att dom låter bättre. Det sista är jag dock skeptisk mot men nog låter det perfekt för en skiva man ska släpa fram och tillbaka till träningar tex. Skivorna finns att köpa i 25-pack i en box eller i 7-pack i pappförpacking(vilket ser lite coolare ut om man tänker ge en skiva som present när man går bort!). Bilden är lånad från Coolstuff men jag har även sett att dom säljs på flertalet Lagerhausbutiker IRL.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Avatar skapar fler 3D filmer,hiss eller diss?

Känner ni precis som jag och tusentals andra svenskar igen figuren här under? Det är såklart avatar vi snackar om! Denna film från skaparen av titanic tog över 5 år att göra i och med att alla miljöer var tvugna att göras helt digitalt. Inte nog med det, den är även den längsta 3D-filmen någonsin.


Är det bara jag eller är inte 3D lite överskattat? Visst är det en grym upplevelse att känna att man verkligen är inne i filmen och man nästan måste ducka för att man inte vill bli träffad av spjuten. Denna film har ju triggat igång flera andra filmprojekt. På aftonbladet kunde man häromdagen läsa om att dom nu satt igång arbetet med att digitalisera både sagan om ringen triologin och star wars filmerna till 3D. Det känns som att dom försöker återuppliva filmer som redan blivit prisade och utsedda till mästerverk, kan det verkligen bli så mycket bättre?

Själv gillar jag Sagan om ringen just för att den har så fina miljöer och den känns verkligen verklighetstrogen, allt detta är jag rädd kommer gå förlorat när man försöker lägga till 3D. Jag älskar verkligen Star Wars också men så länge dom inte ändrar något och klipper bort eller byter ut scener har jag inget emot en liten uppfräschning.  Ingen kan ju neka att Episode III ser betydligt bättre ut än IV. Star Wars är redan Sci Fi och det funkar bra i 3D men att göra om fler mästerverk det dissar jag totalt. Ut med nya animerade/fantasy/Sci Fi filmer i 3D med nya storys men håll tassarna borta från dom som redan är perfekta.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Tatuering med en touch av nördJag kan inte sluta skrattaåt dessa humoristiska tatueringar!
När jag ser dom här fylls jag av glädje och fnissar lite åt dom hängivna nördarna. Nu sorterade jag ändå bort alla star wars tatueringar och hade faktiskt bara yttepyttelite mario och pacman... Vilka grejer alltså! Jag är glad att jag itne är 18 annars hade jag säkert impulsivt sprungit iväg till en tatueringsstudio och rabblat upp alla grejer jag gillar och sen ångrat mig resten av mitt liv.

Vilken fantasi folk har!

Cool mobil från Nokia, The Morph Concept!

Ni har säkert redan hört om mobilen som laddas på cola, här är iaf en ännu coolare mobil. Nokia morph concept går ut på att mobilen ska blir böjbar. Den ska även kunna känna av sin omgivning och hjälpa oss att avgöra om vi till exempel ska tvätta det där äppl, du kan bära den runt armen som en klocka. Den kommer även känna av omgivningen och kunna känna av till exempel om vi borde tvätta det där äpplet innan vi stoppar det i munnen. Batteritiden ska förlängas genom avancerad nanoteknik som gör att den kan laddas av solljus och den tunna mobilen gör att det går snabbare att ladda den. Om inte det låter coolt nog ska den även vara självrengörande.


Som vanligt när man hör om något sånt här som låter för bra för att vara sant är det ofta för bra för att vara sant. Men vem vet, Nokia kanske faktiskt har något evolutionerande på gång här. Lär dock dröja bra många år tror jag. Ni kan ju kolla på den här videon och förundras så länge:


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Windows error song

Finns det något bättre sätt att starta dagen än lite hipp nördig musik? Kom igen nu ute i stugorna! Det är dags att shake:a loss!;)

Skämt å sido, jag läste att skaparen till denna coola video valde just windows xp för att han inte kunde finna något annat operativsystem med lika många felmeddelanden. Efter att ha sett videon förstår jag honom. Ändå sägs xp vara windows mest använda och lyckade system. Varför krävs det då så många felmeddelanden?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Bloggen är uppe och det roliga kan börja!

Äntligen efter många dagars arbete är det nu dags för mitt första inlägg.
Varför jag väntat så länge var pga jag ville kolla runt och lägga till min blogglänk på sidor, pinga den oh så. Jag hoppas verkligen att det här ska bli en blogg med besökare nu. Förhoppningsvis kommer besökarna även gå härifrån med ett leende på läpparna och lite mer allmänbildade.
Jag tänkte i den här bloggen bjuda på mina funderingar kring hur det är att vara ensam tjej i grabbgängen, roliga prylar jag hittar på internet, recensioner av operativsystem/webläsare/mobiler/spel/program m.m, tips&trix med datorn och känner jag mig själv rätt kommer det mesta skrivs med glimten i ögat. ta allt med en nypa salt så att säga ;)
Nu börjar det roliga!