Häftig robot bygger ihop sig själv

Här är lite framtidsteknik. En robot som bygger ihop sig själv efter att ha blivit söndersparkad är nu skapad. Sånt har man bara sett i sci fi-filmer men nu finns det på riktigt! Än så länge utför inte roboten så avancerade saker i sitt ihopbyggda läge men det är själva återsamlingstekniken som är det intressanta.

Efter att den blivit splittrad krälar delarna ihop och kopplar ihop sig igen. Den reser sig upp och fortsätter med uppgiften den höll på med innan den gick isär. Himla coolt!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

fredagshumor med sony och google

Internet strulade häromdagen så kunde inte posta det då. Men vad passar bättre än ett gott skratt så här innan fredagskvällen? Dags att inviga helgen!Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

klädhängare a la nörd

Nu kan du hänga upp din jacka på ett mer nördigt vis(WIEHOOOO!). Det är 8-bit muspekaren som fått stå modell nu. Riktigt retro och riktigt nörd. Hängaren är gjord av plast
och finns att köpa för 19.99$ på meninos hemsida. På samma sida finner du även glasundrelägg i form av iPhone apps och en tavla i form av photoshops intrumentbräda(vad
kallar man det? Den med alla funktioner till vänster i photoshop iaf)
Nu kan du hänga upp din jacka på ett mer nördigt vis(WIEHOOOO!). Det är 8-bit muspekaren som fått stå modell nu. Riktigt retro och riktigt nörd. Hängaren är gjord av plast och finns att köpa för 19.99$ på meninos hemsida. På samma sida finner du även glasundrelägg i form av iPhone apps och en tavla i form av photoshops intrumentbräda(vad kallar man det? Den med alla funktioner till vänster i photoshop iaf)

 


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

33 hetaste unga teknikföretagen

Igår vid den här tiden var jag påväg in till Berns för att höra vilka företag NyTeknik och Affärsvärlden tillsammans valt ut till 33-listan. Cruisade runt där med massa gamla tekniknissar samt lite yngre nykomlingar. Lyssnade på föredrag om saker man ska tänka på innan man skapar ett företag. Fick höra lite snabbt hur förspråkare från olika företag skulle hålla sitt tal om dom hade 2 minuter på sig att övertyga en investerare. Varje år anordnas detta evenemang för att belysa kända och mindre kända nystartade företag som har en nyskapande produktidé och mycket att ge på marknaden.

Chefredaktören Jon Åsberg från Affärsvärldens och NyTekniks chefredaktör Lars Nilsson, bild lånad från Ny tekniks hemsida.

På bilden kan ni se vilka krav som ställs på företagen som anmäler sig. Under kvällens gång fick vi höra presentationer av massor med intressanta företag och även se en hel del kända ansikten. Såg folk från Voddler och Lars Leijonborg tex.

Spotify och twingly var väll dom mest välkända företaget på listan. Det fanns företag som stoppade barnpornografi(Netclean), sjukvårdsverktyg(Diabetes Tools, Olink, Synthetic MR med flera), bygger ir-kameror (Irnova), gör det möjligt att följa fotbollsspelarna på planen digitalt (Tracab) och massa fler. Vill ni läsa om alla hittar ni det här!

En intressant och lärorik kväll enligt mig. Ett bra anordnat arrangemang, allt flöt på och man fick ingen "dötid". Tack för en trevlig kväll får jag väöll säga till Ny teknik, affärsvärlden och alla företagare!

webbläsaren Opera Mini till iphone?

Idag skickade Opera in sin app Opera Mini till Apple för ett godkännande. Det blir spännande att se hur Apple gör. Jag och många andra håller tummarna för ett godkännande. Opera är sex gånger snabbare än Apples egna webbläsare, rätt användbart.


Enligt Apples regler godkänns inga applikationer som utför samma uppgift som en redan inbyggd app. Opera mini är inte riktigt som en vanlig webbläsare. Webbsidorna skickas igenom operas servrar där dom komprimeras, det är vad som gör den så snabb. Dock kommer Apple få väldigt mycket skit om dom nekar Opera detta.

Dom är ute på tunn is nu iaf. Apple är dock inte kända för att ha några problem med fighter i media. Dom är vana att ta skit ändå älskar deras användare dom lika mycket när det värsta kaoset lagt sig. Varför?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Nintendo 3DS kommer om ett år

I nintendos nya pressmeddelande meddelar dom att den nya DS-konsollen dom jobbar med som dom tidigare sagt ska visas upp på E3-mässan i Juni kommer heta Nintendo 3DS. 3:an kommer från 3D skärmar! detta äör i princip det enda nintendo avslöjar för oss, med 3DS kommer man kunna spela i 3D utan några glasögon. Den kommer lanseras redan i mars 2011 enligt planerna(känns osannolikt snabbt).

Detta är allt vi vet med säkerhet men redan nu cirkulerar det massor med rykten och spekulationer. Ett av dom är angående skärmarna. En japansk tidning har sagt att dom kommer vara gjorda av sharp som redan nu har en teknik kallad "parallex barrier LCD". Den tekniken finns redan utepå marknaden i form av mobilskämar.

Några av dom rykten jag hoppas stämmer är att den kommer ha förbättrad WiFi-funktion och 4" skärmar. Men som sagt, det är bara att vänta och se till E3. Nämen där fick jag till ett rim också!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Senaste numret allt om pc&teknik

Hur går det med stavningen egentligen tkj?;) känns inte riktigt som att man skulle kalla ett grafikkort för en best, men vem vet? Dom kanske tycker att just detta är ett riktigt monsterkort!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

drivrutiner för synaptics touchpad

Idag släppte synaptics nya drivrutiner för deras touchpad som sitter på bland annat HP:s bärbara datorer. Detta innebär en massa nya funktioner och ger samtliga som äger en touch pad från synaptics multitouch-funktioner. Ingen uppdatering av drivrutiner har tidigare fått mig så här glad. Jag har suttit och kladdat på min touchpad i säkert en timme bara för att testa dom nya funktionerna, läsa på och reglera inställningar.

Drivrutinerna finns att ladda ner för både Windows Xp och  Windows Vista/7. Du måste starta om för att uppdateringen ska börja gälla. Sedan kan du gå in på program - synaptics och i mappen hittar du en massa korta videoklipp över alla rörelser och funktioner som finns. Väldigt användarvänligt av synaptics!

Jag tänkte gå igenom dom grymmaste nya funktinerna:
Pinch ger dig möjlighet att med två fingrar som du nyper ihop eller drar isär zooma ut eller in. En funktion som används ständigt på världens iphones och ipod touch. Väldigt praktisk vid bildredigering!

Tvåfingers-scroll genom att dra två fingrar över pekplattan rullar du åt det håll du drar. Upp, ner, höger, vänster.

ChiralMotion-rullning är ett sätt att scrolla men det är lite knepigare att förklara. Du startar med fingret uppe i höger hörna om du vill scrolla upp eller ner. Sen drar du en cirkel, medurs om du villl neråt, moturs om du vill uppåt. Vill du scrolla åt sidorna startar du med fingret nere i vänster hörn. Ett varv medurs tar dig åt höger, ett varv moturs tar dig åt höger.

Chiralmotion-rullning var jag tvungen att slå på själv, den fungerade inte driekt efter installationen. För att komma till Synaptics inställningar högerklickar du på ditt skrivbord. Sen klickar du anpassa - muspekare. Inne på muspekare väljer du fliken enhetsinställningar. Markera din touchpad och sedan inställningar. Där kan du ställa in allt från hur känslig din touchpad ska vara till vilka funktioner du vill ha aktiva.


EdgeMotion gör att rullningen fortsätter åt det håll den var på väg även efter du släppt fingrarna eller nått kanten på touchpad:en.

Moment gör att du får en mjukare rörelse som reagerar på hastigheten med vilken du drar fingret. Drar du snabbt över touchpad:en åker du snabbt över hela skärmen. Drar du långsammare åker du långssammare och inte alls lika långt.

Trefingerstryck är en funktion som ger dig möjlighet att öppna ett program med en fingertryckning! Det förinställda är notepad men du kan så klart välja program helt själv. Du kan ha mer än ett program inlagt! Du kanske vill få upp webläsare, mail, spotify samt photoshop med en fingertryckning när du loggar in?

Här nedan kommer en kort video där dom demonstrerar tre av dessa häftiga nyheter!

3 roliga gratis onlinespel i stil med tetris

Kan ni också sitta och spela tetris i evigheter utan att tröttna? Det är lite facinerande hur ett sådant enkelt spel kan få en sådan genomslagskraft. Här kommer tre tips på spel som är lika beroendeframkallande(om ni nu vill ha mer av det i era liv):


Först ut är Bloons tower Defense. Det kommer vågor av ballonger och det gäller för dig att spendera dina pegnar väl och placera ut skjutarna så dom träffar så många ballonger som möjligt. Sen kan kman uppgradera så dom skjuter starkare eller får längre räckvidd. Strategispel. TIPS: Använd road spikes om du tror att några ballonger kanske slinker igenom, är i princip gratis. För att skjuta metallballonger krävs en kanon(cannon), inget annat kommer igenom.


Härnäst kommer Bubble Shooter. Ett spel jag personligen inte klarar mig långt på men jag blir bättre! Går ut på att du ska skjuta iväg en bubbla mot andra i samma färg och då spränga bort dom. Det gäller att vara snabb också för det byggs på ett lager lite då och då. När bubblorna når "marken" har man förlorat.


Sist ut kommer min favorit: Bejeweled! har spenderat antal timmar på msn med det här i tävlingar mot kompisar. Du byter plats på två diamanter brevid varandra så att det blir tre i rad(eller fler). Då sprängs dom bort och ny fallar ner i deras ställe. Den gröna listen längst ner är tiden du har på dig. Den fylls på varje gång du tar poäng så ju mer poäng du tar desto mer fylls liste, när den är full kommer du till nästa nivå. Blir den tom förlorar du.

Länkarna i inlägget leder dig till spelen. Lycka till och sitt inte uppe allt för länge på kvällarna med det här, lätt hänt...

Stockholms universitet går igång på matte

Alla som använder spotify men är för snåla för att betal premium har precis som jag säkert fått höra stockholm universitets reklamer nu i veckan. Det är två små reklamsnuttslåtar det handlar om. En där dom älskar kemi och en för matematiken. Allt låter som en romantisk ballad med lite stön och njutande "mmm" fast texten går som följande:

I en rätvinklig triangel är kvadraten av hypotenusan
lika med summan av kvadraterna på kateterna
Pythagoras sats!

*mm jag gillar din kalkylator*

Men det bästa är geometri
för cirkelns omkrets kan man dela med pi
och få en diameter!

Kommunikationsbolaget Blomquist säger att dom valde spotifyreklam för att när man lyssnar på spotify är man i en helt annan avslappnad position jämfört med när man lyssnar på bilradion tex. Det mesta på radion går in genom ena örat och ut genom andra. Jag hajjar iaf till mer när jag hör reklamen på spotify(så myckert att den nu får ett helt inlägg) så dom måste ha lyckats. Vill ni höra matematiklåten och även kemmilåten finns allt här på deras hemsida.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Kreativ demonstration av Windows 7 Phone app

Det här med roliga och kreativa demonstrationer verkar ha tagit fäste ordentligt. Jag skrev tidigare om Sonys smarta deomstratin av deras nya Vaio och nu vill inte microsoft var sämre. För att visa den fulla kapaciteten av deras Windows 7 Phone applikationer byggde dom ihop en kanon som styrs helt av en applikation.

Dom kan inte bara styra kanonen fram och tillbaka dom kan även sikta med riktigt bra precision. Här nedan ser ni en bild på hur det ser ut i telefonen när man ska skjuta och lite under det kommer en video från demonstrationen där dom skjuter ut t-shirtar till publiken:


Totally awesome! Källa engadget.

GG!


GG är ett utryck som används vid spel där man kör matcher eller möter en boss tex. Dvs spel där två sidor möter varandra och där en går vinnande ur striden. Antingen mot ett annat lag eller mot datorn. Det betyder Good Game, alltså bra match eller bra kört.

Det kan användas på två sätt, när det ärligt var en bra match och bra spelat från båda sidor eller som en förolämpning mot det andra laget. Eller en ironisk förolämpning mot en speciell person när den klantar sig.

Röda laget vinner 100 mot 87
Linus: gg!
Emil: gg
Anders: GG :D

*Kenny fell off the edge of the map*
Johnny: GG Kenny!
Kenny: Håll käften *@%&-?+*

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Vill du hålla dig frisk ska du jobba inom it!

Statistiska centralbyrån redovisade nyligen siffror över vilka näringsgrenar som hade minst sjukfrånvaro under det senaste kvartalet. På första plats kom folk som jobbade inom jordbruk och fiske tex. På andra plats kom alla som jobbar inom IT och programmering.

Det är alltså ett förhållandevis skonsamt arbete att jobba inom IT. Man bör dock aldrig underskatta problemen en felinställd kontorsstol kan skapa. Dessutom är det ett väldigt flexibelt arbete och många kan jobba hemifrån utan några problem. Om du bryter benet behöver du inte sjukanmäla utan kan ta med dig lap topen hem.

Alltså går det itne gör en helt exakt mätning över vilken arbetsgrupp som får mest sjukdomar, dessa siffror visar endast att IT-arbetare inte gärna sjukanmäler sig!

vuxna med lego

Hittade en kortare dokumentär om vuxna och lego. Jag är ett stort fan av lego och är imponerad av företaget men det här är över gränsen. Nog för att lego kan vara kul, men i lagom mängder. Dessa personer känns bara sorgliga. Kanske är det bara mina fördomar men det känns som att dom går miste om tid dom kunde spenderat på något mer värdefullt. Ni kan iaf kolla deras imponerande samlingar!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Spelgalan 2010

Igår torsdag gick spelgalan 2010 av stapeln här i stockholm. Inte helt oväntat kammade DICE hem mer än ett pris för sina battlefield spel. Call of Duty Modern Warfare 2 vann folkets val med hela 23,3%. Här nedan kommer vinnarna + motivering:

Årtiondets svenska spel: Battlefield 1942
Motivering: September 2002 är en månad vi sent kommer att glömma. Sverige gick ut i krig och segrade. En ny stormaktstid inleddes för Sverige, denna gång inom spelutveckling och med DICE som stolt fanbärare. För att ha satt Sverige på kartan och för evigt förändrat onlinespel utnämns Battlefield 1942 till Årtiondets svenska spel.

Årets spel: Uncharted 2: Among Thieves
Motivering: Årets spel 2009 är en dramatisk matiné, ett adrenalinpumpande actionspektakel och en fest för ögat. En välskriven äventyrssuccé som är tillgänglig för alla.

Årets svenska spel: Battlefield 1943
Motivering: Genom att använda känsla och teknik lyckas Årets svenska spels visa hela världen att svenskproducerade spel står för kvalitet och kärlek till spelaren som vill dela upplevelsen med andra.

Årets svenska talang: Erik Svedäng
Motivering: Han är en svensk spelskapare som med små medel rönt stor uppmärksamhet såväl här hemma som utomlands. 2009 blev han synonym med interaktiv poetry in motion, och hänförde oss med sällsamma möten i en hemlig indie-trädgård som vi aldrig tröttnade på att utforska.

Årets actionspel: Uncharted 2: Among Thieves
Motivering: Att på ett fängslande sätt få actionspelaren att stanna upp och njuta av en lysande story, fantastisk grafik och en hjälte som borde få Indiana Jones att pensionera sig.

Årets social game: New Super Mario Bros Wii
Motivering: Utan att krångla till det blandas genuin retrokänsla med roligt nytänkande. Plötsligt förvandlades världens mesta soloserie till supersocial spelglädje.

Årets onlinespel: Call of Duty: Modern Warfare 2
Motivering: För sin lättillgänglighet och sitt djup, möjligheterna är många och begränsningarna få. Att leka online har aldrig känts mer motiverat.

Årets plattformsspel: New Super Mario Bros Wii
Motivering: Det har visat sig att ålder inte bara ger erfarenhet, det kan ge förnyelse åt en genre med tradition om man tar hjälp av släktingar.

Årets portabla spel: Grand Theft Auto: Chinatown Wars
Motivering: Det här spelet ger en ny definition åt termen småkriminell, för den är så liten att den är portabel och kriminellt underhållande.

Årets racingspel: Forza Motorsport 3
Motivering: Ju högre hastighet och högre krav, desto mer precision krävs för att skapa en vinnare. Och sällan har kraven motsvarats som i spelvärldens egen muskelbil.

Årets rollspel: Dragon Age: Origins
Motivering: Klassiskt rollspelande i kombination med välgjorda äventyr bland drakar och demoner visar att när rollspel återvänder till sina rötter blir genren storslagen.

Årets sportspel: Fifa 10
Motivering: Sällan har svett luktat så lite men betytt så mycket som när 80 000, om är virtuella åskådare, hyllar dig som vinnare.

Årets strategispel: Empire: Total War
Motivering: 1700-talsförfattaren och satirikern Jonathan Swift sa ”War! That mad game the world so loves to play”, men det är först nu vi förstår vad han menade.

Årets barnspel: Scribblenauts
Motivering: Med ord aktiveras fantasin hos barn och gör spelet till en underbar klurig tankenöt.

Folkets val: Call of Duty: Modern Warfare 2

Specialkategorier:

Årets lansering: Call of Duty: Modern Warfare 2
Motivering: Kampanjen satte igång hypen tidigt och var framgångsrik med tidiga förhandsbokningar och kulminerade i god exponering både hos återförsäljare och på offentliga platser kombinerat med bred pr och stark synlighet på webben vilket gör Modern Warfare 2 till årets lansering.

Årets återförsäljare: GAME
Motivering: För fantasifull, snygg, ordningsam exponering och utmärkt kompetens i butik, oklanderlig fokus på online samt jul- och sommarkataloger som osar av kärlek till spel utnämns GAME till årets återförsäljare.

MDTS hederspris 2010: Heikki Karbing
Motivering: Han drev en av de mest framgångsrika importörerna av spel på 80-talet som sålde en halv miljon spel om året i Sverige och 1988 utsågs till världens bästa speldistributör. För sitt pionjärarbete med att sprida spelkulturen och sitt mod att stå upp mot piratkopiering tilldelas MDTS hederspris 2010 till Heikki Karbing.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

PLaystations move reklamvideo - underbar

Jag är hel kär i Sony's Vice Precident(vad är den svensak motsvarigheten?) för relistiska rörelser: Kevin Butler!
Nu kan ni se honom i Sonys nya reklamvideo/trailer för playstation move-kontrollerna. Fylld med humor och hintar mot Nintendo och Microsoft. Han börjar med 3D-brillor på och berättar att han kommer från framtiden och hur allt fungerar då. Vid ett tillfällle pratar han om boxning och visar hur orealistiskt man slåss i dom andra spelen ocvh vevar armarna som en sinnessjuk duracellkanin. Ett annat skönt citat som jag skrattade högt åt:

"It's also got what we in the future call buttons, which turn out to be pretty important to those handful of millions of people who enjoy playing shooters, platformers, well, anything that doesn't involve catching a big red ball."

Se och njut. Det gjorde jag!


Ny tekniks "under skalet" platt-tv

Ni vet förut när jag bloggade om att Ny Teknik skulle starta sin nya videoserie där dom plockar isär en elektrisk maskin från hemmet per program? Ja nu är dom igång! PLatt-tv:n var det första som fick hamna på operationsbordet.

Tv:n kommer från Philips men innehåller en skräm från Sharp och kretskort LG, lite lustigt jag trodde dom var egentillverkare. I programmet får vi höra hur kretskortet är uppbyggt in i minsta detalj. Dom diskuterar allt från hur "I/O"-kontakterna(finner inget bättre nmna) är hålmonterade för att skapa bästa mekaniska stabiliseringen till hur många lager dom tror kortet har.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Plants vs. Zombies tips

Här kommer ett litet tips för alla er som precis som jag fastnat totalt för spelet plants vs zombies. Bara för att man klarat av alla äventys och tagit sista bossen är man inte klar, långt ifrån. Det är dags att fixa till sin trädgård lite!

Vårdar man sina blommor väl spottar dom ut pengar då och då. Har man en snigel som plockar upp pengarna så kan man tjäna riktigt bra med pengar genom att bara låta spelet stå på. Snigeln går i superfart och håller igång en hel timme(mitt kunskapsträd bekräftade det) när man matat honom med chokladkakorna(se högst upp i verktygsfältet på bilden) som droppas av zombies i mini-spelen bla.

Så mata snigeln och sätt på en film så kan du chilla medan han tjänar in ett antal 1000 åt dig, det kallas latmansmetoden!


Sen finns det ett annat lite mer roligt tips. Skriv future medan du spelar så kommer alla zombies attackera klädda jättesexiga brillor från yttre rymden. Omväxling förnöjer!

(och nej det är itne så där en bra mur ser ut, var tvungen att spela lite så jag
kunde fota alla zombies bara, offrade mig för er skull ;))

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

gaming-mus för vänsterhänta från razer

Idag lanserade Razer världens första gaming-mus för vänsterhänta. Vanliga datormöss för vänsterhänta existerar redan men ingen mus speciellt designad för spel. Det finns så klart möss som är runda och passar både vänster och högerhänta.


Razers storsäljare Deathadder med 3500 dpi laser är det som fått genomgå en spegelvändning. Den ser likadan ut som den högerhänta(fast spegelvänd), den är lika bra och kostar exakt lika mycket. Shyst gjort! trots allt finns det en hel del vänsterhänta out there, jag har svårt att tro att inga av dom spelar. Förvånande att ingen gjort detta tidigare!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Lite ideer för ditt nördiga sovrum!

Hittade en massa roliga bilder som gav mig inspiration och motivation att gör om mitt rum till något roligare(dvs nördigare). Ni vet pojkrummen i amerikanska filmer, rummet till den där nördiga killen. Svarta väggar tapetserade med affisher på superhjältar och star wars sängkläder. Vore inte det drömmen så säg vad...

Här kommer iaf lite bilder på enkla saker som genast gör rummet synligt mer nördigt:

Väggklistermärken från ThinkGeek

Dekorationskuddar från Art. Lebedev Studio

Star Wars sängkläder från BR (leksaksaffären)

guide för tillverkning av oled

Oled står för Organic Light Emitting Diod. Till skillnad från LCD som kräver belysning bakifrån fungerar här varje pixel som en ljuskälla i sig. Detta gör skärmen tunnare och är bra för dom där extra tunna eller små skärmarna. Självklart kan man bara köpa sig en oled-skärm men varför göra så när man kan tillverka den själv med blod svett och tårar? Okej riktigt så bygger man inte en oled-skärm.

Här visar Sony Ericsson upp en rätt tydlig skillnad mellan skärmarna.

En oleds byggs enkelt sagt upp av två tunna lager som fungerar som elektroder med ett organiskt material mellan dom. Det organiska materialet ger ifrån sig ljus när ström tillförs. Som ni alla förstår funkar det inte med vilket material som helst och sen kladda ihop det med två metallbitar. Det behövs en transparent elektrod på den sida som är utåt, den sida av skärmen vi ska kolla på. Annars kommer aldrig ljuset från det organiska materialet ut och vi ser ingen bild.

Nu har Materials Research Science and Engineering Center på University of Wisconsin gjort en guide över hur vi vanliga dödliga kan skapa en förenklad oled-skärm! Visserligen krävs det material som säkerligen är rätt kluriga att finna om man itne samarbetar med något sorts labb men det verkar bortsett från det helt genomförbart. Här hittar ni guiden!

Google Analytics generarar besökare

Google Analytics är ett verktyg som hjälper dig att hålla koll på dina läsare. Det finns många olika typer av bloggare och inte alla är ute efter besökarna men majoriteten av oss uppskattar ändå någon sorts respons på det vi skriver. Såg just en film(julie and julia) där en nybliven bloggare säger:

"I feel like I'm just sending things into this giant void"

Det tror jag dom flesta av oss upplevde i början! Så hur gör man nu för att anpassa sin blogg så att den intresserar läsarna? Hur kan man ta reda på vad i bloggen dom gillar och inte gillar? Att fråga dom är så klart ett självklart svar men det finns andra sätt. Sätt som hjälper dig att locka nya läsare som aldrig tidigare varit inne på bloggen.

 

Så här kan det se ut när man loggat in på sitt google analytics konto där man lagt in webplatsen man vill kolla statistiken över. Mängden besökare är inte det vi är ute efter. Först och främst kan ni kolla på trafikkällorna. Trafikkällorna visar vilka sidor som genererar flest besökare till din blogg.

 

Direkttrafik säger sig självt, besökare som medvetet går in på just din blogg direkt utan att söka eller klicka på någon länk till den. Hänvisningswebbplatser är webbplatser som länkar till inlägg på din blogg. Du kan även se vilka inlägg som genererar mest folk via länkar ute på andra webbplatser. Sökmotorer är tex google, bing, yahoo. Där kan du se hur många som når din blogg via sökningar på sökmotorerna. Nu kommer finessen här. Du kan faktiskt se vilka sökord som leder dom till din blogg.

 

Nu vet du både vilka inlägg folk blir intresserade av och klickar på via länkar och vilka sökord som är populära. Nu är det bara att fortsätta skriva om dom ämnena, länka tillbaka till äldre inlägg samt använda orden som var populära sökord!

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Mer chatroulette till folket!

Bloggade här för ett tag sen om fenomenet chatroulette. Man går in på chatroulette.com och kopplas automatiskt upp i en chatt mot en random människa och kan se den mha dess webcam om den har någon. Detta går att använda på många sätt. Här är en väldigt kreativ och kvicktänkt kille som komponerar sånger för den han hamnar i chatten med. Helt improviserat. Duktig på piano är han också!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Pogoplug nu för tv-spels konsollerna

Jag har tidigare här skrivit ett inlägg om smarta Pogoplug som gör dina filer tillgängliga från vilken dator som helst. Allt du gör är installerar pogoplug-routern och stoppa in din externa hårddisk i den mha en USB-kontakt. Sen kan du från vilken dator som helst logga in på deras hemsida och på så sätt nå dina filer.

Varför skriver jag det här igen? Jo för nu har dom gjort en stor uppdatering! Nu är filerna på din pogoplug även tillgängliga när du sitter och lirar tv-spel. Har du en xbox360 eller playstation 3 med online funktioner kan du nu nå filerna även från den!

Väldigt smart och häftigt med såna här uppfinningar som förenklar vardagen. Att inte komma åt dom filer vi behöver vet vi alla är extremt frustrerande. Nästan lika illa som när internet går ner...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

mord på gameboy

Kikade in på felsms.com, en sida med meddelandn som skickats fel vilket kan vara både roligt och pinsamt. Hittade iaf den här lite nördiga felskickningen, definitivt ett av dom roligaste inläggen på felsms:


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Pacmania på lagerhaus!

Här kommer ett litet tips för er som gillar Pacman lika mycket som jag. Denna perfekta figur som är så enkel men ändå sticker ut. Alla känner igen både pacman och hans blips, dessa färgranna varelser som direkt kopplas till datorspel och nördar. Visste ni förresten att pacman firar 30 år den 22 maj i år?

Back to topic. På lagerhaus har dom en hel pacman kollektion för badrummet. Handdukar, tvättsvampar, badrumsmattor ja allt du kan tänka dig. Min mamma överraskade mig med en tvättsvamp och en liten "magic towel" (den lilla runda saken utvecklas till en handduk när man öppnar och blöter den). Kan knappt vänta tills jag får inviga dom!


Handduken är rätt liten, bra att torka ansiktet med eller händerna. Praktisk att ha med när man reser tex. Den är vit med många färggranna blips utspridda över den. Min mamma föreslog att jag skulle ha med mig den på spinningen där alla har med sig handdukar för att torka svetten. Nog för att jag är stolt över min handduk men jag är inte säker på att mitt hjärta klarar att hantera en blip på det respektlösa viset...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Världens snabbaste minne från kingston

Ja nu idag avslöjade Kingston i ett pressmeddelande att dom nu har tagit över tronen med världens snabbaste Intel-certifierade ram-minne. Kingston HyperX är ett dual-channel DDR3 minne som går på hela 2,400 MHz! Tidigare ledde Corsair med 2,33GHz så det var ingen gigantisk ökning kanske men procentuellt blir det ju en del.

Okej bara 3% märkte jag nu, men det är alltid något! Dagen då ram-minnen och processorer kör med samma hastighet verkar närma sig, allt som saknas är snabbare FSB.


Kolla bara på det där kylsystemet! Heatspreader som det heter på engelska, låter inte lika bra att skriva värmespridare. Dom kommer bara säljas parvis och landa vid 4GB. Är ni sugna? Isf får ni vänta några månader till, dom kommer först ut någon gång under andra kvartalet. Lite lagom vagt och mystiskt med releasen.

Priset kommer säkerligen bli rätt svettigt men det är ju trots allt världens snabbaste. Dessutom erbjuder Kingston livstidsgaranti för sina HyperX-minnen samt fri service dygnet runt! Dom tar väl hand om sina kunder, det uppskattas. Frågan är om garantin verkligen gäller om någon klant dödar minnet med esd?

Nej nu babblar jag. Ber om ursäkt för det flummiga inlägget. Have a nice day!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Zero klockan är ingen vanlig nolla

Minimalistiskt har länge varit populärt bland designers. Tyska Robert Dabi har nu tagit det steget längre med sin extremt minimalistiska klocka.

Inga knappar
Inga lösa delar
Inga siffror


Detta är bara en konceptklocka dock, inget som finns ute på marknaden. Själv tycker jag att den är sjukt cool och hoppas verkligen att någon bestämmer sig för att tillverka den! Teknikern inom mig säger dock emot. Hur byter man batteri på den? Är det inte väldigt jobbigt att gå runt med en lcd-skärm på armen? Jag menar den borde ta en hel del stryk.

Den fungerar som så att du på skärmen ser en tjock och en tunn spiral/cirkel-grej. Den tjocka är timvisaren och den tunna minutvisaren. Så på samtliga klockor i bildcollaget är klockan 25 minuter över 2. 14.25 kanske? Omöjligt att veta men här kommer iaf en video, eller mer ett bildspel, där ni får se mer av denna coola skapelse:


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Pi-dagen - en högtid värd att firas

Vet ni vilket datum det är idag? Det är den 14 mars eller 3/14 som man skriver i USA. Säger dom siffrorna er något? Det finns flera tips runt om internet. Google har ett bra exempel! Här får ni hjälp med deras lilla hint:


Idag är den internationella Pi-dagen! Det är ingen officiell högtid men sen när hindrar det nördar från deras firande? Ett väldigt viktigt tal i matematiken och det uppmärksammas av nördar världen över. I USA firar dom med mycket pajer (pi låter som pie och pajer är cirkelformade, cirklar och pi går hand i hand).  Även en del pizzor slinker ner kan man läsa på wikipedia!

*3.14159 26535 89793 23846 26433 83279 50288 41971 69399 37510
58209 74944 59230 78164 06286 20899 86280 34825 34211 70679
82148 08651 32823 06647 09384 46095 50582 23172 53594 08128!
3.14159 26535 89793 23846 26433 83279 50288 41971 69399 37510 58209 74944 59230 78164 06286 20899 86280 34825 34211 70679 82148 08651 32823 06647 09384 46095 50582 23172 53594 08128!

Det är dom hundra första decimalerna i talet pi. Har ni inte fått nog än kan ni precis som jag lyssna på den här sången och bli totalt hjärntvättade av den underbara matematiken!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Häftig teknik för biljardbordet

Jag vill önska alla en trevlig lördag/helg, be om ursäkt för den dåliga uppdateringen igår, det tunna innehållet i dagens inlägg samt visa er ett sjukt häftigt klipp på ett biljardbord. Vad är så häftigt med ett biljardbord undrar ni nu säkert. Svaret är det imponeranda arbete grabbarna har lagt ner när det gäller ljus och programmering. Måste ses!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Windows 98 is alive!

Besökte min morfar häromdagen och skulle visa dom min blogg som dom blev nyfikna på. Vid datorn möts jag av Windows 98. Hamnade i chocktillstånd. Existerar det fortfarande? Tydligen gör det, här kommer bildbevis:


Jag tycker det kändes bra, tryggt på något sätt. Fick återuppleva känslan man kände när man som liten satt vid datorn. Det kan inte finnas många datorer kvar med 98, xp tog över marknaden rätt rejält. Nu är ju Windows 7 på frammarsch också, vet ni någon som kör med detta old-school-operativsystem?

Gårdagens middagssnack handlade om datorerna på 60-talet. Mamma och pappa berättade historier om hålkort och vi satt alla med öronen på helspänn och lyssnade med häpnad. Det är svårt att föreställa sig hur snabbt tekniken har utvecklats. Min far berättade bland annat om när hans arbetsgrupp på Ericsson fick skäll av chefen när dom använt upp hela hårddiskminnet på 1GB och ville köpa in nytt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Playstation Move - en ny rörelsekontroll

GDC (Game Developers Conference) 2010 är i full gång och det var det perfekta tillfället att lansera sin nya rörelsekontroll tyckte Sony PlayStation. PlayStation Move är namnet på den nya kontrollen som gör det möjligt för digatt spela med rörelser  på din vanliga PlayStation 3 konsoll. Nu får Nintendo Wii seriös konkurens. Riktiga gamers kommer nu vilja köra med rörelsekontroller även om dom tidigare dissat Wii. Det ett betydligt mindre steg att köpa ett tillbehör än en helt ny konsoll och alla med en PlayStation 3 kommer vilja testa det.

Den kommer släppas till hösten säger Sony. Själva kontrollen fungerar med hjälp av deras PlayStation Eye-kameran som redan finns. Ska man spela skjut spel behöver man två kontroller. En move och en subkontroll. Med subkontrollen springer man då och med Move-kontrollen reglerar man siktet och skjuter. Det dom gör Sonys kontroller annorlunda från Wii är att dom båda är sladdlösa men ändå väldigt lätta. Dessutom har dom mycket högra precision.


"Den rörelsekänsliga handkontrollen PlayStation Move har en exakthet som är helt ojämförlig. Det är tack var dess avancerade rörelsesensorer som bland annat innefattar ett tre dimensionsgyroskop, en tredimensionsaccelerometer och en sensor som känner av jordens magnetfält, samt en sfär som byter färg och som följs av PlayStation Eye-kameran."

Så skriver Sony själva om hur kontrollerna fungerar på deras hemsida.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Ny teknik gör en sony

För någon vecka sen bloggade jag här om Sony Vaios lyckade demonstration av deras nya vaio modell. Tillverkaren plockade isär datorn och förklarade del för del vad som var förbättrat. Ny teknik ska nu göra samma sak fast med ett lite annat syfte.


I en serie videoklipp kommer vi på ny tekniks hemsida få se när dom plockar isär några vanliga elektronikprodukter i hemmet. Dom har fattat att det är vad prylnördar går igång på och jag är säker på att det blir en hit.

I första avsnittet är det en lcd-tv som hamnar under skruvmejseln och vi får då reda på vad det är som avgör tjockleken hos en tv bland annat. Jag personligen ser verkligen fram mot detta och hoppas dom lyckas med videoklippen!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Gyroskop en uppfinning värd att uppmärksammas

Jag blir själv väldigt imponerad varje gång jag ser ett gyroskop, det är så svårt att förstå hur den kan trotsa tyngdlagen så där. Jag förstår rent tekniskt hur det går till men ändå blir jag lika förvånad varje gång jag ser bevis på att det verkligen funkar. Här kommer en häftig video som demonstrerar gyrots möjligheter om ni också är lika lättimponerade som jag:


"Ett gyroskop är en utrustning som demonstrerar principen om rörelsemängdsmomentets bevarande inom fysiken. Den består av ett balanserat hjul på en axel som är upphängd så att den fritt kan röra sig åt alla håll. När hjulet roterar fortsätter axeln att behålla sin riktning och gör motstånd mot ändringar av sin orientering. Gyroskopet uppfanns 1852 av Leon Foucault."
Står det på wikipedia om ni inte tyckte att videon förklarade det tillräckligt bra.

Det bästa exemplet på användning av gyrot i dagens läge är nog den älskade iphonen. Den innehåller ett gyro som känner igen och registrerar alla rörelser du gör. Det är gyrot som gör att vi kan spela alla roliga spel! En iphone utan gyro hade faktiskt varit mycket mindre roligt. Det är i princip som vilken annan touch-mobil som helst då.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Star wars på legos hemsida

Gick idag för första gången i mitt liv in på Legos hemsida. Jag skulle kolla efter någon rolig byggsats att ge min kompis som fyller år. Jag blev väldigt positivt överraskad. Vanligtvis brukar sidor för barnprodukter vara uppbyggda så att de antingen vänder sig till barnen(vilket gör sidorna mer till communityn och lekplatser) eller till föräldrarna. Lego vänder sig till båda.

Jag klickade mig in på star wars-kollektionen och fann en massa information om produkterna men jag hann inte läsa länge. Jag kunde inte längre motstå suget att trycka på den där knappen som ledde mig till star wars spel! Jag har alltid varit negativ mot dom för att jag tycker det förstör star wars när karaktärerna är legogubbar.


Här ser ni mig i full färd med att avvärja skotten från en klon. Man kunde välja att spela på alliansen eller emperiets sida. Jag valde imperiet. Det första jag reagerade för var att jag inet kunde flytta kameran vilket störde mig. Men eftersom det är ett spel för yngre är det kanske bäst så. Jag sprang iaf vidare.

Den andra saken som slog mig var hur pass bra grafiken bra och hur smidigt allt flöt på. Jättecoola fighteffekter och ett mcyket mer avancerat spel än jag väntade mig! Helt gratis också. Precis som i filmen kan man avvärja skott genom att vifta med sitt lasersvärd, bara det förvånade mig. Sen märkte jag att skotten jag avvärjde kunde studsa tillbaka på min motståndare så den blev träffad. Hur galet ballt är inte det!?!?!?

Skapar man ett konto på deras sida kan man spara spelet och det finns ett 20-tal uppdrag. Jag hann inte ens spela klart första. I uppdrag nummer ett befinner man sig iaf i fiendeskeppet och ska ha sönder några reaktorer. För att komma till dom måste man passera flertalet vakter. Spelet heter "the quest for R2D2" och går ut på att man genom uppdragen genomsöker universum i jakten på honom.

När jag väl gett upp spelandet fann jag ett supercooolt galleri över legobyggen som små star wars-fantaster världen över skickat in till sidan. Dom flesta var byggda av 7-10åringar. Helt ofattbart! Grymma ungar, jag var inte i närheten av så skillad på legobyggen när jag var i deras ålder. Vad dom kan om star wars också, jag är totalt imponerad. You go LEGO!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

klockor med star wars och lego

Lego har lyckats göra star wars till världens hit bland dagens barn. Var och varannn unge springer runt med ett "lasersvärd" i handen och fightas ute på gatorna. Jag tycker detta är lite skoj för det skapar fler star wars-produkter och jag har alltid gillat lego.

StarWarsShop.com är en rolig sida med massvis med star wars produkter. Allt från R2D2 papperskorgar till klockor. Dom har tidigare haft flertalet barn klockor med star wars och legotema men nu ger dom även ut vuxenmodell! Här ser ni ett litet collage över dom roliga klockorna. Barn överst, vuxna underst.


Steam för mac i aprilValve har länge vägrat göra något för alla macanvändare. Har man en mac spelar man inte, that's the unwritten rules. Nu har dom iaf gett med sig och i april kommer alla mac-användare kunna spela spel från valve, såsom left4dead-serien tex.

Självklart räcker det inte med att bara ge ut steam till mac, valve är smartare än så. Dom ger oss även en funktion som gör att om du köper ett spel till din pc och sitter och spelar där. När du sedan sättter dig vid din mac kan du fortsätta med det spelet! Alltså behöver du bara köpa ett spel en gång men kan spela det på både mac och pc. Fascinerande...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Facebook Gangsta på youtube

Ett roligt youtubeklipp är den bästa starten på dagen. En kille har här tagit facebook-beroendet till en ny nivå och gjort en låt om hans facebook-liv(helt påhittat förstås). Han träffar en massa tjejer och allt relateras till facebook hela tiden.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

dropbox - ett smart gratis näthårddiskprogram

Trött på att släpa på USB-minnen eller maila över filerna när du jobbar från fler än en dator? Då passar Dropbox dig!

Det finns många sidor som tillåter dig lagra data online men Dropbox Online är lite smartare än så. Det första du behöver göra är att gå in på deras hemsida och registrera dig. Sen måste du även ladda ner själva programmet och installera det. När allt är gjort kommer det dyka upp en mapp vid namn "My dropbox" bland dina dokument(samt en liten ikon i meddelandefältet om du använder windows). Detta funkar för windows, mac, linux samt finns även som app för iphone (men den appen funkar även för android har jag hört).


Varför ska ni då välja dropbox istället för någon annan gratis onlinelagringstjänst? Jo dom erbjuder ett mer användarvänligt upplägg. Du slipper själv sitta och ladda upp fil för fil på deras hemsida. Det räcker med att du drar över filerna till din "my dropbox"-mapp så lagras dom online automatiskt. Sen är det bara för dig att ladda ner programmet på din andra dator och öppna mappen där.

Dom mappar och filer som du lagrar i "my dropbox" ser precis ut som vanligt och fungerar som vanligt, enda skillnaden är att du kan se en grön liten bock som indikerar att filen går att nås från andra datorer. Sen går det självklart att dela filer med andra dropboxanvändare om du högerklickar på filen och går in på dropbox-menyn. Sen är det bara att lägga till mailadressen till personen och ett valfritt meddlelande. När den sen accepterar genom att klicka på en länk som mailas till den dyker aoutomatiskt den filen upp i personens dropbox.

När din "my dropbox"-mapp skapas ingår én undermapp kallad "public". Allt du lägger i denna mapp blir tillgängligt för alla, även folk utan dropbox-konto. När du har en fil i mappen kan du även länka till den och skicka länken till andra. Lite som spotify när man länkar till sin spellista tex.

Som sagt, lite mer användrarvänligt. Råkar du radera en fil finns det ett online-arkiv som lagrar alla filer upp till 30-dagar där du kan hämta tillbak något om du ångra dig. Allt är helt gratis men självklart finns det även möjligheten att betala för att få ut lite mer. Annars skulle det aldrig gå runt. Gratisanvändare får 2GB utrymme. Vill man utöka till 50GB får man betala en månadsavgift på 10$, 200 GB kostar 20$/månad

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Ny trailer för Iron man 2!

Igår släpptes ytterligare en trailer för Iron man 2. Den är väldigt lik den första trailern. Nu får man dock se vilka det är dom fightas mot i slutet, en armé av wannabe Iron Man! Gillar den första trailern mest fast den här visar mer av själva filmen... Detta blir lätt årets film enligt mig, eller iaf top 5!

Superhjältar har en speciell plats i mitt hjärta <3

28 April har den premiär hos SF. Ett datum att lägga på minnet!

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


Battlefield Bad Company 2 grafik

Veckans största händelse inom spelvärlden var så klart releasen av Bad Company 2. Jag har själv inte orkat testa det än (fps-spel är inte riktigt min grej, kan vara kul ibland dock...) men det hindrar mig inte från att kolla på andra som spelar! Finns det något nördigare än att kolla på när andra spelar eller sitta och surfa efter coola youtubeklipp? Jag vet inte men jag gillar det.

Jag kan bara döma efter utseendet då. Grafikmässigt utklassar Bad Company 2 det mesta. Det är en detaljrikedom som gör allt sjukt verklighetstroget. Det är inga fake:ade gigantiska blodpölar. Husen är inte säkerhetszoner, dom kan rasa över en.

När man sparkar till en lastpall under en språngmarch åker den iväg. Håll ögonen öppna vid 2:40 så får ni se. Det är sådana små detaljer som gör skillnaden. Helt plötsligt tar det emot grymt mycket att sätta sig framför cod när man sett denna video. Självklart är det gigantiska skillnader på spelupplägget också men nu kollar jag bara på grafiken som sagt.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Mac vs PC car edition

Vi börjar den här söndagsmorgonen med lite skratt tycker jag!

 

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

finurlig demonstration av sony vaioUnder CeBIT 2010 (åh jag hade så gärna velat vara där... that's where the action is, so to say) greppade skaparen av den populära laptopen Sony Vaio tag i skruvmejseln och började demonstrera. Som ni säkert vet kom det nyligen ut en ny version Vaio-datorer och det dom nu demonstrerade var vilka förbättringar som gjorts.

Del för del plockade han fram ur datorn, höll upp och berättade vad som förändrats i den nya datorn. Något det skrivits mycket om runt om internet. En uppskattad show från nördarnas sida alltså. Nyskapande och jag vill gärna se mer av den här typen av initiativ!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Mosaik-konst på youtube

hittade två häftiga filmer på konstverk med mosaikeffekten. Först ut är en kille som har alldeles för mycket fritid och alldeles för många kuber. 336 kuber får jag det till. Lite lustigt hur rubriks kub har fått en sådan nördstämpel tycker jag. Vet man hur man använder en sådan kub vet man automatiskt mycket om datorer är attityden idag.


Härnäst kommer en kille som inte verkar ha ett så ansträngande arbete om han har tid med att skapa videor som denna. Han verkar iaf ha obegränsad tillgång till post it-lappar...


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

wtf kläder är nya modet

Ni har säkert alla sett college humors skämtvideo med wtf blanket men nu kommer det en seriös sida med wtf jeans. Ett par jeans skapade för nördar som vill ha plats med sina prylar i fickorna.


WTF jeansen är som sagt designade för nördar och har fickor formade efter en iphone. Det finns även ett extrafack för den där usb-stickan du alltid släpar runt på. Som om inte detta vore nog skyddas alla prylar av microfibrer så istället för repos på din iPod får du en extra putsnign när du slänger ner den i fickan.

Dessa byxor är designade för killar/män och därför finns det ytterligare en finess. Ni behöver aldrig med oroa er för hur familjejuvelerna klarar kylan. Dom är nämligen skyddade av ett extra lager med ett isolerande och tåligt material.

Jag tror aldrig tillverkaren till dom här jeansen hade trott att dom skulle bli så frmgångsrika. Beta-byxorna (hahah bara att ha en betaversion av kläder är ju helt underbart) på ett 100 par som kommer 1 april och gick för 50euro sålde slut direkt! 1 augusti kommer ytterligare 400 par men dom går för 79€. Efter det kommer 500 par säljas "vanligt". Totalt blir det alltså 1000 par wtf-jeans ute i världen!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Fashion + teknik = asus rt n56u

CeBIT 2010 (en mässa för elektronik och it-produkter)  är i full gång i tyskland och i Asus montrar kan man se den här skapelsen. Ett rymdskepp? Ett tidningsställ? Ett konstverk? En avskärmare? Nej det är en router!


Världens tunnaste router så vitt jag vet. Själva har vi vår router uppklistrad med silvertejp i el-skåpet. Skulle man ha en sån där snygg router vill man ju nästan ha den på matbordet. Måste vara en av dom första som satsar på designen. Inte nog med att designen är snygg den är ju så sinnessjukt smal också!

Jag har lite svårt att greppa att den verkligen fungerar men tydligen gör den det. Måste bara dra lite prestanda då det här faktiskt är en teknikblogg. Den stöder 802.11a/b/g/n, 3G HSDPA USB donglar, skrivare och hårddiskar via 2 USB portar, 4Gb LAN och 1Gb WAN. Dvs på ren svenska: den klarar det du behöver med lätthet.

So, my job here is done! Nu kan vi alla bara luta oss tillbaka och beundra detta med en löst hängande käke och dreggel i mungipan. Eller det var kanske bara jag....

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Playstation 2 firar 10 år

För exakt 10 år sedan tog sig sonys playstation 2 ut på marknaden och med den konsollen visade sony vad som menades med att vara dominerande. Dom levererade en konsoll som säljer bra även 10 år senare, finns det någon annan teknisk pryl som klarat sig så länge? Det är iaf väldigt stort i teknikens värld.


Det är även 15-årsjubileum för playstation. En konsoll som inte höll sig lika länge, dels pga deras egna uppföljare. Ni kan själva se sonys egna tidslinje här där dom årtal för årtal visar vilka produkter som släpptes eller uppdaterades.

Playstation 2 var en hit på alla sätt och vis. Kontrollerna var passade perfekt i handen, dom har nästan inte ändrats alls till playstation 3. Formen var praktiskt stapelbar inne i tv-bänken. Playstation 2 slim har behållit den formen bara förminskat storleken.

Kan ni tänka er att detta var mångas första dvd-spelare? Dom hade tänkt på allt. Dvd och spel i ett. Den kan även spela upp musik. En ultimat underhållare. Som bevis på det kan man se att än idag släpps spel såsom Guitar Hero och Sing Star till Playstation 2. Den har många år på nacken men levererar fortfarande. Det enda som har gått framåt inom tv-spelsvärlden enligt mig är live-funktionerna. Jag håller ändå kvar vid min Playstation 2 ett par år till.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

lan!Själva ordet LAN står för Lokal Area Network. Allts ett lokalt nätverk, man kopplar samman flera datorer och kan dela filer mellan dom olika datorerna tex. Numera används det också som ett ord för när flera personer åker till en plats och sätter sig och spelar hela natten lång.

"Ska dra hem till Magnus och lana, är du på?"

Ett typiskt lan består av många datorer i någons källare. Unken varm luft och tomma energidrycksburkar över hela golvet. Riktigt grabbigt och äckligt. Nu är jag kanske lite väl dömande men av någon anledning har det iaf varje gång jag varit med slutat så. Kanske är någon killgrej. Den där instängda svettlukten ses som manlig och att spela istället för att sova är råballt. Jag vet inte. Det är iaf något alla bör uppleva åtminstone en gång.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Rita i excel

Ni har säkert alla sett youtubeklipp från folk som ritar grymma sportbilar i microsofts förinstallerade program Paint. Med linjer och färger får dom till bilar som nästan ser ut som foton. Efter att ha sett det en gång sitter dom flesta med gapande mun och vill ha mer. Klippet blir dock aldrig lika bra som första gången man ser det. Här kommer nu mer för er som vill uppleva den där wow-känslan igen!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Öppna Wi-Fi nät förbjudna i storbrittannien?

Wi-Fi blir bara mer och mer populärt och vi kan hålla oss ständigt uppkopplade på allt från bussar till cafén. Nu ska dessa öppna Wi-Fi nät förbjudas enligt ett nytt lagförslag i Storbrittannien. Den nya Digital Economy Bill - regeln tvingar småföretagare att välja om dom är internetleverantörer eller abonnent. Vill dom kunna fortsätta erbjuda internet för sina kunder måste dom bli en internetleverantör och med det kommer mycket mer arbete än en caféägare klarar av. Dom måste tex föra register över alla som får tillgång till nätet.

Allt detta är för att förhindra upphovsrättsintrång. Dom vill sätta ner foten och visa att det inte är accepterat men gör det på bekostnad på alla öppna Wi-Fi nät. Själv tycker jag att det här låter helt absurt och på tok för extremt. Hur många cafén sitter med värsta servern och uppmanar folk att ladda ner? Den erfarenhet jag har av öppna nät i sådana miljöer är att dom inte klarar mycket mer än att du kör lite enklare surfning, kanske googlar lite medan du skriver en uppsats.


Vi får se vart detta leder.  Vill ni läsa mer finns det en lång artikel på engelska här.

Vad skulle vi göra utan google

Dagligen procuceras det nu artiklar om hur man tar sig ur googles kontroll och varför man ska göra det. Jag tycker allt det är väldigt fånigt och uppblåst. Använd en annan sökmotor om du inte uppskattar google, punkt slut. Här är iaf en rätt klockren video som visar när google-beroendet har gått ett steg för långt:


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,