Intern strid mellan ägarna av Dreamhack

Dreamhack är som ni säkert vet världens största lan, i en enda stor anläggning där 1000-tals människor samlas under ett och samma tak med sina datorer två gånger per år. Så pass många att Elmia snart börjar bli trångt och frågan om man ska börsnotera företaget eller inte har kommit upp.

Denna nyhet är rätt gammal men helt plötsligt har tex SVD, GP och DN dragit upp den med Jönköping TT som källa. Kul att dom uppmärksammar Dreamhack men tråkigt på vilket sätt det sker. Allting handlar om ett bråk mellan dom två ägarna som sägs ha startat då de hade delade åsikter om att börsnotera företaget.

När David Garpenståhl motsatte sig börsnoteringen började Bernt Ohlén granska ekonomin och fann att den var mycket värre än bevarat. Han anklagade då David för att ha mörkat det och David fick sparken som VD i Mars, en månad senare avgick han frivilligt från Dreamhacks styrelse.

Detta var inget roligt för David Garpenståhl som själv anser sig helt oskyldig. Han säger att Bernt har haft full insyn i ekonomin. Därför polisanmäldes sedan Bernt för brott mot aktiebolagslagen. Något som ingen tog direkt seriöst.

En sak som jag tycker man kan se tydligt är att även om du är en hangiven e-sportälskare och verkligen kämpar för evenemanget dreamhack kommer det inte göra dig till en bättre affärsman. Allting är extremt barnssligt och dåligt hanterat. Från alla sidor. Hade David verkligen misskött sitt VD-jobb är det klantigt av resten av styrelsen att inte upptäcka det tidigare. Är David oskyldig blir hela situationen ännu värre.

Man vet inte vad man ska tro men jag kan mycket väl tro på att Dreamhacks ekonomi inte är toppen trots dom många besökarna. Jag hoppas bara att dom håller ut ett tag till för det är ett imponerande och unikt arrangemang.

Iron man och superman-simulatorer

Någonsin velat testa på att bli en riktig superhjälte? med dom här två simulatorerna får du chansen att för en stund testa hur det känns att flyga som antingen Iron Man eller Superman! Till Iron Man simulatorn finns det även en byggnadbeskrivning hehe.


Först ut är superman-simulatorn(aka The Death Wheel 3000dx) från Purincess labs. Ser ut att vara en helt livsfarlig konstruktion, hur klarar killen att hålla benen uppe? på dom flesta bilder har han faktiskt benen i marken. Hade dom gjort den lite högre samt monterat dit någon sorts bromb kan jag tänka mig att man skulle få sig en härlig åktur!

Rolig hemsida dock med flertalet knasiga experiment, allt skapat av en thailändsk välutbildad webdesigner! Finns bland annan en iPhone app som får en att tänka på hur mycket kalorier man stoppar i sig genom att låta en spela ett spel där man måste mata en apa. Finns en maskin som uttrycker datorns sexuella känslor, vågar du kolla in den?

(VARNING: stäng av eller sänk ljudet rejält för klippet inkluderar
en gigantisk fläkt som låter förjävligt)

Här är en hemmabyggd Iron Man-simulator från Feng-GUI Researches. I ingredienslistan återfinns bland annat Google Earth Flight Simulator och en Nintendo Wii-kontroll. Det ni ser högst upp i det vänstra hörnet på videon är vad "flygaren" ser i sina space:ade glasögon. Denna hade jag grymt gärna velat testa på!

Liksom Purin har Feng-GUI gjort ännu fler undersökningar och forskning med bland annat Guitar Hero och skateboardspel. Dom har faktiskt byggt om en hel skateboard så att den funkar som kontroll för skateboardspelet Tony Hawk Pro Skater! Häftigt värre.

Call of Duty Black Ops trailer

I november kommer ytterligare ett spel till Call of Duty-serien. Black Ops kommer det heta och releasedatumet är 9 november 2010. CoD Modern Warfare 2 släptes 10 november 2009. Detta är en av sakerna som gjort många skeptiska till Blac Ops. Klarar Treyarch verkligen av att pumpa ut högkvalitativa spel så snabbt? Det återstår att se. Att Modern Warfare 2 var en succé kan ingen neka och dom har mycket att leva upp till.

Till skillnad från dom tidigare spelen kommer Black Ops inte utspela sig under världskrigen utan mellan andra världskriget och nutid. Mycket pekar på att kalla kriget kommer spela en roll samt kriget i vietnam. Det utspelar sig i allt från Kuba till arktiska områden(kanske norra ryssland?). Kolla och se för er själva!


Planen vid 1:13 ser ut som värsta rymdskeppen jämfört med fordonen från dom tidigare spelen haha. Jag vet dock inte om jag gillar hela grejen med att peppra ner obeväpnade människor(se 1:23). Visst hela spelet går ut på att slakta andra spelare men obeväpnade folkmassor? Barbariskt ja! Finns inte mycket fakta men desto fler gissningar, människornas som ses fly sägs vara forskare som springer från en exploderande rysk byggnad.

Man får i trailern även se skymtar av vapen som tex ett tyst men ytterst dödligt modernt armborst(1:03). Byggnader exploderar, något jag hoppas dom även gör i spelet sen för det känns så orealistiskt när allt står kvar oavsett hur mycket bomber som släpps. Styrs inte helikoptern av spelaren ett tag också? Ja resten får ni tyda själva!

toy story utomjording fixar festen

Jag hittade världens coolaste cd-spelare/radio på den här japanska hemsidan. Toy Story 3 har premiär världen över i Juli, det är bara Sf i Sverige som har bestämt sig för att skjuta upp premiären till i slutet av augusti(dom anser att det finns bättre filmer för i sommar, really? Jag hittar dom inte!!!).


Alla måste ha sett dom små treögda utomjordingarna i dom tidigare Toy Story-filmerna. "Främlingar! Från utsidan, wooooooooooooow!" är deras mest kända replik. Nu kan du köpa din egen utomjording som lätt skulle bli ett grymt inslag på festen. Den är inget att hurra för teknisk sett men nog är den cool?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Apple passerade microsoft i marknadsvärde

26/5 2010 är ett datum som nu för alltid finns i teknikhistorians böcker. I onsdags när amerikanarna stängde börsen stod Apple på ett marknadsvärde av 223 miljarder dollar och Microsoft som förlorat 4% under dagen stod endast på 219,3 miljarder dollar. Marknadsvärdet ändras någon miljard varje dag men det här var första gången Apple slutade på mer än Microsoft, helt sjuk stora summor det handlar om nästan ofattbart.

Jag har själv lite svårt att acceptera det här. Den gamla sega Macintosh-datorn jag satt med som liten har nog gjort mig lite blind för Apples framgångar hehe. Den enda Apple-produkt jag själv äger är en iPod Nano, en svart iPod Nano av första generationen som kom ut i september 2005. Den fungerar fortfarande felfritt och jag har inte lyckats fylla det 4 GB stora minnet än.

Apples iMac från 1998

För mig har Apple alltid varit ett företag med mer design och kvalitet än prestanda och nyskapande. Dom tar sällan några stora risker och är först ut med grejer på marknaden. De tar grejer som redan uppfunna och gör sin egna stilrena kompakta variant av dom. Detta har dock visat sig vara ett riktigt bra koncept då många har datorn där den syns i huset och föredrar en snygg dator.

Allting började 1976. På den tiden var IBM kung och dom valde att satsa på Microsoft, utan IBM kanske Microsoft skulle gått i konkurs och lagts ner för länge sen vem vet. Apple hade en tuff period där när Microsoft och IBM styrde. Det var med Macintosh datorerna som ljuset kom. Innan 1998 hade Apple det tufft ekonomiskt sett men då släppte dom iMac vilket blev en succe. Sen dess har det bara gått uppåt på börsen.

Apple vägrar att vika ner sig och nu har var och varannan människa en produkt från Apple. Folk blir fanatiska. Det är facinerande hur dom lyckats bli så stora. Jag blir lite rädd faktiskt haha. Jag gillar verkligen inte Apples stil med att stämma alla andra som använder något som är ens i näreten av det Apple har patent på, det är bara pinsamt barnsligt av Apple och har enligt mina ögon fått Apple att sjunka. Annars skulle jag kunna acceptera den här omgången av Microsoft mycket snabbare, nu får jag väll ge det lite tid att sjunka in...

googles pac man gav miljardförlust? åh nej!

Har på flertalet sidor läst nyheter med rubriker likt "Googles pac man spel kostade oss en miljard". Som ni kanske vet fyllde pac man 30 år i lördagsoch det firade google genom att göra om sin logga till ett spel(läs ett helt inlägg om det här). Jag kan inte bara låta allt det här gå förbi okommenterat.

Företaget Rescue Time som skapade spelet påstår nu att samtliga anställda tillbringade i snitt 36 sekunder mer på google än i vanliga fall. Detta leder i sin tur till en sammanlagd miljard i förlust för arbetsgivarna.

Anställda är ett så luddigt ord, anställda i företag världen över eller vad menar dom? Hur kan dom avgöra vilka google-användare som jobbar och vilka som är ute och surfar på sin fritid? Antingen har dom tagit ett antal företag som sticktest men hur kan dom sen veta hur många företag som finns världen över? Mycket frågetecken från min synvinkel.


Jag tror inte att Pac man orsakade någon förlust alls, arbetarna kunde lika gärna ha gått in på facebook under dom sekunderna. Det finns ingen statistik för hur det övriga nöjessurfandet under arbetstid påverkades. Kanska valde folk attt spela pac man istället för att läsa favoritbloggen ytterligare en gång?

Jag tror att vår kära gula vän är oskyldig och jag anser att google gjorde en bra instats med tanke på hur dom gladde omgivningen. Jag är säker på att många fick sig ett gott skratt och sen jobbade med en mer positiv attityd dagen ut!

WASP-12b blir uppäten av sin stjärna

Forskare har för första gången någonsin fått möjlighet att observera processen när en planet slukas av sin stjärna.  Med hjälp av Hubbleteleskopet upptäckte Nasa att solen WASP-12 sakta men säkert äter upp planeten WASP-12b som cirklar närmast den.

Planeten är 40% tyngre än jupiter, som är vårt solsystems största planet, och cirklar runt stjärnan på ett drygt dygn. Den befinner sig på ett avstånd av 3,4 miljoner km från stjärnan, detta är ca 2,3% av vår jords avstånd till solen. När den befinner sig så nära stjärnan blir planeten självklart varm. WASP-12b är nu uppe i 1500 grader vilket är den högsta temperatur som nånsin uppmätts.


Med hjälp av rymdteleskopet Hubble som befinner sig i en omloppsbana ca 600km ovanför jorden har man nu kunnat se hur planetens material som den är uppbyggd av sugs in i stjärnan. Värmen får planeten att expandera och därför har det tidigare varit svårt att se om material verkligen försvinner eller ej. Det här är ingen snabb process heller, först om 10 miljoner år tror forskarna att planeten kan vara helt borta.

Att planeter blir uppätna av stjärnor är inget nytt men vad som imponerar mig är hur vi med hjälp av ett teleskop här kan få syn på denna process som sker 600 ljusår från jorden. Hubbleteleskopet är sannerligen ett kraftfullt instrument!

Modebloggarnas era snart över?

Såg denna reklam för spelbutiken.se på blogg.se's hemsida:


Reklamen kom hack i häl med bredbandbolagets. Är modeföretagen på väg ut och teknikföretagen in? eller är allt detta följden av en väl utarbetad plan för att få modebloggarna till teknikbloggare? Tål att tänkas på! Trött_tjej_92 signar ut. Have nice day!


Rolig spelreklam för Blur - diss mot nintendo

Snubblade över en video på youtube (har verkligen inget minne av hur jag hittade den, stör mig extremt), en reklamvideo för bilspelet Blur som släpps i Europa 28 Maj. I reklamen gör dom öppet narr av Nintendos Super Mario-spel. Dom får Nintendo att framstå som småbarnsspel och visar verkligen varför man ska satsa på Blur istället.


Blur är ett verklighetstroget racingspel med massor av fart och adrenalin. Av videon att döma ser grafiken riktigt bra ut också. Definitivt roligare än Need For Speed-spelen där allt bara handlar om att styla bilen nu för tiden. Blur är skapat av Bizarre Creations, som jobbar för Activision.

Det finns flertalet fina detaljer med detta spel. Dels har dom "riktiga bilar", dvs dom har fått tillåtelse av exempelvis Ford, BMW, Chevrolet och Koenigsegg(!!!) att använda deras bildar i spelet. Sen har dom också en twitterfunktion, med hjälp av den kunna utmana vänner i spelet oavsett vilken plattform man kör på samt dela med dig av dina framgångar. Förutom att race:a ska du även attackera och försvara dig mot dom andra spelarna!

Betan av spelet har varit ute sen i mars och xbox-spelare har redan kunnat testa på spelet ett tag nu. Spelet kommer även finnas för PC när det släpps den 28:e. Finns att förhandsboka på alla kända Svenska spelaffärer(även cdon.com tex), lite sent nu 5 dagar innan release kanske hehe. Om ni vill läsa mer och se lite coola bilder har ni Blurs hemsida här.

Pac Man firar 30 år

Jag hoppas verkligen att ni alla var inne på google igår eller i morse, dom hade nämligen den coolaste logan ever. Ni vet hur dom anpassar sina logor efter när något särskilt händer såsom OS eller julafton. Igår firade Pac-Man 30års-jubileum.

Google gjorde då till ära hela logan till ett Pac Man-spel! Knappen "Jag har tur" förvandlades till "Insert Coin", allt för att ge den där genuina retrospel-känslan. För alla er som missade hittade jag ett litet roligt klipp med en överentusiastisk kille här. Fanns många klipp som var bättre filmade men den här killens entusiasm gör att jag hellre står ut med skakig filmning.


För er som inte redan uppmärksammat det är alla mina inläggsrutor och inforutan till höger designade med inspiration från blips:en som jagar Pac Man. Lite kul tyckte jag.

Star Wars grejer för fanatikern

Hittade först dessa underbara pannkaksformar(funkar säkert lika bra som pepparkaksformar också) men insåg att dom inte går att köpa när man bor i sverige. Annars hade jag gärna velat ha dom, kanske man kan tillverka egna? Annars får man ta till med hårdhandskarna i kampen mot pepparkaksdegen, skär dina egna figurer med kniv. Då får du dom exakt som du vill!


"Visualisera att du lyfter ut din X-wing starfighter ur det läskiga träsket med en liten rynkig kille sittandes på din rygg... Med detta träningskit kan du träna upp din mentala kraft på riktigt."

 

Så introducerar dom denna produkt:

 


Sen hittade jag en helt sjukt nördig pryl. En "star wars force trainer" kan verkligen inte vara såld i några mängder. Först trodde jag allt bara var bluff men sen hittade jag flertalet youtubeklipp med människor som använder den är jag villig att tro att man kan få bollen att röra sig.

Dom säger att hjärnaktiviteten styr hur mycket en fläkt blåser som i sin tur styr hur högt en boll i ett rör flyger upp. Att det skulle vara hjärnaktivitet den mäter är jag dock extremt skeptiskt till. möjligtvis hur blodet pumpar eller något men hjärnaktivitet? No way!

Manschetteknappar för nörden

Jag bloggade tidigare om återanvändning av kretskort. Där fanns det bland annat manschetteknappar gjorde av kretskort. Nu har jag hittat en hel kollektion av nördiga och konstiga manchetteknappar på etsy! CufflinkConnection heter tillverkaren. Nu när jag ser dom här, hur svårt kan det vara att göra egna med legobiten tex?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Hp räknar på energi från kobajs

Att forskare världen över försöker finna svaret på energifrågan(hur ska man få det miljövänligt och samtidigt få ut tillräckliga mängder för att det ska vara lönsamt att framställa?) är ingen nyhet, men att Hp forskar inom det visste ni kanske inte? Hewlett-Packard Laboratories presenterade nyligen en rapport där dom visar hur kobajs skulle kunna hjälpa oss.

Att kor fjärtar ut stora mängder metangas(även känt som naturgas) är vida känt men den gasen är i princip omöjlig att ta till vara på, det skulle var om man fäste ett rör till rumpan på kon vilket inte fungerar. Enligt HP:s forskare kan dock bajset som är betydligt lättare att ta till vara på vara en ännu bättre energikälla.

Enligt deras beräkningar kan 10 000 kor i en anläggning producera 1 MegaWatt, tillräckligt för att driva 1000 servrar. Enda propblemet är att dom riktigt stora anläggningarna med kor sällan har över 1000 djur, i Sverige tror jag inet gårdarna har ens i närheten av dom antalen.


Hela energiutvinningen går till så att man tillsätter värme som servrarna producerar(alla vet hur varm en persondator blir, tänk dig då en stor server!) till kobajset. På så sätt bildas biogas. Biogasen går igenom en generator som skickar tillbaka tillräckligt med elektricitet för att driva servrarna och lite till!

Säga vad man vill om kor men produktiva djur är dom!

Häftig musikvideo gjord av byggarbetare

Craftsman är ett stort märke utomlands inom byggarbetsindustrin men inte lika känt här i Sverige. Om det här är en reklamfilm är det en extremt avancerad en!

Alla ljud är gjorde enbart med arbetsverktyg från Craftsman, byggarbetsmaterial samt marken dom jobbar på. Allt är sedan noggrannt ihopklippt till en 2 minuter lång låt. Väldigt snyggt gjort men var det verkligen nödvändigt att kasta en motorsåg nerför ett hus? Tyckte inte man hörde så mycket av det ljudet ens!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Styla ditt MacBook tangentbord med lego!

Tycker ni precis som jag att Apples MacBook är lite väl enkla i designen? Nu finns det dekaler för tangentbordet som får allt att se ut som små legobitar som du trycker på. Ett måste för alla teknikbloggare!

Helkul tycker jag. Det sägs att man ska bejaka barnet inom sig, vilket barn gillar inte lego? Undrar bara hur man får dit allt, det måste ju vara rejält pilligt att sätta dit dom en och en...

Allting tillverkas i Hong Kong men eftersom klistermärken inte tar så stor plats skickar dom det till hela världen! Finns att beställa hos etsy för under 40kr, i princip gratis!! Självklart går det att enkelt ta bort dekalerna nä'r du tröttnat på dom :)

nintendos nästa spelkonsoll, 3ds?

&quNintendo har redan avslöjat att de på E3-mässan kommer visa upp sin nya spelkonsoll som kommer göra det möjligt att spela 3D-spel. I mitten av Juni kommer vi för första gången få se den i spelbart skickpå E3-mässan i Los Angeles, vi får hoppas att nintendo även tar med sig den till Gamex mässan i början av november(Sveriges motsvarighet till E3!). ´

Än så länge finns det väldigt lite fakta om konsollen, inte ens namnet vet vi. Men att den kommer heta 3DS är nog en bra gissning då nintendo nu varumärkesskyddat namnet 3DS samt N3DS. Utöver det har dom även varumärkesskyddat 3DSPlay samt 3DSWare! Eftersom dom gamla DS-spelen inte är i 3D kan vi nog förvänta oss en ny onlineshop för spel, istället för DSiWare får vi 3DSWare?


Det här sägs vara en bild på komponenterna i en 3DS-prototyp. Man kan inte se så mycket mer vettigt än att den har två skärmar. En massa rykten som går, bla att 3DS ska ha en gyro-liknande funktion... Vi får väll vänta och se helt enkelt, spännande!

Gör-det-själv-guide till ett iphone-ställ

Ännu en rolig och enkel tekniklösning som inte kostar skjortan! Trött på att behöva hålla i iphonen eller din ipod touch medan du kollar film? Den här killen har kommit på en bra lösning, allt du behöver är två sugpropskrokar som finns att köpa i dom flesta mat eller byggaffärer så har du ett alldeles eget mobilställ.


Som ni ser funkar det även med annat än Apple-produkter. Allt som krävs är en någorlunda slät baksida! Sony Ericssons x10 duger utmärkt tex. Detta är kanske höjden av lathet, hur ofta ser man på film pådin mobil egentligen? Kul grej ändå och jag önskar er alla som vill testa att bygga stället lycka till!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Pusta ut, mobilen ger inte cancer

Nyligen publicerades resultat från Interphone som gjort en studie på hur mobilanvändande påverkar hjärntumörer. Dom kunde inte se någon ökad risk för hjärntumörer hos användarna som använt mobil aktivt i 10 år jämfört med andra.

Alla resultat är dock extremt vaga och hos dom allra tyngsta användarna kunde man faktiskt se en ökad risk men detta sägs vara rapporteringsfel. Dessutom rekommenderar dm fortfarande att vi använder handsfree. Jag vet inte jag... Oavsett vad kan vi säga att mobilen är här för att stanna.


Den största utvecklingen är enligt mig nör man gick från tegelsten till en mer behändig storlek. Först när storleksproblemet var besegrat kunde man börja jobba på innehållet och nog har mobilen utvecklats på 10 år? Jämför nokia 3310 med en iPhone, man kunde aldrig föreställa sig att surfa i mobilen på det sättet eller användningen av ett gyro!

Dekorera din bokhylla

Det här med lite nördig inredning är jag ett stort fan av. Nu fann jag en gör det själv guide för dig med många böcker av samma storlek. Det funkar med olika storlekar på böckerna också men då får du anstränga dig lite mer...


Här hittar du en mall till hur du gör dina egna "dammskydd" till böckerna. Är säkert lite pyssligt att få ihop den design du eftersträvar. Det krävs nog en hel del tänkande, tålamod samt teknik men kolla bara vilken cool hylla du kan få! Höjer definitivt rummets helhetsintryck.

Har varit mycket i skolan och därför inte kunnat blogga så aktivt, nu ska jag ut till ödemarken på gotland. Känns som jag är helt lost och inte har någon koll alls över alla tekniknyheter. Ska sätta mig på färjan med ny teknik samt senaste numret av Allt om PC&Teknik. Hoppas på bra mottagning sen med dongeln...

Trevlig kristihimmelsfärdshelg allihopa!

Hur man haffar en tekniktjej

Har du problem att hitta tjejer intresserade av teknik? Skriv ett star wars citat på facebook och tjejerna kommer flockas!

 


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

datorberoende pojke tvångsomhändertas

För första gången i Sverige tvångsomhändertas en pojke enligt lagen om vård av unga. Förvaltningrätten i Växsjö ansåg att han inte längre klarar av vardagsrutiner, såsom att duscha och sova. Förra sommaren gick hans föräldrar till socialnämnden och bad om hjälp från en socialsekreterare, detta hjälpte dock inte alls.

Pojken är nu 16 år och bor i blekinge. Han har sedan han var 13år struntat i skolan och suttit hemma vid datorn trots Sveriges skolplikt. När föräldrarna sa åt honom att de skulle kalla in sos om han inte skötte sig bättre hotade pojken med självmord.

Jag förstår faktiskt pojken till viss del, det kan vara väldigt kul att spela men inte så kul att man försummar allt annat. Det är dock lättare att fortsätta spela än att erkänna att man är beroende. Så fort han slutar kommer han nämligen ha slösat bort tre år av sitt liv, det inser man inte förän efteråt.

Jag tycker föräldrarna kunde sagt ifrån lite tidigare. En pojke som är 13 är inte så fysiskt stark. Stäng bara av internet? Jag tror knappast att han ahde begått självmord i den åldern, efter att ha varit beroende i två år ja kanske. Låter man däremot spelandet fortsätta i ett år blir det en ond cirkel. Ska han tillbaka till skolan måste han gå om ett helt år och det blir en tröskel.

Hemskt att höra om sånt här. Nu måste jag genast dra ner på Plants Vs Zombies-spelandet hehhe

Den intergalaktiska star wars-statusdagen

Ville bara påminna om att det idag är "Intergalactic STAR WARS status day". En dag då alla som känner för att visa sitt stöd skriver ner ett star wars citat som status, en enda stor facebookhyllning till Star Wars! Kan det bli mycket vackrare? Ändra din status du med!

Det här är en chans för er fans att visa er, många personer som jag inte trodde ens hade sett star wars har idag gått ut med citat på facebook. Underdagen har det setts många lustiga citat och här kommer en bild med exempel på dom som postades mest nyligen bland mina vänner:

Som texten på evenemangets hemsida lyder: May the 4th be with you!

Återanvändning av kretskort

Återvnning och miljömedvetenhet ses från dom flesta håll som något positivt. Hur blir det man blandar detta med teknik? Jo det leder till smycken, anteckningsblock, plånböcker likt bilderna här nedan.

Dom tre översta bilderna finns det tom en guide till hur du skapar med hjälp av ett moderkort och ett tangentbord. Dom tre därunder kommer allihop från svenska internetaffärer(säger man så? Onlineshoppar kanske det heter...). Så nu kan du vara nördig och miljömedveten på samma gång då du faktiskt inte bara slänger iväg dina förbrukade elektronikprylar!

En plånbok gjort från kretskortet som finns under knapparna på ditt tangentbord.
Nu är jag lite sur över alla tangenbord jag slängt bort när jag ser denna...
En guide till hur du kan göra din egen plånbok finns här!

Ett riktigt coolt armband gjort av ett sönderklippt moderkort.
Här kan du se hur du skapar ett själv.

Författaren till den här guiden hade sett liknande örhängen i en katalog
med dom var dyra och slutsålda så hon gjorde egna istället.

Att hiva upp ett sånt här anteckningsblock under nästa ledningsmöte skulle
definitivt lätta upp stämningen, tror ni inte? Finns att köpa på BellaBo för 129:-

En rolig visitkortshållare kanske ger dig en fot innanför dörren hos
potentiella kunder? Värt ett försök! 129:- hos BellaBo den med.

Roliga manchettknappar i olika färger, kanske något för nörden som gillar mingel?
Några sådana måste det finnas. Finns att köpa för 329:- hos medvetnapresenter,
som för övrigt bara säljer produkter gjorda av återanvända eller ekologiska material.

Godis i form av en iPhone!

All denna Apple-feber.... Jag vet att ni säkert har sett mattorna och täcken i form av en iPhone eller iPod Touch(ja det är ju faktiskt rätt svårt att avgöra skillnaden sett framifrån). Jag minns att jag för länge sen bloggade om kuddarna i form av apples applikationer.

Nu har det kommit ännu en nödvändig pryl, eller inte ens pryl utan en förbrukningsprodukt, för alla ni Apple-fantaster. Ja nu kan ni köpa produkten flera gånger om, kanske ta med er som present när ni går bort till en annan nörd?Ja dessa iChocolates från Etsy ser ju onekligen rätt goda ut. Choklad går ju alltid hem hos tjejerna(utom dom som är allergiker, passa er för dom) varför inte smyga med lite reklam för Apple på samma gång som den fanatiska Apple-supporter du är? Ja, varför inte? Varför är du fortfarande kvar här? Gå till Etsy nu och köp ett helt lager vettja! Eller varför inte choklad för hela livet? Ja köp på bara!