Mobiltelefoner i hetelden!

So hot they're on fire! Finmns så mycket skämt kring deta ämne aaahhh *glädjesuck*

Fann en youtubefilm från en kille som nu valde att utsätta tre olika telefoner för ett liteannorlunda test. Det är inga skitmobiler heller utan det är Android G2(en google mobil från T-Mobile, fått omdömen som "nära perfektion"), Windows Phone 7 HTC(ett operativsystem som är på väg ut på marknaden, microsofts försök att bredda sig) och en iPhone 4(no more comments needed).

Dessa läggs sedan på en helt vanlig engångsgrill för att testa vilken som håller längst. Varför kan man undra, svaret är enkelt. För att veta vilken av dina sjutton värstingmobiler du bör ta med på grillfesten på stranden när du får aska på dig och slänger iväg luren rätt ner i elden. That's why!

Nu får ni se filmen så har jag ett till skämt om resultatet:


Som ni ser gav Google-mobilen upp först. Varför man inte ska köpa mobiler med ett fullskaligt tangentbord! Sedan dog iPhone 4, ja Apple ni är inte oslagbara. Elden är vad alla tigrar är rädda för! Sen kommer då segraren Windows 7 Phone. Nu är det bevisat att Windows har den bästa brandväggen hehehe.

Rockys reflektioner över text-tv

Rocky är en väldigt rolig serie som finns dagligen i DN. Det gäller bara att orka ta sig igenom dom stora mängderna text. Sen är inte alltid ämnet det roligaste men idag var det klockrent!

Han reflekterar här över varför text-tv finns kvar och varför den bläddrar så långsamt. Tekniken på telefoner har ju gått framåt med stormsteg! Sen skämtar dom lite om Kinas censur över internet också, read it!


Svenska Induo skapar den tuffaste switchen

Har du någonsin beklagat dig över att din switch inte klarar av all cola du häller över den? Ja nu har Induo skapat dig en lösning!


Denna switch från Induo är IP67-klassad. Vad är nu det? Jo IP står för International Protection Rating (INTE Internet Protocol som man skulle kunna tro när man jobbar med switchar och datorer). IP är alltså ett mått på hur tålig ens produkt är(gäller elektriska produkter).

Den första siffran efter IP står för hur tålig den är mot någon som petar i uttaget(med finger eller med verktyg) samt hur väl den står emot damm och andra små partiklar som förekommer på arbetsplatser utomhus. 6 är den högsta nivån och det betyder att du kan pilla bäst du vill i denna switch, den kommer ändå inte gå sönder!

Nu kommer vi till den andra siffran, någon som har en gissning? Jo den står för hur bra den står emot vatten. 7 är den näst högsta nivån så du kan ta mad dig den här switchen till badkaret om du vill, bara vattnet inte är mer än en meter djupt. Den högsta nivån, 8, kvalificeras med att utrustningen är passande att använda under vatten och max djupet får specificeras av tillverkaren själv. Jag tvivlar på att Induo ens vill uppmuntra så pass mycket till att ta med switchen ner på en djuphavsdykning och därför nöjer sig med 7:an.

Om du fortfarande är orolig för att switchen inte ska klara av din arbetsmiljö(var sjutton jobbar du måste jag då fråga!?!!) kan jag lugna dig med att den även klarar temperaturer på -40 till +75. Alltså kan du även ta med dig den in i bastun efter badet!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Tröjproblem och tank-drifting

Jag har hela veckan gått och velat med vad jag ska ha på mig till gamex. Nu när dagen är kommen och jag äntligen bestämt mig kommer brorsan till frukostbordet i exakt samma space invaders-tröja som jag planerat att ha! Nu är det bara att tänka om jag har tre kandidater kvar. Star Wars, Super Mario eller WoW... Jag som ville ha space invaders!

Kom btw att tänka på en cool youtubefilm jag sett från en kille mina brorsor känner. Tank drifting! Det var typ så jag kände när jag upptäckte min bror med tröjan, just roll him over! Nej men det är en rätt rolig film. Jag undrar dock vad det säger om sveriges försvar? Kolla bqra översta kommentaren till videon!


Facebook statistik över relationsslut

Nyligen presenterade David McCandless väldigt häftig statistik på TED (väldigt häftig sida fylld med nytänkande och häftiga idéer). Han har på olika sätt samlat ihop data oh fört statistik. En av grejerna han gjort var att med Facebook skapa statistik över när människor gör slut.

Detta skedde inte genom att kolla när flest ändrade sin status från "I förhållande" till "Singel" utan när folk skrev något på sin logg innehållande orden break up eller broken up. Alltså är denna statistik bara över den grupp människor som aktivt använder facebook och delar med sig av privata saker(vilket nu för tiden är en skrämmande stor del av befolkningen imo). Vad vi också vet att denna statistik bara innehåller "break ups" från människor som skriver på engelska.


Först och främst kan man se att januari är rätt lugn. Det är först i februari när alla börjar tröttna på att sitta inne och mysa som förhålladen börjar ta slut. Enligt denna statistik kan vi se att man inte vill vara ungdom med ett förhållande när spring break kommer, tur att man lever i ett land utan det lovet!

Att första April var en sådan pik tyder på många lite väl elaka skämt eller besvikelsen på utwblivna skämt? Annars kan man också se det som ett mätfel. Det är säkerligen många som skämtar med sina nära och kära genom att skriva att dom just gjort slut eller att någon annan gjort slut.

Klarar man av måndagarna i april-maj kan man ta det förhållandevis lugnt resten av veckan, Good to know! reta inte upp folk med farligt måndagshumör alltså. Att många gärna är singlar under sommaren var väll ingen nyhet. Att det är så pass många förhållanden som tar slut där i december precis i den värsta stressen innan jul förvånade mig dock rejält.

För mig är julen så mysig och det är inegn tid då man bråkar eller är elak mot varandra. Som tur är slipper man iaf att bli singel på själva juldagen så när du väl klarat av julstressen innan kan du pusta ut på alla sätt och vis efteråt! Jag råder er dock att inte bry er allt för mycket om det här diagrammet eftersom det nog skapar mer oro än hjälp i era liv.

Coolaste nördpumporna!

Nu börjar halloween gå mot sitt slut och pumporna står ute färdigskurna. Det finns några personer som med pumpan visar en bit av sig själv. Jag tror personligen på att ha skapat en darth vader känns mycket ballare än ett fånigt ansikte med ett elakt skratt... Ja men så lär dessa kreationer tagit lite tid att skapa också!

Här kommer mina favoritpumpor och angry birds-pumpan som kommer först är solklart vinnare. Extrapumpan  med slangbellan gör allt.
 

Kolla bara precisionen på Firefox-pumpan! Är det för sent att börja karva på sin egen pumpa nu? Dom kanske till och med har pumpor ute på extrapris nu? Försökte hitta en pumpa i söndags men fick snabbt ge mig då pumpan var för tung för att bäras den km hem som krävdes....


Tjurruset, en lerfestival!

Min pappa gillar att springa och hänger mycket på löparsidor såsom Jogg.se(man loggar rundor samt tider över hur man skriver) samt marathon.se. För några veckor sen kom bilderna från tävlingen Tjurruset ut. Tjurruset är en riktigt rough tävling med hinderutöver det vanliga. Man måste klättra över containrar, genom lerpölar och uppför slänter. Här är några av mina favoritbilder från marathon.se:


Jag älskar killen som gör bomben! Går inte att sluta skratta åt dom. Detta gott folk är snledningen till varför jag sitter framför datorn istället för att vara ute i skogen och springa just nu. Så mycket grejer folk utsätter sig för totalt frivilligt som jag aldrig skulle drömma om, det slutar aldrig att förundra mig.

Gamex here I come!!!

Fick just reda på att jag vann biljetter till Gamex! Jag deltog i en tävling på bloggen CtrlAltElite (som jag btw varmt rekommenderar med eller utan tävlingsvinst) och vann. Blev rätt paff då jag aldrig vinner något. Jag är uppspelt som ett barn på julafton!


Även om jag inte vunnit biljetten hade jag sett till att vara där, no worries inte skulle jag missa ett sånt här tillfälle! Men det här var första gången jag vann någon sån här tävling på åratal. Senast jag vann var när jag skickade in en bild på Båtsman till en Astrid Lindgren tecknar-tävling. Jag var fyra år och collegetröjan jag vann har jag växt i först nu.

Min pappa upptäckte just att jag och Tyra Banks liknar varandra på ett speciellt sätt, woha! Teknikflickan aka supermodellen. Kommer troligtvis bara gå på gamex under fredagen, see you there.
Hoppas ni också haft ett lika fint slut på dagen!

Arga lappen - på nördvis

Telia utlyste nyligen en tävling för att hitta Sveriges bästa bredband, jag tror dom syftar på router här för det är dom trådlösa nätverken som det pratas om. "Alla nätverk heter Glenn i göteborg" är namnet på dm flesta artiklar om detta. Det har nämligen synts en trend att man vill utmärka sig själv lite extra och stoltsera med antingen staden där man befinner sig eller så kan man använda nätveket som ett kommunikationsmedel för att nå grannarna.

Speciellt i storstäderna(där man bor många tätt- dvs man ser varandras nätverk) vill man sända meddelanden till grannarna. Frågan är bara hur ofta grannarna kollar på vilka trådlösa nät som finns i området? När man väl är inne på sitt nätverk brukar det dröja ett bra tag innan man kollar efter nätverk igen, tex tills man skaffar en ny daotr eller ens eget nätverk strular. Jag tror det är ett ytterst långsamt kommunikationsmedel, då funkar den arga lappen i tvättstugan/hissen/trappuppgången betydligt bättre.

Dock är det definitivt roligare med nätverk som Glenn och SÄNK LJUDET än  tex dlink...