spelrealease till Nintendo 3DS

Nu har vi äntligen fått veta vilka spel som kommer släppas tillsammans med Nintendos nya konsol Nintendo 3DS den 25:e mars. Nintendo 3DS har jag bloggat om tidigare här då det mesta bara är rykten men nu vet vi mer och releasedatumet stämmer för en gångs skull överens med vad utvecklarna sa från början!

Jag var skeptisk till att dom skulle lyckas färdigställa en 3D spelkonsol där man inte behöver glasögon redan till mars, särskilt då Nintendo XL släppes nyligen. Men här är den:Här kommer en lista på spelen som släpps med konsolen:

 • Pilotwing Resort
 • Nintendogs + cats (3 olika versioner, känner igen ditt ansikte så du integreras med dina djur ännu mer)
 • Super Street Fighter
 • The Sims 3
 • PES 2011 3D - Pro Evolution Soccer
 • LEGO Star Wars - III The Clone Wars
 • Ridge Racer 3D
 • Super Monkey Ball 3D
 • SAMURAI WARRIORS: Chronicles
 • Asphalt 3D
 • Tom Clancy's Ghost Recon - Shadow Wars
 • Tom Clancy's Splinter Cell 3D
 • Rayman 3D

Jag tror detta kommer bli en hit och det är ett steg i rätt riktning av nintendo, vem vill inte prova att spela i 3D? Enda chansen för dessa små konsoler att konkurrera med mobilerna är genom att erbjuda något dom inte har! Alla mindre barn kommer skrika efter Star Wars eller djurspelen. Jag förutspår att ett antal föräldrar som inte fått tinnitus än kommer få det om två månader.

Sony Ericsson Xperia Play

Som teknikbloggare känner jag mig tvungen att rapporter om detta fenomen som sedan reklamen spelades under Super Bowl(vem ser på det när man kan sova?). Denna reklam klargjorde alltså att ryktena som länge gått runt om att Sony är på väg att skapa en mobil lik deras Playstation portabel(även känd som psp) är sanna.

Självklart finns det inget mobiltillverkare som lämpar sig bättre att arbeta med än Sony Ericsson! Min egna mobil Xperia x10 mini får alltså snart ett nytt syskon i Xperia-familjen. Xperia Play - spelmaskin och mobil nu integrerade med Android som operativsystem.

(Varnig lite läskig är den, svårt att inte reagera på det)

 


Smartphones med bra prestanda som passar på kontoret existerar redan. Detta är en smatphone för ungdomen som har en timmes lunchrast över men inte hinner åka hem och slå på xbox:en. Det blir definitivt en smalare marknad men den fyller ett behov som andra Android-mobiler inte tillgodoser fullt lika bra. Applikationer ger dig aldrig lika djupa spelupplevelser som ett köpt spel till en psp som ett företag lagt år på.

Jag tror mycket på det här då spelandet tar en större och större del av tiden mobilanvändarna spenderar med mobilen. Dessutom har jag flertalet gånger upplevt att det till android inte finns tillräckligt bra spel för att tillfredsställa oss. Dom spel som har hela kitet (design, story, innovation) tar slut eller får en att tappa intresset efter någon vecka. Hur kommer spelen distribueras i nya Xperia Play, någon som vet?

Jag ser fram emot den dag jag kan få lägga vantarna på mobilen och provspela en stund!

 

 


Teknikflickan på Twitter

Några av er kanske har märkt det, andra missat det. Jag har gett Twitter en andra chans och finns nu där under namnet teknikflickans. Allting skrivs på engelska för att mina engelska kompisar ska förstå men låt inte det avskräcka er nu!


Twitter skrivs det som vanligt mycket om teknik men även lite mer otekniska meddelanden om vädret och liknande. Sedan kommer även tips och roliga citat upp där, sånt som jag anser är för litet för att dedikera ett helt blogginlägg åt. Så vill ni lära känna mig lite mer och ta del av tekniken i min vardag följ mig på Twitter!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

 

 


IBM 100-års jubileum

IBM har som ni säkert vet format datorns historia. Anställda har vunnit hela 5 nobelpriser genom åren, de har vunnit 7 av USA:s National Medals inom teknik och 5 inom vetenskap. De står bakom utvecklingen från hålkort till kretskort. Det första ram-minnet skapades av IBm liksom blindskriften och streckkoderna vi använder än idag.

NU har dom lagt ut en fin video med klipp från dessa hundra år och deras största upptäckter. Gör en tidsresa genom IBM's historia, en historia återberättad av personer födda på årtalet du befinner dig på. Väldigt lärorikt och allt är blandat med en gnutta humor.


"31 was a great year for punches!"


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

 


Häftig föreläsning på tekniska museet!

Varje onsdag på vägen hem från träningen sätter jag mig och läser tidningen NyTeknik(ibland läser jag den så intesivt att jag missar att faktiskt åka hem, true story). Denna onsdag hade jag kommit hela vägen igenom tidningen och skulle precis kliva av tåget då jag lade märke till en liten notis om Tekniska Museets Nördcafé. Jag blev så upprörd att jag hoppade upp från mitt säte, passande nog var jag som sagt på väg av tåget så jag såg förhoppningsvis inte alltför galen ut. Mejjade tyvärr ner en tant och en annan tjej i min arga marsch över tågperrongen, inte helt stabilt.

Onsdagen den 2/2 hade dom Nördcafé på tekniska museet. Ett tillfälle då nördar samlas och diskuterar livets viktigaste ting samt lyssnar på föreläsningarna som ibland erbjuds av andra nördar. Onsdagen den 2/2 kunde man få höra Don Bies som gjort specialeffekter till i princip alla mina favoritfilmer.

Han jobbar inte med digitala effekter utan bygger modeller och som han själv säger "nu för tiden spränger jag mest saker". Under de senaste Star Wars-filmerna var han R2D2-ansvarig, han har byggt skepp till pirates och caribbean, sprängt skepp i Transformers, gjort bakgrunder till Matrix och nu senast gjort utsällningen NASA- a human adventure för tekniska museet i stockholm.

Denna "föreläsning" hade jag alltså missat. Kvällen var förstörd men jag satt ändå och hoppades på att tekniska museet kanske lade ut delar av föreläsningen online. När jag kom hem surfade jag in på deras hemsida och fann att HELA föreläsningen redan låg ute! Tack tekniska museet!