Julmusik på radio

Det är inte bara jultema på bloggen utan även i mina hörlurar snart! Jag hittade just en jätterolig radiokanal online som sänder julmusik hela december. Så ni som inte kan få nog med julstämning bör kolla in det här inlägget lite extra. (Om ni vill ha julmusik i bilen på en "riktig" radio, gå in på radiokanalen vinyl. 107,1 ligger den på i sthlm iaf).

JULRADIO.se heter sidan och dom firar i år 10 år! Det är riktigt imponerande så grattis! Radio må vara en "gammal" teknik men att kombinera det med internet var ett briljant drag för att få radion att överleva. Jag finner det alltid mycket mer intressant att lyssna på radio än mina egna spotify-listor där jag vet exakt vilken musik som kommer spelas.


Så vill ni vara med på premiären till årets julradio får ni stanna uppe till midnatt för sändningen börjar torsdag 00.00! Det är några timmar kvar så jag rekommenderar att ni nu går ut och bunkrar upp med julmust, pepparkakor och juleskum (dom där jätttegoda rosa/vita skumtomtarna). Jag har förrådet fyllt och kommer överleva vilken storm som helst, just come at me!!


årets julklapp - radiostyrd heliumfisk

Det närmar sig juletider med det eviga julklappsdilemmat, den radiostyrda heliumfisken (eller air swimmers som dom heter på engelska) är lösningen på dina probelm. Efter en plågsam montering (för många kockar runt soppan...) kunde jag igår testa det som ser helt overkligt ut på film. Kolla in youtube-klippet nedan så förstår du vad jag pratar om:


Byggsatsen finns att köpa på bland annat teknikmagasinet och JA, det fungerar precis lika bra som i filmen! Trots att jag sett klippet tidigare kunde jag knappt tro mina ögon när en clownfisk plötsligt simmade nerför trappen och ut till köket. Det ser helt surrealistiskt ut. Det är en fin balans mellan heliumballongen och tyngder som får den att sväva. En motor vid stjärtfenan "pumpar"fisken fram genomm luften och styr den även sidleds.

Om du ger en radiostyrd fisk till ett barn var då tydlig med att föräldrarna måste montera den. Det står 8+ på förpackningen men det är mycket pilljobb och finlir. Bara att få munstycket till heliumtuben att fungera kändes som en hel vetenskap. Ganska mycket pill med monteringen men det är definitivt värt det!

restaurang som utnyttjar teknik

Projicerade bilder och touch-screens är inget nytt, men att utnyttja den tekniken för att ersätta servitörer är innovativt! Restaurangen Inamo i London sparar in på personalkostnaderna samtidigt som du som besökare får en unik hightech-upplevelse.

När du slår dig ner vid bordet kommer du istället för en duk mötas av en projicerad bild som du själv kan välja efter smak. Vill du äta på en gräsmatta, höstlöv eller kanske vattendroppar? Allt för att du ska få den stämning du söker. När du hittat en trivsam bakgrund är det kanske dags att kolla på menyn. När du bläddrar över en maträtt syns den direkt på din tallrik och när du har bestämt dig beställer du med ytterligare ett klick.

Medan maten tillagas kan du roa dig med att spionera på kockarna via en kamera som finns uppsatt i köket. Se hur din mat förbereds och hur personalen sliter i köket. Är detta eller ditt bordssällskap inte underhållande nog kan du även spela spel. Pussla lite eller spela sänka-skepp med din vän.


Onekligen en häftig upplevelse men jag vet inte hur "mysigt" det blir. Jag supportrar alltid tillämpandet av teknik på nya innovativa sätt men jag hade nog hellre sett en duk på bordet än en skrikig regnskog. Beställningarna får gärna ske digitalt och den lilla sneak-peeken på maten verkar väldigt spännande, men det är så långt jag kan gå. Att spela vid matbordet istället för att föra en vettig konversation, vad är det för beteende!;)

Understimulerad hjärna?

Dags att försöka hålla bloggen vid liv.
När du börjar kategorisera och ranka vartenda säte på bussen känns det som att det finns nyttigare saker att lägga hjärnkapaciteten på. Eller är jag för logisk nu? Mycket ologiskt.

(För er som är intresserade använder jag ett system där jag rankar busssätena efter höjd, benutrymme, avstånd till dörrarna, fönsterutsikt etc. Betoning på fönsterutsikt, men vill itne hamna bakom en av dom där fula listerna mellan två fönster... All denna ranking mellan lediga platser sker förstås inom några sekunder så jag står inte där som ett fån allt för länge, det vore ju extremt knasigt)

Jag började studera vid KTH i augusti, programmet Civilingenjör och lärare. Under dom första månaderna var jag fullständigt tillfredställd med kurserna och hjärnan gick på högvarv, men i oktober hände något. Periodbyte. Fram till jul studerar jag nu vid Stockholms universitet och hela november är jag ute på VFU (verksamhetsförlagd utbildning). Detta innebär att jag läser böcker skrivna av psykologer och för tillfället undervisar jag vid en gymnasieskola.

Tydligen så räcker inte förändringshastighet och numeriska ekvationslösningar till... Så hej bloggen, min hjärna behöver dig!:)