Apilskämten inom teknik 2010 - dagen efter

Igår vågade man ju inte skriva om tekniknyheter, vad är sant och vad är ett riktigt lurigt aprilskämt? Oftast går det faktiskt att avgöra om man bara är på sin vakt och inte glömmer bort att det är 1 April. Skribenterna på andra tekniksidor levde iaf loppan och här är några av dom roligaste skämten från 2010:

  • Sweclockers artikel om hur sydkoreanerna fixar internet fick mina mungipor att färdas uppåt. Finns en väldigt fånig bild med en bit silvertejp i pannan som sitter och surfar. Silvertejpen reflekterar den trådlösa signalen och förstärker den. "De nätverkskunniga sydkoreanerna är dock inte överens om hur mycket silvertejp som krävs för att ge den optimala täckningen. Vissa menar att det räcker med en liten remsa, medan andra påstår att det bästa är att vira flera varv tejp runt huvudet."
  • Google kunde inte heller hålla sig undan från skämten. En stad i Kansas som tidigare hette Topeka bytte nyligen namn till Google som ett sätt att fira att deras stad fått bli en del i Googles experimentiell projekt med fiber nätverk. För att hedra det bytte Google namn till Topeka.
  •  

  • Mynewsdesk rapporterade igår om Banhofs ökade integritetsskydd på internet. "Som förberedelse inför nästa översyn av lagen inför Bahnhof nu en ny funktion. I stället för att bara låta bli att spara loggfilerna kasseras varje IP-nummer efter användning."
  • ComputerSweden avslöjade igår att FRA har mer lagringsutrymme än dom behöver. Dom ska hyra ut tjänster i molnet(dvs låta företag använda deras superdator) och även lagringsutrymme. " Vi kan erbjuda en extremt säker miljö tack vare våra kunskaper i krypering och datasäkerhet, säger FRAs informationsdirektör Monica Leijmer till Computer Sweden."  • Icade är ett av ThinkGeeks(en stor sida med nördiga prylar, liknande svenska coolstuff). iCade omvandlar alltså din iPad till en spelmaskin. Ett annat aprilskämt från deras sida var glittrigt enhörningskött på burk. Vem som nu vill ha det i sin kyl vill jag inte ens tänka på...
  • Dn kunde igår rapportera att FN nu bildar ett nytt organ som är ut efter att stoppa vår nöjessurfning. Tydligen är surfningen ett hot mot hela infrastrukturen och förbrukar mer bandbredd än internet klara av. "Vi är rädda för att hela internet kollapsar om användandet fortsätter att öka i den takt det gör i dag. Det skulle få förödande konsekvenser, inte bara för världsekonomin, utan också för viktiga samhällsfunktioner som sjukhus och polismyndigheter, säger Nette Weier, chef för det nya FN-organet, i ett pressmeddelande."
  • Google nöjde sig inte med ett enda aprilskämt. Här nedan ser ni GoogleUKs video från igår:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback