zOMFG!Dagens ord här igen! Idag ska vi prata lite om zomfg.
Vi kan börja med omg som är "ursprungsformeln" (det här med nördspråk är ytterst seriöst så klart). OMG står för Oh My God (åh min gud). Vissa säger ibland att det står för Oh My Gosh, det är bar en minoritet av alla omg-användare dock. Det har iaf ungefär samma betydelse. Det är ett utrop när du ser något häftigt, något coolt eller när du hamnar i en knepig situation.

OMG har sedan byggts på med först ett F för F*cking. Spelkillar är inte kända för att vara dom mest religiösa lugna människorna nej. Dom käftar upp sig mot sina teammates och skriker fula ord hejvilt. Been there listened to that. Sen Z är lite mer oklart var det kommer ifrån. Vissa säger att det är ett misstag, att man är trött och ska trycka shift så kommer z med. Andra säger dock att det är för att hetta upp uttrycket lite. Man skulle kunna jämföra det med fjortisarnas w över allt(sötnows, naww). Har även hört någon som menat på att det betyder Zombies OMFG men dom blev bara utskrattade.

zOMFG betyder alltså ungefär samma sak som OMG bara mycket grövre och mer nördigt. Används i chatter där någon försöker spela allan och underhålla alla andra.. Används även när man ser extremt många fiender i spelet tex. Uttalas något i stil med: Zoh My Fawking Gawd.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback