Gör resan enklare med hjälp av datorn

Nu är det sommartider och många bestämmer sig för att ge sig ut att resa. Med hjälp av datorn kan du göra din resa både lättare och roligare med hjälp av någon av dom många hemsidor som finns till hjälp.

Har du bestämt vart du vill åka kan du använda Trivago för att leta upp ett hotell som passar dig. På Trivagos hemsida finner du i princip alla hotell i världen och kan jämföra priserna. Dessutom hittar du mer ofta än sällan recensioner av hotellen! Självklart finner du även länkar till hotellens officiella hemsidor så att du kan läsa på ännu mer. Väldigt smart!


När du sedan är på resande fot kan det vara bra att skaffa ett konto på TripIt. På TripIt kan du lägga in dina resmål och få aktuell info om flighterna samt alternativa resvägar om något skulle strula. Du kan även lägga till var du ska bo, vad du ska göra när du väl är där(kanske gå på teater eller konsert?) samt spara bokningdetaljer.

På så sätt kan du känna dig trygg och har all information du behöver och kan snabbt kolla upp kartor över var du befinner dig. TripIt finns även som en applikation till iPhone eller Android-mobiler tex.

Om man inte är lika ivrig att resa utomlands utan hellre vill hitta på något annorlunda här hemma i Sverige så förser dig Sverigesurfen med många idéer och alternativ till aktiviteter. Väldigt dåligt uppbyggd hemsida anser jag, men det finns mycket roligt där!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Safari 5 - nu ännu snabbare än firefox

Ungefär så lät det när Apple i sitt pressmeddelande avslöjade att en ny version av Safari nu finns ute! Självklart har vi anat att Safari 5 var på gång men Apple är bra på att överraska oss. Igår låg såklart nästan all fokus på deras nya iPhone 4 och då passar dom på att lite i efterhand skicka ut pressmeddelandet medan all fokus ligger på dom.

Det finns många förbättringar med Safari 5. Den nya JavaScript-motorn ska vara 30% snabbare än Safari 4 vilken innebär att dne är dubbelt så snabb som Firefox(3% snabbare än Google Chrome med). Ytterligare HTLM5-funktioner samt möjligheten för utvecklare att bygga egna extensions(tilläggsprogram) lär locka fler webdesigners.

Funktionen "Safari Reader" som tillkommer ska hjälpa oss att läsa längre texter på nätet. Den plockar ut det viktigaste textstyckena ur långa artiklar eller röriga hemsidor. Hur detta fungerar har jag dock inte kunnat testa än. Nu finns även Bing som valbar sökmotor om man inte trivs med Google eller Yahoo!

Jag laddade genast ner den nya versionen och hittills har allt flutit på som oljan i mexikanska golfen! Vill du också ha en enkel och snabb webbläsare finns Safari 5 att ladda ner till både mac och Windows här på Apples hemsida.
,,

Skrivare byggd av lego

En kille som nickar Horseattack på youtube la nyss upp en video på en fatastisk skapelse. En skrivare byggd nästan helr i lego, självklart krävdes det någon sorts motor samt sladdar för att koppla den till datorn tex. Äh det är ingen idé att jag sitter och förklarar allt när jag precis fått tillbaka talförmågan efter denna coola skapelse. Se bara videon!


Horseattack är min nya idol. Allt detta skapades på endast tre veckor då han jobbade med den kvällstid. Han har bara 1800 views på youtube hittills, hur går det till? Har sett videon länkad på minst fyra olika bloggar och ändå har så få människor i världen fått ta del av filmen!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,