Worms revolution ger oss maskklasser!

Team 17 berättade i förra året att de arbetar på en ny version av våra älskade maskar i spelet Worms. Tidigare har alla maskar sett likadana ut men nu inför spelet Worms Revolution ändras detta! Så nu behöver du inte bara välja vapen utan även maskklass, olika klasser kommer självklart med olika färdigheter.


Längst till vänster ser ni vetenskapsmasken. En filur som helst inte går in i närstriderna utan istället har färdigheter som stöttar dina andra soldater. Den healar ditt lag automatiskt och har andra smidiga knep som magneter.

Sedan kommer vi till det som tidigare var vår standardmask, soldaten. De till höger är också soldater men av en lätt och en tung klass. Den tunga (längst till höger i bild) skadar mer men rör sig istället långsammare. Den lättare är alltså den snabbaste masken på planen (ganska logiskt va?).


Jag tycker det här är en rolig förändring. Worms har alltid varit ett roligt spel men man kan inte släppa hur många versioner som helst utan att införa något nytt. Maskklasserna gör att strategitänket nu väger tyngre och det ska bli spännande att pröva i höst!