Superheroes can't be gay

Underbar superhjältelåt från våra kära grannar i Norge! Lite Lonely island stuk över den här låten men den handlar ändå om superhjältar så jag gillar den. Fyndig text även om den är väldigt "in you face". Skönt att några vågor säga vad dom tycker iaf, mer öppenhet to the world. Watch it! :)Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Test av 5 gratis körkortstest online

Efter många timmar spenderade med att plugga teori inför det teoretiska körkortstestet har jag nu en del skinn på näsan och vill dela med mig av mina upplevelser. Samtliga test är gratis och i denna recension ger jag först en samanfattaning och sen en mer utförlig text om testet längre ned.

Antal frågor står för det antal frågor som ställs per test. Antal test är antal test som finns tillängliga (300/40 innebär att 40 frågor slumpas från 300 tillgängliga). Förklaringar står för om man i slutet får förklaringar till varför det man svarade var fel/rätt, något som är mycket viktigt för djupinlärningen. Möjlighet att köpa extra test förklarar sig själv.


 


Körkort.se
Du kan där välja om du vill göra testet för personbil, motorcykel eller EU-moped. Just tester till moped och motorcykel är något som många av sidorna inte erbjuder och det finns många speciella regler för dessa fordon, så det är då ett stort plus med specialanpassade tester.

Dock består varje test enbart av 20 frågor och frågorna ändras inte mellan omgångarna, utbudet av frågor är alltså väldigt begränsat. Det är en bra blandning av frågorna men man får ingen utförlig förklaring till frågorna i slutet. Frågorna är väldigt faktabaserade, inte så mycket "tänka-själv". För den tävlinginriktade kan du även posta ditt resultat och jämföra med andra hah!
(Finns flertalet sidor som länkar till samma test, tex gratiskörkortstest.se och korkortsfragor.info)


(Klicka på rullgardinen högst upp till höger på sidan för att starta testet)
En sida med både gratis test och möjligheten att köpa 1000 frågor om du verkligen gillar gratistestet. De har dessutom en väldigt trevlig sektion som hetet "Teori och trafikregler" samt kort info om hur du tar körkort. Bra variation bland testets frågor med flera kluringar där du tvingas tänka till lite mer istället för att bara rabbla fakta. Flertalet bildfrågor där du ställs inför olika trafiksituationer.

Det jag gillar mest med den här sidan, förutom den rena designen, är hur resultatet presenteras i slutet. I slutet får du en utförlig förklaring till varför ett alternativ är mer rätt än ett annat, även om dom vid första anblicken ser nästan identiska ut. Svaren motiveras även med fakta från lagar och trafikförordningar.


Den största sidan hittills coh förutom de gratis testen finner du guider och du kan läsa om samtliga vägmärken. Du har tillgång till sex gratis kunskapsprov á 65 frågor samt möjligheten att köpa två vägmärkestest. Så ett stort utbud!

Ganska rörig sida i mitt tycke och man märker att personen som skapat den inte har svenska som modersmål. I slutet ser du tydligt vilka frågor du hade fel på men det ges förklaringar enbart till vissa av frågorna. Inte lika bra som körkortonline när det kommer till djupinlärningen alltså.


En sida som främst är till för betalande men dom har även ett smakprov på testen man kan köpa. Det gratis testet består av 20 frågor med ganska många vägmärken, bra! Inte ett jättebra test eftersom i slutet får du enbart se hur många rätt du hade, inte vilka frågor du svarade rätt på. Alltså måste du själv kolla i en teoribok efter om du vill få reda på var du hade fel. Lite tråkigt.


Väldigt generös sida med ett test som slumpar 40 frågor från deras bank med 300 gratis frågor. Mycket frågor om vägmärken och regler, en hel del bilder med trafiksituationer som kan uppstå. Det enda negativa jag finner är att du med det här testet inte får någon förklaring till varför du hade fel eller varför svaret är rätt. Detta måste du alltså kolla upp själv om du verkligen vill lära dig något.

Men annars positivt att dom faktiskt erbjuder ett så stort utbud av blandade frågor, det största testet hittills! Dock gick det ibland lite segt för mig så det krävs en bra uppkoppling och uppdaterad flashplayer för att allt ska fungera.Så det var allt från mig! Ta det nu lugnt ute på vägen! :)

Tandborste med en touch av nörd


 

Jag var bara tvungen att lägga till ett smack, mitt favoritslagord... Så den här roliga tandborsten fick mig genast att tänka på The big bang theory och de färgranna seriernas underbara värld. Den är från Jordans serie individual design och går därför att köpa i flera olika storlekar samt olika "hårdhet" på borsten. Perfekt för dom som precis som mig är den bredkäftade grodan och behöver nå långt in. Någon som minns historien om den bredkäftade grodan?

 

Tandborsten finns i alla livsmedelsaffärer jag har besökt, så den är förmodligen inte svår att finna för dig heller. Ja en billig present om du vill överraska någon i påskägget, ett ganska bra komplement till allt godis skulle jag säga haha!