Recension: Sucker Punch!

Från regissören Zack Snyder som skapat bla filmen 300 och Watchmen(<3) är ytterligare en intensiv rulle med snabba vändningar och massor av specialeffekter här. Sucker Punch är en mix av fantasy, tv-spel, massor av action och tänkvärda citat. Vad som till början känns som ett enda kaos blir under filmens gång klarare och ja, självklart har den en sensmoral.

Allting börjar med att en familj slås sönder och den överlevande systern blir av styvfadern placerad på ett psykhem. För att överleva alla motgångar tar hon sin tillflykt till fantasin där hon har kontroll över sitt eget öde. Baby Doll blir hennes namn. Bland det första hon gör är att utarbeta en plan för hur hon ska kunna fly innan hon blir förintad.


Jag var inte riktigt beredd på exakt hur overkliga Baby Dolls drömmar skulle vara och det kändes som att jag hoppat rakt in i ett tv-spel den första gången hon drömde. Det är så mycket specialeffekter och animeringar att den nästan borde räknas som en datorgjord film. Man kan tydligt se regissörens kärlek till dramatiska och betydelsefulla stillbilder. Varenda sekund är som en tavla med 1000 budskap.

Till er som har sett watchmen: tänk dig scenen där knappen med den gula blodiga smiley:n faller genom regnet efter att The Comedian blivit mördad. Precis så känns det fast hela filmen igenom. Efter ett tag blir man så uppfångad i Baby Dolls drömmar att man förtränger alla tankar om vad som är "realistiskt" eller vad som är "verklighet" bara för att abrupt väckas ur drömmen.

Efter slutet lämnas man med samma känsla som efter man sett Matrix för första gången, hur var det nu allt hängde ihop? Hur var det EGENTLIGEN? Jag skulle inte kalla detta en film för alla men uppskattar du Watchmen bör du även se den här.