Halloween är här!

Såg nu den första pumpan som ställts ut. I morse fick jag på 10 minuter omvandla min bror till en målare då dom ska gå utklädda i hans skola. Elevrådet i min skola släckte ner och pyntade hela cafeterian. Elevrådsrepresentanterna sprang runt utklädda och hoppade ut från skåpen för att skrämmas. Jag själv går runt i min pumpatröja med mottot "Be scary...". Jag bär även halloweentrosor!

Som ni ser har jag även spenderat timmar med att halloweenpynta bloggen. Nej nu ljög jag. Men jag hoppas ni har fått en lika härlig start på halloween(och kanske även höstlovet?) som jag har. Om inte bör ni kika på det här youtubeklippet:


Det var riktigt svårt att hitta ett vettigt klipp med många halloweentrick faktiskt, dom flesta lägger bara upp en enda video på sitt egna übertrick samt guider hur man gör det. Sen är musiken helt fel på dom flesta klippen men jag ä int bitter....

Gamex - Sveriges första spelmässa

Snart smäller det! Den 4-7 november går Sveriges första spelmässa, Gamex, av stapeln. Jag är en av dom som gått och längtat efter det här sen dom släppte det första pressmeddelandet att vi under 2010 kommer få en spelmässa till Sverige. Nu är den snart här och vi kommer få se representanter från fler stora företagsnamn än jag vågade hoppas på.

Som vanligt är det väldigt mycket hemlighetsmakeri(men vad vore en stor mässa utan några överraskande nyheter?). Från dom intervjuer jag lyssnat till kan man fastställa att det kommer bli väldigt mycket tävlingar (och självklart tillhörande priser) och spel att testa. Super Mario firar 25 år och PacMan firar 30, detta kommer självklart firas!Nu kommer bara den stora frågan vilken dag man vill besöka mässan...
Det jag ser fram emot allra mest på mässan är:

 • Blizzards monter. Som en WoW-spelare med Cataclysm så här nära knutarna kommer Blizzards monter bli ett självklart besök. Kanske vi även får se något av Diablo III?
 • Activision overall! Call of Duty Black Ops och Star Wars The Force Unleashed 2(STAR WARS <3<3<3 btw någon stavade fel på unleashed på gamex hemsida, fail....) kommer definitivt finnas där. Själv är jag sugen på att spela lite DJ hero 2, jag har inte ens testat ettan men jag gillar den typen av spel!
 • Kinect har världspremiär. Det kommer inte gå att köpa men vi kommer få spela det! Jag minns fortfarande när man testade att spela Eye Toy till Playstation2 för första gången och nästan ramlade omkull av fascination när man såg sig själv dyka upp inne i tv:n. Jag tror att kinect kommer skapa den känslan fast ännu starkare pga förbättringarna i rörelsekänsligheten(är det ens ett ord?). Kinect will be awesome, det är vad jag försöker säga.
 • Super Mario och hans vänner fyller år. För er som är duktiga på att spela Mario Kart Wii går det att tävla om fina priser. Jag själv är ingen höjdare då jag inte äger spelet så min chans är minimal. Jag tänker dock tvinga någon vänlig själ att fota mig med Mario för han ska finnas där!
 • EA i mängder. Medal of Honor(kriga i Afghanistan), Rock Band 3(spela keyboard för första gången!), Need for Speed Hot Pursuit (med autolog, möjlighet att jämföra sig med kamrater oavsett spelplattform) och det största av dom alla *trumvirvel* Dragon Age 2! Tycker det känns som att Dragon Age: Origins kom alldeles nyligen men redan nu får vi förhandstitta på tvåan.

Jag hörde att The Phone House kommer och genast tändes en idé. Kanske vi kommer få känna på en mobil med Windows Mobile 7, Microsofts nya mobiloperativsystem? Microsoft är ju redan där så kanske kanske? Jag håller tummarna för det. En sak är säker, man lär inte gå där uttråkad med alla dessa utställare och tävlingar. Et underbart initiativ av skaparna och jag hoppas denna mässa är här för att stanna.

Vi ses i Kista Mässan!

kloner på svävande hundar!

Såg för några veckor sen en rolig bild tagna på två hundar i mitten av ett hopp. Nu fann jag samma bild fast photoshopad så hundarna blir magiska svävarhundar för klonerna att rida på. Helt underbar! Skrattade så jag grät.


'


Har redan nu börjat planera vad för kläder som är roligast att ha när man går på gamex. Tror jag har bestämt mig för en star wars-tröja nu! Ja det blir det.

Helt värdelöst inlägg men jag hoppas ni också fick ett litet skratt iaf.

Nighttime...... DAYTIME!

Mitt förra inlägg påminde mig även om en extremt rolig youtubefilm som alla borde se.


Gmail temat rekord slår alla rekord!

Jag har flera mail-adresser men en av dom jag använder flitigast finns på gmail. Jag gilllar verkligen upplägget, mycket mindre plottrigt än tex hotmail. Med gmail kan man även välja mellan massor med olika snygga teman. Jag har kört lite olika men för några veckor sen upptäckte jag temat Rekord och föll pladask!!

Det är retro gaming-inspirerat och påminner om tidiga marios värld. Sen får man även små söta ikoner bredvid sitt namn, ikoner som tex space invaders eller blips från pac man. Lyckan var komplett!


Igår kväll när jag kom hem efter en tjejkväll loggade jag in på mailen och upptäckte att temat hade ändrats! Det var nu svart och fullt med stjärnor. Jag blev givetvis lika exalterad som när jag hitttade temat för första gången. Det krävs inte mycket för att få mig glad. Men det jag ville komma till: gmail ni äger på design!Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Stor eller liten, enkel eller komplett?

Klantig som jag är tappadejag min mobil för en vecka sen, jag har alltså levt utan mobil i en hel vecka. Det känns inte så konstigt som jag trodde det skulle kännas. Jag står nu inför det stora valet, vilken mobil ska bli min nästa?

En mycket klok svensklärare präntade en gång in teorin om historiens pendelrörelse. När saker utvecklas går ofta utvecklingen som en pendelrörelse, man vill göra tvärtemot dom senaste trenderna och revolutionera lite. Mobilerna har sen dom kom alltid strävat efter att bli mindre. Själva idén med mobil var en liten portabel mobil.


Nu när det inte längre är en utmaning att hålla dom små och slimma har man istället börjat sträva efter en så stor och klar skärm som möjligt. Det finns små mobiler på marknaden men dom är inte lika surfvänliga som touch-mobilerna. Jag vill kunna surfa som alla andra med sina gigantiska mobiler men dom ryms inte i mina byxfickor.

Dagens i-landsproblem? Oh ja! Nu måste jag alltså välja mellan en stor fin skärm och skönt surfande eller en mobil som ryms i fickan. Ibland önskar jag att jag var pojke, dom har så mycket större byxfickor att fylla med prylar! Den enda kompromiss jag ser som verkar rimlig är Sony Ericssons x10 mini. Jag är vilse...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Miljöproblem är hetare än vad du tror!

När det kommer till intergritet och upphovsrätt finns det många människor bakom tangentborden som kan skriva långa uppsatser om vad staten gör fel. Tydligen väcker även miljöfrågorna och anledningen till våra temperaturökningar likartade reaktioner hos den något äldre generationen.

På NyTeknik lades en artikel om svenska professorer som ifrågasätter en FN-rapport upp. Denna artikel väckte en storm av miolslånga inlägg och diskussioner mellan diverse miljöfanatiker. Okej fanatiker kanske var att ta i men kolla själv mängden och längden på kommentarerna!


När NyTeknik sedan skrev en ny artikel om att FN-artikeln väckt massor av läsare och så tog dom upp några kommentarer som exempel. Även denna artikel har fått flertalet novellånga-kommentarer där diskussionen fortsätter.

Det är intressant att se vad mycket åsikter(och även en hel del kunskap som åsikterna grundas på) det finns bland ingenjörerna i Sverige. Tänk bara hur många timmar som måste lagts ner för att knåpa ihop alla kommentarer? Jag kunde nästan inte hålla mig för skratt när jag bläddrade mig igenom allt!

Hur en nörd överlever hösten

Fick ett mail från blogg.se där dom länkade till ett inlägg med snabba råd om hur man överlever höstdepressionen. Jag kände inspirationen flöda och här kommer mina tips på hur en nörd ska klara sig igenom denna årstid! Visserligen påverkas vi som sitter inne och ugglar vid datorerna lika mycket som övriga människor men ni får ta denna lista med en nypa salt.

 

 1. Under hösten kommer nördens mest passande högtid(ja det är en högtid!), halloween! Vi får klä ut oss till vår favoritsuperhjälte eller spelkaraktär utan att någon anmäler dig till psykhemmet. Så sätt igång redan nu med pysslet att fullända din dräkt. Om du inte blir bjuden till en halloweenfest kan du alltid bära den på nästa nörd-mässa.
 2. På tal om mässor... 4-7 november smäller det! Gamex, Sveriges första och största spelmässa, äger rum i Kistamässan! Bla kommer vi få se Blizzards monter, Black Ops och Kinect har världspremiär! (inlägg med mer om Gamex kommer snart, tagga!!!!)
 3. Höstrusket ger dig en anledning att stanna inne. Du kan sitta och surfa hela dagarna utan att någon på facebook kallar dig datornörd, du är nu bara en i mängden av alla innesittande människor.
 4. Inomhusaktiviteter blir populära på helgerna, kanske dags att dra ihop polarna och hålla ett LAN?
 5. Det är mörkt större delen av dagarna och alla vet att film bäst ses i mörker. Skriv upp en lista över alla dom filmer du hört talas om men aldrig tagit dig tiden att se.
 6. Film-marathon är en perfekt idé! Star Wars , Matrix eller kanske tom en hel serie? Dags att uppleva gamla godingar.
 7. Sätt ihop den perfekta spellistan på Spotify! Musik muntrar upp och oavsett om du sitter med photoshop, bygger hemsidor eller spelar kan musik i öronen hjälpa. TIPS: Spotify har ett stort utbud av filmmusik, sök upp dina favoritfilmer!


Hösten måste vara min favorittid på året. Jag älskar att sitta inne och mysa, sen händer det så mycket roligt med mässor och lan eftersom helt plötsligt har alla tid att sitta inne! Att jag fyller år gör ju inte saken värre heller, woooohooo!

Dagens skratt: Hericsson!

Ja som rubriken avslöjar fick dagens skratt idag gå till Hericsson.  Det första man ser på sidan är deras Hericsson-loggan som ser nästan på pricken ut som ett annat stort mobiltillverkarföretag hmm... Ja det är ett stort kinesiskt bolag som ägnar sig åt kopiering av mobiler!


Här är deras "i6", iPhone 4 rip off med apple-loggans äppelblad felvänt och en extra Hericsson logga därunder! Dom två bilderna till höger antar jag ska visa mobilen med ett extra skydd?Ta er en titt på sidan och ni kommer nog dra på smilbanden ni med när ni ser deras produkter!

Robotarna tar över

Inte nog med att fabrikerna mekaniseras, här har ni världens första robot-popstjärna!

HRP-4C sjunger inte bara, hon dansar även. Hon dansar i takt och synkat med bakgrundsdansarna(eller bakgrundsdansarna dansar synkat med roboten skulle jag snarare tro). Är det bara jag som får samma känsla här som när man ser filmen I Robot?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,