teaser trailer för Ice Age 4!

Är ni precis som jag stora Ice Age fans? Hur kan man låta bli att älska alla dessa skruvade istidskaraktärer? Nu har en kort teaser trailer släppts för den kommande Ice Age 4 Continental Drift (eller Jorden skakar loss som den svenska titeln blir. Man översätter dock aldrig Ice Age till Istiden, varför översätta resten av titeln då? Fånigt) släppts. Full fokus på den rufsiga ekorren Scrat och hans ständiga kamp för att få ekollonet! Enjoy:

 

Så i den nya filmen kan vi alltså se hur Scrat skapar en jorbävning som spräcker jordens skorpa och skapar kontinenterna så som vi känner dom idag (det är även Scrat som orsakar italiens konstiga stövelform, tack för den förklaringen Dreamwork!). Jag ser förväntansfullt fram mot att få veta på vilken kontinent Sid, Manny, Diego och alla deras vänner hamnar. Får upp en jätterolig bild i huvudet över en mammut fast i regnskogen, en mammut för stor för att komma mellan träden hehehe.


Furdiburb Lite - roligt spel för android

Hittade häromdagen ett väldigt roligt spel för din Androidtelefon som jag inte tror allt för många hittat ännu. Minns ni tamagotchin? Det är lite åt det hållet fast ett mycket bredare spel. Det krävs tanke och en hel del tur för att knäcka hur man tar sig vidare. Det gäller att ta hand om din alldeles egna alien i den galna värld den lever separerad från sina alienkamrater.

Furdiburb börjar med att man finner ett ägg utanför ett hus med en höna ovanpå. Sen är uppgiften att klura ut hur man kan kläcka ägget så att man får fram sin alien. Man kan vänta ut ägget i timmar eller pröva sig fram till dom tre olika sätten att påskynda kläckningen, det går att göras på under en halvminut. Detta är vad som får mig att gilla spelet så. Du får aldrig några instruktioner utan får helt enkelt pröva dig fram!

 


Den andra saken som jag uppskattar med spelet är den roliga grafiken och utnyttjandet av din smartphones alla funktioner. Man ser direkt att det är någon med mycket fantasi och egen erfarenhet av spel som utvecklat den här designen. Självklart var jag tvungen att snoka vidare och även på tillverkaren Sheado's hemsida får du njuta av fler roliga bilder i deras header och kreativa videos för deras två andra applikationer (en time lapse videoskapare och en för att göra stop motion videos).


För att tjäna poäng i spelet har dom en "riktig" speldel där det inte gäller att få furdiburb att gå bra utan det gäller att få honom att resa så långt som möjligt genom rymden. Då utnyttjas telefonens gyro-funktion och man får studsa sin alien på himlens stjärnor för att komma till olika planeter, precis som i spelet Doodle jump eller Abduction om ni spelat det.Ännu en fördel är att det faktiskt fungerar att spela på min Sony Ericsson mini med dess pyttelilla skärm, dock är det lite pilligt ibland men det laggar inte som Angry Birds gör pga problemen med upplösningen. Nu är det här som sagt bara Lite-versionen men skaparna säger att mer är på väg. Dom hade faktiskt en update senast i förrgår som skapade ännu fler saker att klura ut. Hade det funnits på svenska hade det varit det ultimata spelet för alla små människor ni känner, det är trots allt gullegull riktigt kul för oss lite större också.