Furdiburb Lite - roligt spel för android

Hittade häromdagen ett väldigt roligt spel för din Androidtelefon som jag inte tror allt för många hittat ännu. Minns ni tamagotchin? Det är lite åt det hållet fast ett mycket bredare spel. Det krävs tanke och en hel del tur för att knäcka hur man tar sig vidare. Det gäller att ta hand om din alldeles egna alien i den galna värld den lever separerad från sina alienkamrater.

Furdiburb börjar med att man finner ett ägg utanför ett hus med en höna ovanpå. Sen är uppgiften att klura ut hur man kan kläcka ägget så att man får fram sin alien. Man kan vänta ut ägget i timmar eller pröva sig fram till dom tre olika sätten att påskynda kläckningen, det går att göras på under en halvminut. Detta är vad som får mig att gilla spelet så. Du får aldrig några instruktioner utan får helt enkelt pröva dig fram!

 


Den andra saken som jag uppskattar med spelet är den roliga grafiken och utnyttjandet av din smartphones alla funktioner. Man ser direkt att det är någon med mycket fantasi och egen erfarenhet av spel som utvecklat den här designen. Självklart var jag tvungen att snoka vidare och även på tillverkaren Sheado's hemsida får du njuta av fler roliga bilder i deras header och kreativa videos för deras två andra applikationer (en time lapse videoskapare och en för att göra stop motion videos).


För att tjäna poäng i spelet har dom en "riktig" speldel där det inte gäller att få furdiburb att gå bra utan det gäller att få honom att resa så långt som möjligt genom rymden. Då utnyttjas telefonens gyro-funktion och man får studsa sin alien på himlens stjärnor för att komma till olika planeter, precis som i spelet Doodle jump eller Abduction om ni spelat det.Ännu en fördel är att det faktiskt fungerar att spela på min Sony Ericsson mini med dess pyttelilla skärm, dock är det lite pilligt ibland men det laggar inte som Angry Birds gör pga problemen med upplösningen. Nu är det här som sagt bara Lite-versionen men skaparna säger att mer är på väg. Dom hade faktiskt en update senast i förrgår som skapade ännu fler saker att klura ut. Hade det funnits på svenska hade det varit det ultimata spelet för alla små människor ni känner, det är trots allt gullegull riktigt kul för oss lite större också.

 


Kommentarer
Postat av: Robin

Det där fick mig att tänka på ett PSP spel vid namn Patapon 1 och 2. Grafiken påminner lite om dom två titlarna ialla fall =) ha en fin dag!

2011-01-27 @ 18:56:57
URL: http://gamingground.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback