LEGO Digital Box, augmented reality kiosk

Lego har alltid supportrat tekniskt lärande. Hur många har inte suttit där med legobitarna och försökt konstruera det coolaste fortet någonsin? Det finns även flertalet datorspel ute från LEGO. En stor hit bland yngre barn. Idag fick jag även syn på en annan häftig teknik som lego gett sig in på. Augmented Reality eller förstärkt verklighet som det heter på svenska. Augmented Reality är ett samlingsnamn för all teknik som kopplar samman information från vår fysiska omgivning med förprogrammerad mjukvara.

Vi kan se detta i diverse mobiltelefoner när man fotar kända byggnader förser mobilen en med information om byggnaden. Ett annat exempel som är mycket mer simpelt är Playstation's Eye Toy spel. Man filmas av en webkamera och ser sen sig själv på tv-skärmen och man är faktisk i spelet. Med hjälp av rörelser smäller man sen ballonger och spelar tennis tex.

Hur kan detta hjälpa lego? Ja det är ingen ny produkt som är skapad utan dom har skapat en "kiosk" försedd med denna teknik som ska hjälpa dom att sälja sitt lego ute i butikerna. Man tar en valfri kartong från lego-hyllan och håller upp den framför legos Digital Box. Någon sekund senare dyker en modell av det Legobygge som finns inuti den valda kartongen upp. Ni måste se videon för att förstå hur häftigt det är!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback