Microsofts nya tangentbord för gamers

Det är sällan man får se bra tilläggsprodukter från operativsystemstillverkare. Oftast ä'r dom överbetalda och tillför inget extra inom prestanda om man jämför med billigare konkurrenter på marknaden. Dock kan dom som Apples möss vara snyggare i designen men dom  är definitivt inte tillräckligt snygga för det priset. Det är ju trotts allt ett behov som måste fyllas, inte bara ögonbehovet av nya teknikprylar.

Nu i mars släpper Microsoft ett nytt tangentbord i Sverige med gamers som målgrupp. Så klart kan ni vanliga dödliga också ta en titt på tangentbordet för det är mycket funktioner för pengarna. För en gångs skull ligger alltså tangentbordspriset i underkant jämfört med övriga marknaden om man går efter likvärdiga tangentbord. Sidewinder x4 blir namnet på denna best och för ca 600 kr kan den bli din.


Vad gör detta tangentbord ett tangentbord till för gamers kanske ni undrar. Tja till att börja med ser ni sex knappar till vänster. Det är knappar till för att man programmerar in macros, kombinationer av tangentnertryckningar skulle man också kunna kalla det. Man kan även använda dom som snabbstartsknappar för olika program. Kanske lirar du inte så mycket i mrkret på lan som en gamer och tycker att det orangea ljuset är lite för mycket. Då finner du en knapp i vanster hörn högt upp där du kan ställa in detta. Dessutom stödjer den profiler, dvs om du vill ha speciella inställningar för tangentbordet menar du kör ett visst program eller spel sparas detta som en "profil". Med profiler kan du då behålla inställnignarna tills nästa gång du startar programmet.

Den största fördelen och även det viktigaste att nämna med denna produkt är dess anti-ghosting system. När du spelar händer det ofta att du håller in flera knappar samtidigt. Har du då ett dåligt tangentbord kommer det endast reagera för dom tre första knapparne du håller in och alla andra du trycker på "ghostar" dvs datorn känner inte av dom. Microsoft kommer med det här tangentbordet slå ett nytt rekord tror jag. 26 tangentnedtryckningar samtidigt är vad den klarar av att läsa. Alltså krävs det tre personer samtidigt (om man inte har fingrar stora nog för att täcka flera tangenter) för att du ska få känna på ghosting.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback