Solcellsladdande mobil, nyskapande av Puma

Jag har länge kollat på en enkel solcellsladdare i iPod Nano storlek. Lätt att lägga ner i väskan och du slipper få slut på batteri (om det är ljust ute dvs). Verkar väldigt praktiskt och konstigt att det inte skrivs mer om denna miljövänliga pryl.

Nu verkar det iaf som att marknaden har fattat att ständig uppkoppling och miljötänk är något många strävar efter. Puma lanserade tidigare idag sin smartphone "The PUMA PHONE" för dom aktiva. Det sägs att den kommer ut på marknaden här i Europa i slutet av April men inga prisuppgifter finns än.


Som ni ser är det inte en sån där gummiaktig och ful mobil vilket är det vanliga utseendet på mobilerna designade för ett aktivt liv. Riktigt snygg och med nyskapande med solcellsuppladdningen. Jag förväntade mig verkligen inte något så här bra från ett märke som inte direkt tillverkar några tekniska produkter.

"Blending together the influences of sport, lifestyle and fashion, the PUMA PHONE reflects the joy, spontaneity and individuality that the PUMA brand is known for."

Den har precis som dom flesta smartphones har den basic funktioner såsom bluetoothfunktioner, enkel tillgång till internet, stöder videosamtal, 3,2 megapixels kamera, touchskärm(såklart), webmail funktioner och en stilren design. Det som gör den till en mobil för aktiva människor är dess avancerade positioneringssystem. Du finner både GPS, kompass, geotagging och kartor m.m. i den här telefonen. Solcellsladdningen är också en fördel för dom som alltid är på språng och vistas mycket ute på somrarna. Stegräknare och tidtagarur ingår såklart också.

Kommentarer
Postat av: Johan

Vem är den egentliga tillverkaren? HTC?

2010-02-17 @ 12:39:02
Postat av: Johan

Hittade tillverkaren. Det är det franska företaget Sagem.

2010-02-17 @ 12:47:37
Postat av: Ekoprylar

Den är cool, men jag håller med om att det är svårt att hitta en liten smidig solcellsladdare. I vår butik har vi ett batteripack som man kan ladda med solceller men jag har sett att det ska finnas som typ nyckelringar med solceller på som man kan ha på mobilen. Problemet är väl att ju mindre yta desto sämre laddning.

2010-03-01 @ 10:45:19
URL: http://www.ekoprylar.se/butik

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback