Steam slår försäljningsrekord

För varje dag som går tar vi ett steg närmare den helt digitaliserade vardagen. Det är knappt så att skvior duger numera. Tjänster som Spotify, Film2home, iTunes och Voddler gör att du slipper gå till affären och köpa en skiva med musik eller en dvd-film. Istället skickas allt via nätet direkt till din dator. Nu verkar det som att spelbutikerna kommer få det tufft i framtiden.

Majoriteten av alla svenska spelare använder idag Valve Softwares Steam. Steam är ett program som gör det möjligt för dig att skapa kontakter med andra vänner som spelar, hålla koll på vilka spel dom kör och även tanka ner spel helt lagligt mot betalning. Med Steam kan du lätt mitt i spelet tab:a upp din lilla chattruta och bränna iväg ett snabbt meddelande till en kompis som vill något utan att nånsin behöva stänga ner hela spelrutan. Dessutom ser du exakt vad dina vänner spelar och kan joina dom och köra några matcher tillsammans.


Det här med att ladda ner spel via internet har det varit mycket strul med. Kopieringsskydden fungerade inte alltid som dom skulle och blockerade trots att du betalat, sen var det här även rätt avancerad teknik och Steam tog överpriser. Idag är dock allt sånt fixat, dessutom har vi betydligt snabbare internetuppkopplingar. För några år sen kunde det ta flertalet timmar att ladda ner ett spel om man hade otur.

Tydligen trivs spelarna bakom sin skärm hemma för Steams försäljnningssiffror har ökat med 205% jämfört med tidigare år. Antalet steam-användare ökar också stadigt, dom är uppe i över 25 miljoner aktiva. Succéen för steam började redan med Counterstrike. Det som sålde bäst under året och som drar in mest är dock Left4Dead-spelen. Det första släpptes november 2008 och det var inte alla som hann få tag i det innan årsskiftet. Sen kom även uppföljaren för några månader sen, då visste alla vad Left4Dead var och var sugna på mer. Sedan Släppte även Infinity Wards en uppföljare till sina spel Call of Duty. Call of Duty Modern Warfare blev en riktig storsäljare och även utsedd till årets spel.


Jag måste säga att jag förstår spelarna helt. Jag skulle inte heller orka gå till affären och sen krångla med installationsskivor när du kan göra allt det med ett enkelt knapptryck hemifrån.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback