Windows Phone 7 Series

Så var det gjort. Microsoft har nu gett sig ut på mobilmarknaden med både mobil och operativsystem. Spännande dagar det här med Mobile World Congress, skulle kunna kasta ut 10 inlägg till om alla nyheter som avslöjats men jag tror inte mitt kursprov i Fysik A skulle gå så bra då...

 

Det är back to basics som gäller angående designen på själva OS:et. Inga 3D effekter, skuggor förutom enla stilrena rulleffekter, eller övergångsamnimeringar när du flyttar dig mellan dom olika funktionerna. Du har inte ens någon bakgrund utan bilden du ser på mobilen här ovan är det som är din "bakgrund" eller startfönster ska man kanske kalla det. Du väljer själv vilka länkar till program eller applikationer du vill se på startskärmen.

 

Klickar du på pilen uppe i höger hörn får du fram en lång lista över alla applikationer(lite som listan över "alla program" i start-menyn på windows operativsystem för datorer). Applikationerna matchar varandra i färgton och textstil, det är enkelt och stilrent som är kodordet här. Dom har bland annat ett ganska avancerat fotoprogram som ni ser en bit av här i skärmen ovan.

 

 

Det sägs att operativsystemet påminner lite om deras mediaplattform Zune HD, somm även finns integrerat i mobilen. Texten fortsätter på sidorna utanför skärmen. Man får aldrig in allt på en gång utan får bläddra fram och tillbaka över skärmen. Man kan enkelt nå sin xbox Live sida och se andras profiler m.m. Smart av Microsoft att knyta ihop både dator, mobil och tv-spel. Inget annat företag har lyckats lika bra som Microsoft med sina live-sidor för xbox spelkonsollen. Väl genomtänkt, Sonys Play Station 3 är inte ens i närheten av lika lätthanterligt.

 

 

 

Ser lovande ut för Microsoft, bara positiva rapporter hittills och detta lär bli deras största kliv in i mobilmarknaden.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback