Omedveten Facebook hackning

Här i veckan rapporterades det om en kvinna som omedvetet hade tagit sig in på främlingars facebook sidor. Hon satt med sin Nokia mobil och tänkte logga in på facebook. Hon skrev in facebook och kastades in utan att ens få frågan om användarnamn och lösenord. Väl inne märkte hon att hon hade mycket färre friend request och hon kände inte igen någon av dom människors statur updates hon kunde se. Hon gick in på profilen och upptäcker till sin förskräckelse att hon är en vit man istället för mörkhyad kvinna. Hon hade alltså kommit in på någon annans konto.

Hon trodde att det kanske var något fel med mobilen så hon loggade ut och ropade på sin syster och mor. Båda dom två ägde samma typ av mobil. Systern loggade in och kom även hon till en främlings sida. Deras mor som aldrig varit inne på facebook förut hamnade hos profilen från någon kvinna i Indiana. Dom var förundrade och skrämda, ingen av dom ville ha kvar sina mobiler nu.

Men hjälp kom och det visade sig att det var deras trådlösa router som var boven i dramat. Internet blandade ihop vem som var vem och skickade dom till helt fel ställen. Detta skrämde dock experterna eftersom de aldrig sett något liknande förut. Detta innebär att det mycket väl kan hända igen, även på ställen som är viktigare än facebook. Tekniskt sett borde det kunna hända även mellan en PC och internet, inte bara mobiler.

Nu ska ni dock inte gå och oroa er för era facebook-konton för en riktig hacker bryr sig inte om enskilda individer utan den vill sabba hela systemet. Nägra såna brister finns inte(ingen har iaf lyckats hitta dom) och att logga in på ett konto i taget och förstöra skulle ta oändligt lång tid.

Så surfa nu lugnt, ni vet aldrig vems konto ni hamnar på härnast!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Neha

Scary..

Tack så mycket=)

Allt bra med dig idag?:D

2010-01-19 @ 11:37:11
URL: http://nehaexponerar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback