Safari vs firefox, snabbaste webbläsaren

Den eviga frågan om webbläsare... Jag tror att det kriget aldrig kommer nå ett slut. Det kommer alltid finnas fans för alla sidor som inte ger sig, sen finns det dessutom ett stort antal som inte ens bryr sig om vilken webbläsare dom kör med. "Jag kör med internet! vadå webläsare? Jag kan inget om teknik, det är alldeles för komplicerat för mig. Jag går bara in på nätet" Den och liknande kommentarer har jag hört från många av mina tjejkompisar (no offence tjejer men vårt kön utgör en majoritet av dom som inte bryr sig om webbläsaren).


Nu undrar ni kanske, vilken är bäst då? Ja det är faktiskt en fråga som itne går att besvara. Alla webbläsare har sina fördelar. Angående frågan vilken som är snabbast är det också klurigt. Man får olika resultat i olika undersökningar, dock brukar safari och firefox nästan alltid ligga placerade som 1:a och 2:a. Det är rätt hugget som stucket, skillnaderna i hastighet mellan webbläsarna jämnas ut allt mer och mer genom åren.  Jag har testat samtliga och kör själv med Safari. Internet explorer som är den mest populära webläsaren(för att det är vad microsoft väljer att förse alla sina datorer med och vanliga svensson orkar sällan ladda ner någon annan) känns enligt mig märkbart långsammare. Opera och google chrome tycker jag inte heller når upp till Safaris nivå.

Firefox är den webläsare som ligger 2:a på popularitetsskalan. Den är snabb och dess största fördel är alla plugins/addons/applikationer som finns lättillgängliga. Du behöver aldrig vara orolig att något inte ska passa din webbläsare. Med Safari har jag flera gånger upptäckt att jag saknar vissa program. Jag kan tex inte lyssna på webradio och inte heller se på alla streamade videoklipp. Trots detta känner jag mig mer hemma med safari. Det känns enkelt, rent och snabbt. Sen använder jag firefox som ett kompliment istället.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: MICAH<3

sv:Hahah ah så brukar det vara med mig också :D allt bra annars?<3

2010-01-15 @ 22:10:26
URL: http://micah.blogg.se/
Postat av: Neha

Tack så hemskt mycket:D

Det är trådar som lossnat från ett tyg=)

2010-01-15 @ 22:29:45
URL: http://nehaexponerar.blogg.se/
Postat av: viktoria

ah det va verkligen en upplevelse och jättefint! :) Ja man blev väldigt sugen på att ta fram skidutrustningen men vi va där på sommarlovet så hade inga grejer med oss :P

2010-01-15 @ 22:50:45
URL: http://viktoriasundberg.blogg.se/
Postat av: MICAH<3

sv:Hihi ah samma här :D<3 vad har du gjort idag då?

2010-01-15 @ 22:56:20
URL: http://micah.blogg.se/
Postat av: Simone

sV: Haha jag skriver också "Skitsnyggt" fastän "skit" kanske inte låter så bra ^^ TACK! :D

2010-01-16 @ 02:05:45
URL: http://fattybom.blogg.se/
Postat av: MICAH<3

sv:Hihi okej :D ah faktiskt samma sak, jag har bara varit hemma idag, och gjort en film :D

2010-01-16 @ 02:07:43
URL: http://micah.blogg.se/
Postat av: rebecka

Jamen visst var det;) (Y)



du kan ju testa! Hahah

2010-01-16 @ 09:38:55
URL: http://mittnamnarrebecka.blogg.se/
Postat av: Christian

Hej! I skrivande stund är opera den snabbaste webbläsaren... Enligt http://blogg.loopia.se/2010/03/15/snabbaste-webblasaren/

Och http://www.idg.se/2.1085/1.314188/varldens-snabbaste-webblasare



Jag testar den nu! Ganska okej faktiskt.



Vänlig hälsning

Christian.

2011-03-28 @ 10:47:52
URL: http://my.oriflame.se/naturalcosmetics

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback