33 hetaste unga teknikföretagen

Igår vid den här tiden var jag påväg in till Berns för att höra vilka företag NyTeknik och Affärsvärlden tillsammans valt ut till 33-listan. Cruisade runt där med massa gamla tekniknissar samt lite yngre nykomlingar. Lyssnade på föredrag om saker man ska tänka på innan man skapar ett företag. Fick höra lite snabbt hur förspråkare från olika företag skulle hålla sitt tal om dom hade 2 minuter på sig att övertyga en investerare. Varje år anordnas detta evenemang för att belysa kända och mindre kända nystartade företag som har en nyskapande produktidé och mycket att ge på marknaden.

Chefredaktören Jon Åsberg från Affärsvärldens och NyTekniks chefredaktör Lars Nilsson, bild lånad från Ny tekniks hemsida.

På bilden kan ni se vilka krav som ställs på företagen som anmäler sig. Under kvällens gång fick vi höra presentationer av massor med intressanta företag och även se en hel del kända ansikten. Såg folk från Voddler och Lars Leijonborg tex.

Spotify och twingly var väll dom mest välkända företaget på listan. Det fanns företag som stoppade barnpornografi(Netclean), sjukvårdsverktyg(Diabetes Tools, Olink, Synthetic MR med flera), bygger ir-kameror (Irnova), gör det möjligt att följa fotbollsspelarna på planen digitalt (Tracab) och massa fler. Vill ni läsa om alla hittar ni det här!

En intressant och lärorik kväll enligt mig. Ett bra anordnat arrangemang, allt flöt på och man fick ingen "dötid". Tack för en trevlig kväll får jag väöll säga till Ny teknik, affärsvärlden och alla företagare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback