drivrutiner för synaptics touchpad

Idag släppte synaptics nya drivrutiner för deras touchpad som sitter på bland annat HP:s bärbara datorer. Detta innebär en massa nya funktioner och ger samtliga som äger en touch pad från synaptics multitouch-funktioner. Ingen uppdatering av drivrutiner har tidigare fått mig så här glad. Jag har suttit och kladdat på min touchpad i säkert en timme bara för att testa dom nya funktionerna, läsa på och reglera inställningar.

Drivrutinerna finns att ladda ner för både Windows Xp och  Windows Vista/7. Du måste starta om för att uppdateringen ska börja gälla. Sedan kan du gå in på program - synaptics och i mappen hittar du en massa korta videoklipp över alla rörelser och funktioner som finns. Väldigt användarvänligt av synaptics!

Jag tänkte gå igenom dom grymmaste nya funktinerna:
Pinch ger dig möjlighet att med två fingrar som du nyper ihop eller drar isär zooma ut eller in. En funktion som används ständigt på världens iphones och ipod touch. Väldigt praktisk vid bildredigering!

Tvåfingers-scroll genom att dra två fingrar över pekplattan rullar du åt det håll du drar. Upp, ner, höger, vänster.

ChiralMotion-rullning är ett sätt att scrolla men det är lite knepigare att förklara. Du startar med fingret uppe i höger hörna om du vill scrolla upp eller ner. Sen drar du en cirkel, medurs om du villl neråt, moturs om du vill uppåt. Vill du scrolla åt sidorna startar du med fingret nere i vänster hörn. Ett varv medurs tar dig åt höger, ett varv moturs tar dig åt höger.

Chiralmotion-rullning var jag tvungen att slå på själv, den fungerade inte driekt efter installationen. För att komma till Synaptics inställningar högerklickar du på ditt skrivbord. Sen klickar du anpassa - muspekare. Inne på muspekare väljer du fliken enhetsinställningar. Markera din touchpad och sedan inställningar. Där kan du ställa in allt från hur känslig din touchpad ska vara till vilka funktioner du vill ha aktiva.


EdgeMotion gör att rullningen fortsätter åt det håll den var på väg även efter du släppt fingrarna eller nått kanten på touchpad:en.

Moment gör att du får en mjukare rörelse som reagerar på hastigheten med vilken du drar fingret. Drar du snabbt över touchpad:en åker du snabbt över hela skärmen. Drar du långsammare åker du långssammare och inte alls lika långt.

Trefingerstryck är en funktion som ger dig möjlighet att öppna ett program med en fingertryckning! Det förinställda är notepad men du kan så klart välja program helt själv. Du kan ha mer än ett program inlagt! Du kanske vill få upp webläsare, mail, spotify samt photoshop med en fingertryckning när du loggar in?

Här nedan kommer en kort video där dom demonstrerar tre av dessa häftiga nyheter!

Kommentarer
Postat av: Ronja

Jag hoppas att du fortsätter med att uppdatera din blogg - den har verkligen potential :)!

2012-03-18 @ 16:08:05
URL: http://hemförsäkringidag.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback