dropbox - ett smart gratis näthårddiskprogram

Trött på att släpa på USB-minnen eller maila över filerna när du jobbar från fler än en dator? Då passar Dropbox dig!

Det finns många sidor som tillåter dig lagra data online men Dropbox Online är lite smartare än så. Det första du behöver göra är att gå in på deras hemsida och registrera dig. Sen måste du även ladda ner själva programmet och installera det. När allt är gjort kommer det dyka upp en mapp vid namn "My dropbox" bland dina dokument(samt en liten ikon i meddelandefältet om du använder windows). Detta funkar för windows, mac, linux samt finns även som app för iphone (men den appen funkar även för android har jag hört).


Varför ska ni då välja dropbox istället för någon annan gratis onlinelagringstjänst? Jo dom erbjuder ett mer användarvänligt upplägg. Du slipper själv sitta och ladda upp fil för fil på deras hemsida. Det räcker med att du drar över filerna till din "my dropbox"-mapp så lagras dom online automatiskt. Sen är det bara för dig att ladda ner programmet på din andra dator och öppna mappen där.

Dom mappar och filer som du lagrar i "my dropbox" ser precis ut som vanligt och fungerar som vanligt, enda skillnaden är att du kan se en grön liten bock som indikerar att filen går att nås från andra datorer. Sen går det självklart att dela filer med andra dropboxanvändare om du högerklickar på filen och går in på dropbox-menyn. Sen är det bara att lägga till mailadressen till personen och ett valfritt meddlelande. När den sen accepterar genom att klicka på en länk som mailas till den dyker aoutomatiskt den filen upp i personens dropbox.

När din "my dropbox"-mapp skapas ingår én undermapp kallad "public". Allt du lägger i denna mapp blir tillgängligt för alla, även folk utan dropbox-konto. När du har en fil i mappen kan du även länka till den och skicka länken till andra. Lite som spotify när man länkar till sin spellista tex.

Som sagt, lite mer användrarvänligt. Råkar du radera en fil finns det ett online-arkiv som lagrar alla filer upp till 30-dagar där du kan hämta tillbak något om du ångra dig. Allt är helt gratis men självklart finns det även möjligheten att betala för att få ut lite mer. Annars skulle det aldrig gå runt. Gratisanvändare får 2GB utrymme. Vill man utöka till 50GB får man betala en månadsavgift på 10$, 200 GB kostar 20$/månad

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Stefan

Jag har använt Dropbox ett tag nu på mina datorer och är helnöjd med Dropbox.Använd min länk nedan när ni vill skaffa Dropbox.

https://www.dropbox.com/referrals/NTY0NjU4NDk5

2010-04-27 @ 15:55:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback