Pyssel med temat star wars

Vill du vara hippaste mormorn eller mamman och samtidigt pyssla med dina små kan dessa Star Wars pyssel vara ett alternativ! Vissa pyssel kräver lite övervakning och hjälp om man är liten, medan andra är mer klippa och klistra. Så här kommer mina tre favoriter; Star Wars snöflingor, en hemmabyggd light saber (lasersvärd) och Princess Leia hårbullar för tjejerna.1. Star Wars snöflingor. Det svåraste pysslet. Kräver papper, penna, passare, sax och kniv.

1 - Klipp ut en stor rundel (med en diameter minst lika stor som an A4 kortsida) och vik den på mitten två gånger sådu får 4 lika stora tårtbitar. Sedan ska var och en av dessa fjärdedelar delas i 3 lika stora tårtbitar. Veckla ut, vik på mitten och viksedan ihop den som ett dragspel.
2 - Rita ut ett valfritt mönster från dessa mallar där du finner många populärakaraktärer. Jag testade att göra en storm trooper som ni ser ovan, men jag gjorde en för liten rundel så det var extremt pilligt.
3 - Klipp ut alla delar på kanterna
4 - Skär ut2. Light Saber. Kräver skrivare, papper, hushållspappersrulle, sax, limstift, ett stort färgglatt papper (gärna sånt som lyser i mörkret), blyertspenna.


1 - Handtaget. Skriv ut den här mallen och klistra på rullen. Om du inte har en skrivare tillgänglig kan du klistra på ett vanligt vitt A4 på rullen och rita handtaget själv, med en svart tuschpenna eller liknande.

2 - Svärdet. Rulla ihop det färglada pappret så att den bildar en strut där den breda delen passar i rullen. Kan behöva göra om några gånger för bra passform. Markera längs kanten när den sitter bra och limma ihop (tejp fungerar också).

  


3. Prinsessan Leias hår. Kräver ett tunt diadem, brun filt(brunt papper fungerar också men det är inte lika skönt mot örat), sax, passare, brunt garn och lim(gärna limpistol om du äger en, annars funkar trälim eller liknande).


1 - Klipp ut 2 cirklar av den storlek du vill ha "hårbullarna".

2 - Klipp av 15 lika långa trådar av garnnystanet. Testa att rulla tråden i ganska glesa cirklar på de bruna plattorna du just klippte ut, tråden ska vara tillräckligt lång för att kunna täcka båda två.

3 - Knyt ihop änden och dela upp trådarna i tre tåtar (med 5 garntrådar i varje) och börja fläta.

4 - Klipp av den långa flätan på mitten så att du får två stycken lika långa flätor.

5 - Limma fast änden av flätan i mitten av en av dom bruna plattorna.6 - Gå i cirklar med flätan och fäst med lim med jämna mellanrum. Räckte flätan inte till att täcka hela den bruna plattan kan klippa av lite av den i kanterna. Upprepa på den andra plattan.

7 - Fäst "hårbullarna" på diademet. Görs förslagsvis som ni kan se i bild ett, genom att klippa ut en remsa av den bruna filten som limmas på insidan.

 

 Ja det var allt jag hade idag, hoppas det håller er sysselsatta en stund nu! ;)

 


Jag får önska en fortsatt trevlig jul och ett gott nytt år!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback