restaurang som utnyttjar teknik

Projicerade bilder och touch-screens är inget nytt, men att utnyttja den tekniken för att ersätta servitörer är innovativt! Restaurangen Inamo i London sparar in på personalkostnaderna samtidigt som du som besökare får en unik hightech-upplevelse.

När du slår dig ner vid bordet kommer du istället för en duk mötas av en projicerad bild som du själv kan välja efter smak. Vill du äta på en gräsmatta, höstlöv eller kanske vattendroppar? Allt för att du ska få den stämning du söker. När du hittat en trivsam bakgrund är det kanske dags att kolla på menyn. När du bläddrar över en maträtt syns den direkt på din tallrik och när du har bestämt dig beställer du med ytterligare ett klick.

Medan maten tillagas kan du roa dig med att spionera på kockarna via en kamera som finns uppsatt i köket. Se hur din mat förbereds och hur personalen sliter i köket. Är detta eller ditt bordssällskap inte underhållande nog kan du även spela spel. Pussla lite eller spela sänka-skepp med din vän.


Onekligen en häftig upplevelse men jag vet inte hur "mysigt" det blir. Jag supportrar alltid tillämpandet av teknik på nya innovativa sätt men jag hade nog hellre sett en duk på bordet än en skrikig regnskog. Beställningarna får gärna ske digitalt och den lilla sneak-peeken på maten verkar väldigt spännande, men det är så långt jag kan gå. Att spela vid matbordet istället för att föra en vettig konversation, vad är det för beteende!;)

Kommentarer
Postat av: Lillamy

Kan bara hålla med om att det är smart att använda sig av modern teknik även i restaurang sammanhang! Var nyss på en riktigt cool sushirestaurang i Kuala Lumpur som hade en Ipad vid varje bord, där man kunde beställa maten direkt, utan att kontakta någon servitör alls! Super häftigt, teknikens underbara värld för oss framåt :D

2012-02-28 @ 09:44:51
URL: http://nerdcraft.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback